Mana Pools National Park

Bezoek Mana Pools National Park met Going Africa Safaris

Mana Pools National Park

Mana Pools National Park is in 1984 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed en is één van de mooiste parken van Zuidelijk Afrika.

Mana Pools National Park is 2.196 km2 in omvang en loopt 80 km langs de Zambezi rivier en is voorbestemd om zo wild mogelijk te blijven met zoveel mogelijk “zero-impact”. Dus geen grote lodges, generatoren, elektrische hekken of andere blijvende structuren als gevolg van de aanwezigheid van safari camps.

Om zo min mogelijk schade aan het ecosysteem toe te brengen moeten alle (semi)-mobile camps na vertrek van toeristen worden afgebroken. Slechts in een aantal concessiegebieden staan kleinschalige lodges of permanente tented camps.

De naam “Mana” betekent in de lokale Shona taal “vier”. Dit refereert aan de vier grote landinwaarts gelegen natuurlijke waterbronnen. De surrealistisch gekleurde lichtstralen door de bomen maken Mana Pools National Park tot een uitermate fotogeniek wildlife gebied en ook erg geschikt voor wandelsafari’s.

Het tot op korte afstand kunnen benaderen van “Big Game” en wilde honden is niet uitzonderlijk.

Bezoek Mana Pools National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Zimbabwe.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€€€

Fly-in lodge safari Zimbabwe. Een 12-daagse fly-in lodge safari in Zimbabwe waar u Hwange NP, Matusadona NP en Mana Pools NP bezoekt. In Mana Pools maakt u gebruik van de kennis en de kwaliteiten van de fameuze gids Stretch Ferreira eigenaar van Goliath Safaris.

Luxe Zambezi kanosafari. In vier dagen verplaatst u zich op een sportieve manier langs de oevers van Mana Pools. U overnacht in luxe tenten met bedden. Deze luxe Zambezi kanosafari is eenvoudig te verlengen met een wandelsafari in Mana Pools.

€€€€

Met deze 11-daagse lodge safari Zimbabwe bezoekt u de hoogtepunten Victoria Falls, Matusadona NP (Lake Kariba), Mana Pools NP en Hwange NP op een relaxte en avontuurlijke manier. Luxe gecombineerd met het avontuurlijk bushgevoel maakt deze lodge safari Zimbabwe een uitstekende keuze.

€€€€

Zimbabwe fly-in safari. Met deze Extravaganza safari van African Bush Camps beleeft u de topparken Hwange NP en Mana Pools NP in Zimbabwe in een schitterende safari en in misschien wel de beste en meest fraai gelegen bush camps in Zimbabwe.

Zambezi wandelsafari in Mana Pools NP. Een vierdaags wandelavontuur waarbij u vanuit Camp Zambezi te voet Mana Pools NP verkent.

Deze Mana Pools wandelsafari is een avontuurlijk en sportieve wandelsafari met verblijf in mobile camps langs de Zambezi rivier in Mana Pools. Deze wandelsafari is goed te combineren met de Luxe Zambezi kanosafari.

Mana Pools kanosafari in vier dagen op een sportieve en avontuurlijke manier van Chirundu naar Mana Pools in Zimbabwe. Deze Mana Pools kanosafari is eenvoudig te verlengen met een wandelsafari in Mana Pools.

Zimbabwe kanosafari in tien dagen op een avontuurlijke en sportieve manier van Kariba naar Kanyemba per kano over de Zambezi rivier.

Zambezi kanosafari. Tijdens deze avontuurlijke Zambezi kanosafari vaart u op een sportieve manier in zes dagen van Kariba naar het wildrijke Mana Pools in Zimbabwe. Deze Zambezi kanosafari is eenvoudig te verlengen met een wandelsafari in Mana Pools.

Chitake wandelsafari in het afgelegen zuiden van Mana Pools NP staat garant voor uitstekende en unieke wandelsafari mogelijkheden.