Oost-Kaap, Zuid-Afrika

Bezoek Oost-Kaap in Zuid-Afrika met Going Africa Safaris

Oost-Kaap, Zuid-Afrika

Oost-Kaap ligt in het zuidoosten van Zuid-Afrika. Met een oppervlakte van bijna 170.000 vierkante kilometer ligt de Oost-Kaap provincie tussen West-Kaap en Kwazulu Natal langs de kust van de Indische Oceaan.

De Oost-Kaap is net als vele andere provincies een paradijs voor het hebben van actieve vakanties. Er is een groot aanbod aan sportieve water- en outdoor activiteiten. Surfen en duiken, maar het maken maken van safari’s, mountainbiken, wandelen/hiken zijn goed te combineren.

In de verschillende natuurgebieden van de Oost-Kaap is de zogenaamde ‘Big Five ” (olifant, leeuw, luipaard, buffel en nijlpaard) te vinden.
De kustwateren bieden weer de mogelijkheid om dolfijnen en walvissen te spotten.

Wat de Oost-Kaap provincie zo bijzonder maakt, is de verscheidenheid aan landschappen. Het landschap van de Oost-Kaap wordt gedomineerd door schaduwrijke bossen, majestueuze bergketens, droge steppen en een ruige kustlijn met lange zandstranden.

Net als de landschappen is er tevens een grote variatie aan wilde dieren die er in de grotendeels ongerepte natuur leven. In verschillende wildlife gebieden van Oost-Kaap is dus de “Big Five ” te bewonderen terwijl ondertussen in de kustwateren de dolfijnen en walvissen zwemmen. Een unieke combinatie.

Een populaire stad van de Oost-Kaap is Port Elizabeth. Port Elizabeth biedt alle voorzieningen van een grote stad en heeft tal van historische bezienswaardigheden. In Oost-Kaap kunt u ook inzicht krijgen in het traditionele leven van de Xhosa. Een bezoek aan deze bevlokingsgroep maakt uw verblijf aan deze gevarieerde Oost-Kaap provincie tot een onvergetelijke ervaring.

Interessante routes voor Oost-Kaap zijn onder andere:
– Route Port Elizabeth – Karoo – Mountain Zebra NP – Karoo Nature Reserve – Valley of Deselation
– Sportieve Amatola Mountains route met Xhosa cultuur
– De Avontuurlijke Tsitsikamma route
– De kust en Country route

Beste reistijd Oost-Kaap
Tussen september en mei biedt de Oost-Kaap het beste weer om te reizen.

Bezoek Oost-Kaap in Zuid-Afrika met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen

Met deze Zuid-Afrika rondreis maakt u een combineert u natuur, wilde dieren én lekker eten in één rondreis? Misschien is deze voorbeeld Zuid-Afrika rondreis wel uw ideale reis.