Lower Zambezi National Park, Zambia

Bezoek Lower Zambezi National Park met Going Africa Safaris

Lower Zambezi National Park

Lower Zambezi National Park ligt in het zuiden van Zambia aan de Zambezi rivier stroomafwaarts van Lake Kariba en tegenover het beroemde Mana Pools in Zimbabwe.

De ligging aan de Zambezi rivier met de vele eilandjes maakt Lower Zambezi NP speciaal. Op de achtergrond domineren de heuvels als andere natuurlijke grens.

Lower Zambezi National Park telt drie soorten habitats. Als eerste ziet u de begroeide rivieroever. Daarachter liggen de gemengde mopane- en winterdoornbossen en op de heuvels groeien loofbomen.

De Zambezi rivier is de levensader van het park en hier komen naast nijlpaarden en krokodillen ook andere dieren, zoals olifanten, buffels, roofdieren en diverse soorten antilopen, hun dorst lessen.

De rivier wordt ook gebruikt voor kano- en motorboot activiteiten. Een unieke manier om het wild vanuit een ander perspectief en van heel dichtbij te zien.

Verder leven hier ongeveer 350 verschillende vogelsoorten en het geluid van de African Fish Eagle is onlosmakelijk verbonden aan de geluiden van de bush.

Bezoek Lower Zambezi National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Zambia

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

De “rondreis Malawi Zambia” start in Lusaka in Zambia en eindigt in Lilongwe in Malawi en is een zeer afwisselende rondreis qua activiteiten voor de meer avontuurlijke reiziger.

€€€€

Deze Zambia lodge safari is een safari waarin u South Luangwa gecombineerd ontdekt per voet en via game drives waarna u uw safari afsluit in het fraaie Lower Zambezi NP.

€€

Tusk and Mane Experience. Met de realisatie van Tusk & Mane Safaris is een droom van Luke Evans en Kyle Branch uitgekomen. Vaak typisch voor deze “owner run” safaribedrijven en accommodaties is dat ze bereid zijn die extra stapjes meer te zetten.

€€€€€

Zambia luxe lodge safari. Tijdens deze 12-daagse Ultiem Zambia safari bezoekt u South Luangwa en Lower Zambezi met de top accommodaties Kaingo Camp en Mwamba Camp van Shenton Safari’s en Old Mondoro. Beter kan het niet worden.

€€€€€

Zambia Safari – Alle drie de camps tijdens deze Zambia safari zijn “owner runned” en liggen weg van de drukkere gebieden in de parken. De kleinschaligheid staat garant voor meer persoonlijke aandacht en daardoor ook extra kennisoverdracht.

€€€€

Zambia fly-in lodge safari – Ontdek Zambia met een bezoek aan de hoogtepunten Victoria Watervallen Lower Zambezi NP – South Luangwa NP en Kafue NP. Een exclusieve safari in ongerepte wildernissen.

€€€€€

Zambia fly-in safari – Tijdens deze Zambia fly-in safari bezoekt u twee indrukwekkende wildparken South Luangwa en Lower Zambezi met een einde bij de fameuze Victoria Watervallen.