Mikumi National Park, Tanzania

Bezoek Mikumi National Park met Going Africa Safaris

Mikumi National Park

Mikumi National Park en haar groene vlaktes zijn omringd door de Uluguru Mountains in het noorden en de Rubeho Mountains in het zuidoosten.

Mikumi National Park is het nationaal park dat het meest dichtbij Dar-es-Salaam ligt en grenst het aan het grootste wild reservaat van Afrika, Selous.

In Mikumi leven onder andere olifanten, giraffen, buffels, zebra’s, elanden, wildebeesten en leeuwen. Ook zijn er veel (380 soorten) vogels te spotten.

Een hoofdweg dwars door het park verdeeld het park in een noordelijk en zuidelijk deel. Via deze weg is het park vanuit Dar es Salaam in vier uur te bereiken.

In het park is ook een wandelsafari te maken en heeft een uitstekende ligging om als 1 of 2 nachten als tussenstop te gebruiken wanneer u naar de zuidelijke parken Ruaha of Selous reist.

De vlaktes hebben wel wat weg van de Serengeti en wanneer er voldoende water is, maken grote groepen buffels en wildebeesten er graag gebruik van.

Afstanden
De parken in het zuiden van Tanzania zijn over de weg lastiger te bereiken dan in het noorden van Tanzania. Reisafstanden zijn groter en vermoeiender.

Daarom is het in de meeste gevallen zeer het overwegen waard om de afstanden per transfer vlucht te overbruggen. Dat scheelt veel tijd en op de plek van vertrek en aankomst blijft, afhankelijk van het tijdstip van de vlucht, die dag dan nog voldoende tijd over om deel te nemen aan een activiteit.

Voor transfers over de weg is het niet mogelijk om rechtstreeks tussen Ruaha en Selous te rijden. De route moet dan via Mikumi gaan.

Duur transfer over de weg
Dar es Salaam – Mikumi: 6 uur of meer afhankelijk van omstandigheden.
Mikumi – Ruaha: 6 uur of meer afhankelijk van omstandigheden
Mikumi – Selous: 9 uur of meer afhankelijk van omstandigheden (wel over een avontuurlijke route waarin veel te zien valt.)

Duur transfer per vlucht
Mikumi – Dar es salaam: 85 minuten
Mikumi – Ruaha: 65 minuten
Mikumi – Selous: 30 minuten

Bezoek Mikumi National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Tanzania.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€€€

Met deze Zuid-Tanzania lodge safari bezoekt u de nog niet drukbezochte parken in het zuiden en westen van Tanzania met een afsluiting bij Swahili coast. “The Best Kept Secret” is een passende naam voor deze geweldige fly-in lodge safari.

€€€€

Zuid-Tanzania safari – 15-daagse Highlights safari. Deze prachtige lodge safari brengt u naar de beste maar ook nog weinig bezochte gebieden van Zuid-Tanzania.

€€€€

Met recht wordt deze Zuid-Tanzania fly-in safari ook wel een de ultieme safari genoemd. Deze prachtige en avontuurlijke Zuid-Tanzania fly-in safari brengt u naar de beste maar nog weinig bezochte parken zoals Mikumi, Ruaha en Katavi NP in West- en Zuid-Tanzania en laat u de best bewaarde geheimen van Tanzania zien.

€€€

Deze “Safari Zuid-Tanzania – bush and beach” naar Zuid-Tanzania is een uitstekende combinatie voor het ontdekken van de nog weinig bezochte parken en misschien wel het meest rustige strand van Tanzania.