Liwonde National Park

Bezoek Liwonde National Park met Going Africa Safaris

Liwonde National Park

Liwonde National park

Liwonde National Park ligt vlak onder Lake Malawi en daarmee in het zuiden van Malawi.

Liwonde National Park is een relatief klein park, maar is wel een van de meest aansprekende en mooiste nationale parken van Malawi. De Shire River is een belangrijke levensbron voor de dieren die in Liwonde National Park leven. De oevers van de Shire River zijn begroeid met riet en palmen die het geheel een zeer kenmerkend karakter geven.

Een bootsafari over de Shire River laat u naast de nijlpaarden en zoogdieren die worden aangetrokken door het water ook veel vogels zien. Wees niet verbaast wanneer een grote krokodil vlak voor u de zandbank verlaat om de bescherming van het water op te zoeken.

Naast deze dieren leven er ook groepen olifanten, andere antilopensoorten (waaronder de sable antilope) en luipaarden. Andere katachtige dieren zijn niet aanwezig in Liwonde National Park.

Natuurlijk vormt ook de aanwezigheid van de zwarte neushoorn aantrekkingskracht uit op het toerisme en de populariteit van dit fraaie park. Verder kenmerkt het landschap van Liwonde National Park zich door grasvlaktes, mopane bossen en moerassen langs de rivier.

Liwonde National Park is beslist de moeite waard om voor meerdere nachten in uw reisschema op te nemen. Naast de game drives is er ook de mogelijkheid voor een wandelsafari en een night game drive.

Bij deze laatste activiteit in Liwonde National park is het natuurlijk erg leuk wanneer u misschien een genet, stekelvarken of bushbaby te zien krijgt.

Liwonde National Park wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Lake Malawi en Majete Wildlife Reserve.

Bezoek Liwonde National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Malawi.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

Tijdens deze Malawi reis geniet u van een combinatie van een actieve vakantie in Thyolo en Zomba Forest met de nodige wildlife in Majete GR en Liwonde NP.

€€

De “rondreis Malawi Zambia” start in Lusaka in Zambia en eindigt in Lilongwe in Malawi en is een zeer afwisselende rondreis qua activiteiten voor de meer avontuurlijke reiziger.

€€€

Safari Malawi – Robin Pope Safaris – Route. Zoeken naar wildlife, rhino tracking, culturele ervaringen en heerlijk relaxen aan de prachtige oevers van Lake Malawi komen in een reis bijeen.