Mwabvi Wildlife Reserve

Bezoek Mwabvi Wildlife Reserve met Going Africa Safaris

Mwabvi Wildlife Reserve

Mwabvi Wildlife Reserve ligt in het zuidelijkste puntje van Malawi en met 35 km2 is Mwabvi Wildlife Reserve het kleinste reservaat van de Malawi.

Mwabvi Wildlife Reserve is ook de minst toegankelijk reservaat in Malawi. Toch beschikt Mwabvi Wildlife Reserve over een verscheidenheid aan habitats welke sommige van de grotere wildlife gebieden in Malawi maar moeilijk kunnen evenaren.
Vanwege de afgelegen ligging doet Mwabvi Wildlife Reserve denken aan het oude Afrika van de ontdekkingsreizigers Livingstone en Stanley.

Mwabvi Wildlife Reserve is het gehele jaar door een mooi wildlife gebied om te bezoeken. Bij een bezoek aan Mwabvi Wildlife Reserve is een 4×4 voertuig noodzakelijk en naast game drives worden er ook wandelsafari’s georganiseerd die onder begeleiding staan van park rangers of via de lokale Mwabvi Wildlife and Community Trust welke binnen het park gehuisvest zijn.

Natuurlijk is het wild bestand niet te vergelijken met dat van de meer bekende parken in zuidelijk Afrika, maar als gevolg van de oprichting van Project African Wilderness (PAW) is het aantal waarnemingen in Project Afrikaanse Wilderness (PAW) fors gestegen.

PAW is een organisatie welke is opgericht voor de bescherming en het herstel van de Mwabvi Wildlife Reserve. Door de lange termijn overeenkomst van PAW met de regering van Malawi en het gezamenlijke doel om het reservaat te beschermen en te verbeteren en de ontwikkeling van ecotoerisme is Mwabvi Wildlife Reserve letterlijk weer tot leven gekomen.

Wat ooit beschouwd werd als een ‘leeg’ reservaat zonder wildlife, is uitgegroeid tot een bijzonder gebied om te bezoeken.
Nieuwe game drive routes hebben de gebieden geopend en naast de prachtige sable antilope en kudu, impala’s, buffels en andere antilopen wordt een grote verscheidenheid aan vogels waargenomen.

Bezoek Mwabvi Wildlife Reserve met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Malawi.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
Helaas, uw selectie heeft geen voorbeeld safari opgeleverd. Dat houdt echter niet in dat we u, als safari specialist, niet kunnen helpen bij het organiseren van een passende safari. Maatwerk is immers waar we goed in zijn. Neem gerust contact met ons op.