Matusadona National Park

Bezoek Matusadona National Park met Going Africa Safaris

Matusadona National Park

Matusadona National Park ligt aan de oevers van Lake Kariba en is op 7 november 1958 uitgeroepen tot beschermd gebied.

De naam Matusadona komt van de Tonga bevolking die in de Zambezi vallei woonden voordat een meer ontstond vanwege de bouw van de dam. In 1963 werd Matusadona National Park een Game Reserve en vervolgens in 1975 een Nationaal Park.

Matusadona National Park is ongeveer 1.400 km2 groot en bestaat uit diverse soorten flora en fauna. Matusadona National Park is vooral bekend om zijn olifanten die vaak voor de helft ondergedompeld in het water staan.

Verder beschikt Matusadona National Park over een beschermingszone dat als thuisbasis dient van een aantal neushoorns. Er zijn via het fokprogramma enkele neushoorns met succes uitgezet.

Andere diersoorten in Matusadona Nationaal Park zijn de kudu, buffel, zebra, waterbok, roan- en sable antilope, impala, baviaan, cheeta, luipaard en leeuw.

Matusadona National Park is een prachtig park voor degenen die de dieren te voet en per game drive willen benaderen.

Bezoek Matusadona National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Zimbabwe.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€€€

Fly-in lodge safari Zimbabwe. Een 12-daagse fly-in lodge safari in Zimbabwe waar u Hwange NP, Matusadona NP en Mana Pools NP bezoekt. In Mana Pools maakt u gebruik van de kennis en de kwaliteiten van de fameuze gids Stretch Ferreira eigenaar van Goliath Safaris.

€€€

Zimbabwe lodge safari. Met deze 9-daagse Focus Zimbabwe lodge safari verkent u de top gebieden van Zimbabwe met onder andere Victoria Falls, Hwange NP en afsluitend naar Matusadona NP.

€€€€

Met deze 11-daagse lodge safari Zimbabwe bezoekt u de hoogtepunten Victoria Falls, Matusadona NP (Lake Kariba), Mana Pools NP en Hwange NP op een relaxte en avontuurlijke manier. Luxe gecombineerd met het avontuurlijk bushgevoel maakt deze lodge safari Zimbabwe een uitstekende keuze.