Ngorongoro Crater, Tanzania

Bezoek de Ngorongoro Crater met Going Africa Safaris

Ngorongoro Crater, Tanzania

De Ngorongoro Crater is met een oppervlakte van 260 km², een 600 meter hoge kraterwand en een doorsnede van 18 kilometer de grootste nog intact zijnde krater ter wereld.

De Ngorongoro Crater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area. Een uniek gebied waar dieren en mensen zoals de authentieke Masai en Hadza gezamenlijk leven.

De conservation Area is onderdeel van het unieke Serengeti ecosysteem, wat één van ‘s werelds grootste natuurspektakels is. Vanaf de rand van de krater, waar u overnacht, kijkt u uit over dit amfitheater met een imponerende en adembenemende schoonheid.

Groene uitgestrekte vlaktes, kleine riviertjes, bossen, moerassen en het vaak witte Lake Magadi vormen een thuis voor ongeveer 30.000 dieren.
Veel mensen willen hier getuige van zijn. Hierdoor is het sinds kort niet meer toegestaan om meer dan één gamedrive van maximaal 6 uur per dag te maken.

Voldoende overigens om de hele krater te ontdekken. Deze Ark van Noach is door de vruchtbare grond een ideale voedingsbodem voor dit unieke ecosysteem waar het wemelt van de wilde dieren.

Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s maar ook olifanten, apen, zebra’s, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier.

De meeste van deze dieren kunnen, wanneer ze dat willen, naar behoefte de krater in en uit lopen via de steile kraterwanden. Niet zelden lopen er olifanten, hyena’s of andere dieren over de campsite op de lippen van de krater.

Bezoek de Ngorongoro Crater met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Tanzania.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

Tanzania lodge safari – Met deze 7-daagse Tanzania lodge safari door het noorden van Tanzania bezoekt u de hoogtepunten van Noord Tanzania en reist u met eigen partner, familie of vrienden.

€€€

Wayo safari Tanzania – 8-daagse Green Eco safari. Een safari waar u de kans krijgt om Tanzania niet alleen vanuit de gamedrive auto te verkennen, maar waarbij u zich volledig kunt onderdompelen in alles wat het landschap te bieden heeft.

€€

Safari Tanzania. Deze luxe lodge, tented camp safari laat u op een uitgebalanceerde manier vier nationale parken in Tanzania zien. Met uw privé gids/chauffeur maakt u uw game drives en gaat u op zoek naar de wilde dieren die in de parken in grote aantallen voorkomen.

€€

Tanzania rondreis. Deze Tanzania rondreis is een uitstekende keuze wanneer u wildlife wilt combineren met cultuur. We hebben voor u deze fraaie combinatie lodge safari naar Tanzania tussen Hadzabe/Datog stammen en wildlife samengesteld.

€€

Groepssafari Tanzania.  Tijdens deze korte 7-daagse groepssafari reist u naar de hoogtepunten van Noord-Tanzania. U reist in een kleine groep (max. 6 personen) met een gegarandeerd vertrek en window seat.

€€

Tanzania safari – tijdens deze Tanzania safari bezoekt u Mount Kilimanyaro voor een Masai experience waarna u doorreist naar de noordelijke wildlife gebieden van Tanzania.

€€€

Lodge safari Tanzania. Deze unieke “lode safari Tanzania” bestaat uit pure hoogtepunten. Je krijgt niet alleen de bekende parken te zien waar er lange game drives worden gemaakt, maar ook de meer afgelegen en stillere gebieden in Tanzania worden bezocht.

€€€

Tanzania groepssafari. Deze groepssafari is ontworpen door een team van safari-experts om u het beste te bieden wat het noorden van Tanzania te bieden heeft. U bezoekt de hoogtepunten van het noorden van Tanzania op een unieke en avontuurlijke manier vol met activiteiten die niet veel andere bezoekers maken en waarbij we zoveel mogelijke de drukke gebieden mijden.

€€€

Groepsreis Kenia-Tanzania. Deze unieke groepsreis Kenia-Tanzania bestaat uit pure hoogtepunten. Je krijgt de bekende parken te zien, waar erg lange of “full day” game drives worden gemaakt.

Kampeersafari Tanzania – Deze avontuurlijke budget privé kampeersafari in het noorden van Tanzania kenmerkt zich door de speciale avontuurlijke manier van kamperen.

Tanzania kampeerreis. Tijdens deze avontuurlijke budget Tanzania kampeerreis bezoekt u naast de Serengeti, Ngorongoro Crater, Lake Manyara en Tarangire ook Lake Eyasi waar de Hadzabe nog als een van de weinige stammen echt traditioneel leven.

€€€€

Luxe Elewana lodge safari. Met deze 9-daagse Elewana safari circuit bezoekt u de belangrijkste gebieden in Noord-Tanzania en verblijft u in de meeste luxe accommodaties.