Moremi Game Reserve, Botswana

Bezoek Moremi Game Reserve met Going Africa Safaris

Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve ligt aan de oostkant van de Okavango Delta.

Is Botswana al ons favoriete safariland, Moremi Game Reserve is weer ons favoriete deel van Botswana om safari’s te maken. Daarmee willen we andere gebieden beslist niet tekort doen.

Moremi Game Reserve is met een oppervlakte van 5000 km² ongeveer een vijfde deel van de Okavango Delta. Moremi behoort samen met Chobe tot de wildrijkste gebieden van Botswana met honderden diersoorten.

Moremi Game Reserve is onder te verdelen in drie verschillende gebieden qua landschap en Moremi is daarom zeer afwisselend. Dit maakt Moremi Game Reserve tot een veelzijdige en indrukwekkende bestemming waarbij alle gebieden speciale aandacht verdienen.

Zo is door heel Moremi de invloed van water merkbaar en van invloed op het gedrag van de dieren. De drie gebieden waar ik het dan over heb zijn Mboma Island, Khwai en Xakanaxa.

Mboma
Komend vanaf Maun en via South Gate rijdt u richting Third Brigde. Na Third Bridge begint Mboma Island. Daarmee ligt Mboma Island ten oosten het in de Okavango gelegen Chiefs Island. Op Mboma is een mokoro boot station vanwaar u een avontuurlijke tocht per mokoro over de uitloper van de Delta kunt maken. Verder leent dit gebied zich uitstekend om game drives te maken.

Xakanaxa
De Mopane woodlands en bossen zijn wel het meest aansprekende van dit gebied. Een overgang tussen Mboma naar Khwai met fantastische lagunes en veel wild. Dead Tree Island is ook een van de aantrekkingskrachten van dit gebied. Dit eiland is echter vanwege da waterstanden niet altijd bereikbaar.

Een gebied met veel luipaarden en natuurlijk de Xakanaxa pride of Lions. Misschien wel de meest bekende leeuwen op dit moment in Botswana. Ooit waren dat natuurlijk de olifantendoders van Savuti. Maar sinds hun opdeling van de groep is de Xakanaxa pride een ware opvolger.

Khwai
Dit gebied is genoemd naar de gelijkgenaamde rivier. Zeker in de droge periode is Khwai River van levensbelang voor de grote aantallen dieren in dit gebied. Khwai area grenst daarmee aan Chobe NP en de Khwai rivier wordt steeds smaller naarmate de rivier dieper Chobe NP ingaat.

De waterstand is afhankelijk van het water uit de Okavango Delta. Tijdens het droge seizoen verzamelt het wild zich rond de rivier. In de regenperiode is er natuurlijk op verschillende plekken meer water waardoor de dieren zich meer over het gebied verspreiden.

Bezoek Moremi Game Reserve met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Botswana.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€

De Botswana Wildlife Breakaway is zeer populaire comfortabele safari naar de hoogtepunten van Botswana, Hwange NP in Zimbabwe en de Caprivi strip in Namibië. U reist in een kleine groep. “populaire keuze”

€€€

Deze lodge groepssafari vormt een cirkelvormige route in het noordelijk deel van Botswana met een combinatie met Hwange NP in Zimbabwe. U overnacht in eenvoudige doch goede accommodaties. Deze lodge groepssafari begint en eindigt in Victoria Falls.

€€€

Een unieke luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe waarbij u start in het Khwai Concessie/Moremi en vervolgens het Chobe gebied in Botswana en Hwange NP en Victoria Falls in Zimbabwe bezoekt.

€€€€€

Fly-in safari Botswana. Hoewel “Odyssey” eigenlijk “een lange zware tocht” betekent, valt het met de zwaarte reuze mee. U wordt vooral verwent tijdens dit luxe avontuur in Botswana.

€€€

Een Botswana luxe groepskampeersafari waarbij twee nachten voorafgaande en twee nachten na deze groepskampeersafari op eigen gelegenheid extra nachten in de Okavango Delta en in Victoria Falls verblijft. “aanrader”

€€

Kampeer groepsreis Botswana. Een unieke en zeer complete en avontuurlijke kampeer groepsreis door Botswana met Central Kalahari als prominent reisdoel. Natuurlijk ontbreken de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe niet.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Botswana kampeerreis. Een korte maar mooie safaribeleving van Moremi via Khwai en Savuti naar Chobe River Front in Botswana. Een pure wildlife kampeersafari experience en goede combinatie met bijvoorbeeld een selfdrive in Namibie.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Kampeersafari Botswana. Populaire visarend kampeersafari naar de hoogtepunten van Botswana. U bezoekt de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe met deze korte kampeersafari Botswana.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Groep kampeerreis Botswana. Een korte maar krachtige safari beleving van Moremi via Khwai en Savuti naar Chobe River Front in Botswana. Een pure wildlife kampeersafari experience en goede combinatie met bijvoorbeeld een selfdrive in Namibië. “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

€€

Botswana kampeer groepsreis. Dit is een speciale kampeersafari door Botswana welke 1 keer per jaar vertrek en alleen via Going Africa Safaris te boeken is. Tijdens deze Botswana kampeer groepsreis bezoekt u in een rustig tempo de mooiste wildgebieden van Botswana. “Beste keuze met meerdere nachten op een plek”

€€

Botswana lodge safari. Met deze 9-daagse Focus Botswana lodge safari verkent u de top gebieden van Botswana op een betaalbare manier. Via twee extra optie heeft u de mogelijkheden om accommodaties te upgraden.

€€

Met deze populaire Botswana fly-in safari met perfecte prijs/kwaliteit verhouding bezoekt u na de Victoria watervallen de beste wildlife gebieden in Botswana zijnde Chobe NP en Moremi/Khwai Area.