Majete Wildlife Reserve

Bezoek Majete Wildlife Reserve met Going Africa Safaris

Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve ligt in de Lower Shire vallei en daarmee in het zuidwesten van Malawi en op ongeveer 70 kilometer van Blantyre Chileka internationale luchthaven en op ongeveer drie uur van Lake Malawi.

Majete Wildlife Reserve is een uniek natuurgebied in Malawi en kent een succesvolle herstel van de bescherming van de hier levende bedreigde diersoorten. Daarmee is Majete Wildlife Reserve een van de meest populaire beschermde gebieden in Malawi geworden.

Majete Wildlife Reserve was in het verleden een vruchtbaar beschermd gebied voor wildlife. Echter kende Majete Wildlife Reserve een onrustige periode waarin veel gestroopt werd onder andere soort wild zoals de olifanten uit het gebied waren verdwenen.

Majete Wildlife Reserve kende in deze donkere periode slechts nog maar een paar populaties dieren die veerkrachtig genoeg waren om te overleven. Gelukkig is hierin weer verandering gekomen met behulp van African Parks Majete (APM).

In 2003 startte APM in samenwerking met de Malawische overheid en lokale gemeenschappen een project voor volledig herstel en beheer van het Majete Wildlife Reserve. Wilde dieren werden opnieuw uitgezet c.q. herintroduceerde men onder andere olifanten, zwarte neushoorns, luipaarden, buffels, sable antilopen, zebra, Lichtenstein’s hartebeest en elanden.

Nog niet al te lang geleden zijn er ook weer leeuwen in het Majete Wildlife Reserve. Daarmee is het Majete Wildlife Reserve BIG FIVE country.

Verder is er een positieve start gemaakt met het bevorderen van samenwerkingsrelaties met de omliggende gemeenschappen. Het Majete Wildlife Reserve is dan ook beslist een wildlife gebied wat op het lijstje met te bezoeken gebieden in Malawi moet staan.

Majete Wildlife Reserve wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Liwonde National Park en Lake Malawi.

Bezoek Majete Wildlife Reserve met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Malawi.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

Tijdens deze Malawi reis geniet u van een combinatie van een actieve vakantie in Thyolo en Zomba Forest met de nodige wildlife in Majete GR en Liwonde NP.

€€€

Safari Malawi – Robin Pope Safaris – Route. Zoeken naar wildlife, rhino tracking, culturele ervaringen en heerlijk relaxen aan de prachtige oevers van Lake Malawi komen in een reis bijeen.

€€€€

Zambia-Malawi combinatie safari – Robin Pope Safaris Exclusive. Met deze Zambia-Malawi combinatie safari combineert u een aantal voortreffelijke Robin Pope accommodaties in Zambia’s belangrijkste nationale park South Luangwa en in Malawi bezoekt u Majete Wildlife Reserve