Nika National Park, Malawi

Bezoek Nyika National Park met Going Africa Safaris

Nyika National Park

Nyika National Park is met een oppervlakte van maar liefst 3.200 km² het grootste wildlife gebied van Malawi.

Nyika National Park strekt zich uit over het grote plateau in Malawi. Het plateau is in wezen een grote granieten koepel en zijn vorm is daarvan geen andere in Afrika te vinden.

De naam Nyika betekent “waar het water vandaan komt”. Nyika National Park is inderdaad een van de belangrijkste watergebieden van Malawi.

Het glooiende landschap van Nyika National Park is op zijn mooist in het regenseizoen. Meer dan 200 soorten orchideeën staan dan in bloei. De grasvlaktes van Nyika National Park zijn in de andere seizoenen rijk aan wilde bloemen. Nyika National Park is prachtig om te wandelen en om te mountainbiken.

Maar natuurlijk zijn er ook de conventionele 4×4 excursies. Ook de paardrijsafari’s waren erg populair in Nyika National Park. Nadat deze activiteit een tijd niet meer werd aangeboden, behoort ook de paardrijsafari weer tot de mogelijkheden.

De vegetatie van Nyika National Park trekt grote aantallen antilopen van de kleine duiker tot de grote Eland en Roan. Zebra’s zijn ook talrijk aanwezig. Verder heeft Nyika National Park een van de grootste luipaardpopulatie in Centraal-Afrika en er zijn een aantal soorten kleinere zoogdieren zoals de warthog en de bushpig.

Verder kan Nyika National Park ook de olifanten en buffel rekenen tot bewoners van het mooie park. De olifanten en buffels leven in de regel lager aan de noordelijke rand van het park. Ook leeuwen leven in het park.

Voor de vogelaar heeft Nyika National Park veel te bieden. Meer dan 400 soorten zijn waargenomen. De zeldzame Denham’s bustard en de wattled crane zijn hier te zien naast onder andere de red-winged francolin.

In Nyika National Park s zo veel te zien dat een langer verblijf wel op zijn plaats is. Watervallen, een neolithische rots schuilplaats en zelfs een ‘magisch meer’ zijn naast de eerdere opsommingen slechts enkele van de attracties van het fraaie Nyika National Park.

Nyika National Park wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Lake Malawi en Nkhotakota National Park.

Bezoek Nyika National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Malawi.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
Helaas, uw selectie heeft geen voorbeeld safari opgeleverd. Dat houdt echter niet in dat we u, als safari specialist, niet kunnen helpen bij het organiseren van een passende safari. Maatwerk is immers waar we goed in zijn. Neem gerust contact met ons op.