Noord-Kaap, in Zuid-Afrika

Bezoek de Noord-Kaap in Zuid-Afrika met Going Africa Safaris

Noord-Kaap

Noord-Kaap is de grootste provincie van Zuid-Afrika en bezet ongeveer een derde van het totale landoppervlak.

Voor natuurliefhebbers is er de stilte, de eenzaamheid en de oneindige en adembenemende horizon.

Noord-Kaap kan in de zomer echter erg warm zijn. Temperaturen tot de 50 graden kunnen gehaald worden. In het voorjaar valt er in Namaqualand, als gevolg van de regens, een overweldigend bloemenschouwspel te bewonderen.

Door de Noord-Kaap slingert de Oranje rivier als levensader door het droge landschap. Aan de oevers van de Oranje rivier zijn steden en dorpen ontstaan ​​die handig gebruik maken van de Oranje Rivier voor het kweken van katoen en het maken van wijn.

In de Noord-Kaap zijn ondanks de droogte toch ook veel vissersdorpjes te vinden. In aanvulling op de visserij, gaan mensen uit deze dorpen ook op zoek naar diamanten.

De Noord-Kaap is ook onder andere ook bekend door de Augrabies watervallen, de San rotsschilderingen, off-road safari’s en de wildreservaten.

In dit laatste geval is de oprichting van het Kgalagadi (“land van de dorst”) Transfrontier Park in het noorden van de Noord-Kaap het vermelden meer dan waard. Hier lopen grote kuddes antilopen, springbokken en het is de kans groot om de Kalahari leeuw te spotten.

Ondanks het barre landschap van de Noord-Kaap is het zeker een provincie om ontdekt te worden.

Interessante routes voor Noord-Kaap zijn onder andere:
– De Nature Route van Kimberly via Postmasburg naar Witsand Nature Reserve en dan door naar Upiongton Augrabies Falls NP. Met daar in de buurt ook Richtersveld NP of u kunt meteen via Namaqualand naar Calvinia en Kaapstad.
– De Namaqualand Route is in augustus en september op zijn mooist en voert u vanuit Kaapstad langs Citrusdal en Clanwilliam tot Vanryhnsdorp. Dan via de N7 richting Namaqua NP, Springbok en Goegap Nature Reserve waarna door naar Richterveld NP.

Beste reistijd Noord-Kaap
De Noord-Kaap provincie is een semi-droog gebied met in de zomer erg heet en weinig regen en in de winter extreem koud. Goed om rekening mee te houden bij de planning van uw reis.

Bezoek de Noord-Kaap in Zuid-Afrika met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen

Met deze West-Kaap en Noordkaap rondreis bezoekt u Kaapstad, West-Kaap, Noord-Kaap met Cederberg en Kgalagadi Transfrontier Park via een self drive.