Matobo National Park, Tanzania

Bezoek Matobo National Park met Going Africa Safaris

Matobo National Park

Matobo National Park is 44.500 hectare  groot en werd in 1953 opgericht waarna het in 2003 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed is gekomen.

In Matobo National Park is een “Intensive Protection Zone” opgenomen. Hier wordt met succes een grote populatie witte en zwarte neushoorns met succes gefokt. Matobo National Park is ook de plaats waar het graf van Cecil John Rhodes is.

Hij is begraven op de top van Malindidzimu ofwel “de heuvel van welwillende geesten”. Hij verwees naar deze heuvel omdat je daar een ‘View of the World’ hebt. Een veel gebruikte naam voor deze plek.

Naast een grote verscheidenheid aan wildlife is Matobo National Park vooral ook bekend door de grote aantallen koepels, torens, balancerende rotsformaties en het miljoenen jaren oude massieve granieten plateau. Matobo  betekent “Kale koppen”.

Het Matobo gebied heeft voor de lokale bevolking een grote spirituele en culturele betekenis, maar is tevens de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder de zwarte en witte neushoorn.

Bezoek Matobo National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Zimbabwe.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€

Deze 10-daagse budget lodge safari Zimbabwe is een privé safari waarbij Victoria Falls, Hwange NP, Matobo NP en Zimbabwe Ruins in het reisschema zijn opgenomen. Een aantrekkelijk geprijsde, leuke en afwisselendebudget lodge safari Zimbabwe.

Voordelige Zimbabwe Botswana kampeersafari waarbij u zeker twee keer goede kans heeft om de neushoorn te spotten. U reist in een kleine groep van maximaal 12 personen.