Ruaha National Park, Tanzania

Bezoek Ruaha National Park met Going Africa Safaris

Ruaha National Park, Tanzania

Ruaha National Park is gelegen tussen de rivieren Njombe en Ruaha in Centraal Tanzania en ligt daarmee in een uniek stukje Afrika.

Sinds 1910 is Ruaha beschermd gebied. Omdat Ruaha lange tijd niet bereikbaar was heeft het nog steeds een ongerept en ruig uiterlijk met spectaculaire landschappen en is daarmee misschien wel een van de meest intrigerende parken van Afrika.

Samen met Rungwa Game Reserve en Usangu Game Reserve ligt Ruaha in een ecologische overgangszone. Hierdoor is het mogelijk dat zowel flora als fauna van zuidelijk en noordelijk Afrika hier voorkomen. Uniek dus. Toch kent Ruaha National Park nog weinig bezoekers.

Door grillige rotsformaties vindt de Ruaha rivier haar weg door het park. In de droge periode is de Ruaha rivier een levensader voor de dieren die in het afwisselende landschap leven. Bergketens, ravijnen, rivieren en uitgestrekte vlaktes wisselen elkaar af.

In Ruaha National Park leven ongeveer 10.000 olifanten. Verder is de kans aanwezig om kudu’s, andere antilopensoorten, nijlpaarden, krokodillen, giraffes, leeuwen, luipaarden, wilde honden en ongeveer 480 verschillende vogelsoorten te zien.

Afstanden
De parken in het zuiden van Tanzania zijn over de weg lastiger te bereiken dan in het noorden van Tanzania. Reisafstanden zijn groter en vermoeiender.

Daarom is het in de meeste gevallen zeer het overwegen waard om de afstanden per transfer vlucht te overbruggen. Dat scheelt veel tijd en op de plek van vertrek en aankomst blijft, afhankelijk van het tijdstip van de vlucht, die dag dan nog voldoende tijd over om deel te nemen aan een activiteit.

Voor transfers over de weg is het niet mogelijk om rechtstreeks tussen Ruaha en Selous te rijden. De route moet dan via Mikumi gaan.

Duur transfer over de weg
Ruaha – Mikumi: 6 uur of meer afhankelijk van omstandigheden.
Komt u van Dar es Salaam of Selous, dan is eerst een overnachting in Mikumi noodzakelijk. (Dar – Mikumi, 6 uur en Selous Mikumi 9 uur)

Duur transfer per vlucht
Ruaha – Dar es salaam: 125 minuten
Ruaha – Mikumi: 65 minuten
Ruaha – Selous: 80 minuten

Bezoek Ruaha National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Tanzania.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€€€

Deze wandelsafari Ruaha NP is voor de “Africa lover” en de romantische avonturier die met bravour en hartstocht wil genieten van mogelijk het beste wat Afrika te bieden heeft. **NIEUW**

€€€

Fly-in safari Zuid-Tanzania – 10-daagse Nyerere (Selous) en Ruaha safari. Met deze fly-in safari bezoekt u de wildlife gebieden in het nog niet druk bezochte en ongerepte zuiden van Tanzania.

€€€€€

Met deze Zuid-Tanzania lodge safari bezoekt u de nog niet drukbezochte parken in het zuiden en westen van Tanzania met een afsluiting bij Swahili coast. “The Best Kept Secret” is een passende naam voor deze geweldige fly-in lodge safari.

€€€€

Zuid-Tanzania safari – 15-daagse Highlights safari. Deze prachtige lodge safari brengt u naar de beste maar ook nog weinig bezochte gebieden van Zuid-Tanzania.

€€€€

Met recht wordt deze Zuid-Tanzania fly-in safari ook wel een de ultieme safari genoemd. Deze prachtige en avontuurlijke Zuid-Tanzania fly-in safari brengt u naar de beste maar nog weinig bezochte parken zoals Mikumi, Ruaha en Katavi NP in West- en Zuid-Tanzania en laat u de best bewaarde geheimen van Tanzania zien.

€€€

Deze “Safari Zuid-Tanzania – bush and beach” naar Zuid-Tanzania is een uitstekende combinatie voor het ontdekken van de nog weinig bezochte parken en misschien wel het meest rustige strand van Tanzania.