Serengeti National Park, Tanzania

Bezoek Serengeti National Park met Going Africa Safaris

Serengeti National Park

Serengeti National Park is waarschijnlijk het beroemdste wildpark ter wereld.

De Sergenti herbergt de meest uitgebreide populatie wilde dieren op aarde en omvat tevens het meest complexe en onaangeroerde ecosysteem. Serengeti betekent “eindeloze vlakte” in de taal van de Masai en dat is wat de Serengeti volledig waarmaakt.

Op deze vlaktes trekken jaarlijks anderhalf miljoen hoefdieren (gnoes, zebra’s en gazelles) vanuit de zuidelijke savannen, op zoek naar nieuwe verse graslanden.

Deze migratie, gedreven door een eeuwenoud instinct, is één van de grootste wildspektakels van de wereld. Beroemd om haar jaarlijkse migratie, een trektocht van circa 3200 km van ongeveer twee miljoen hoefdieren (gnoes, zebra’s en gazelles) vanuit de zuidelijke savannen, op zoek naar nieuwe verse graslanden.

Zijn de enorme kuddes wildebeesten en zebra’s op de Ndutu vlakte en bij de Gol kopjes nabij Naabi Hills een fantastisch schouwspel, het meest spectaculaire schouwspel voltrekt zich als deze enorme kuddes de oversteek van de Grumeti rivier maken in het westen van de Serengeti National Park.

Uiteindelijk bereiken de kuddes de Masai Mara in het noorden en keren later in het jaar via het oosten weer terug in de Serengeti. Waar vervolgens in het zuiden van de Serengeti een enorme geboortegolf volgt.

Met deze geboortegolf wordt de totale populatie dieren weer op peil gebracht na de vele verliezen die ze gedurende migratie hebben geleden.

Voor miljoenen wilde dieren waaronder olifanten, neushoorns, leeuwen (ca. 1500), luipaarden en buffels (de Big-five) en ongeveer 520 verschillende vogelsoorten is de Serengeti een thuis.

De typerende landschappen zoals de savannen met de acaciabomen en de granieten kopjes (rotsformaties) zijn een ideaal jachtgebied voor altijd aanwezige roofdieren waaronder ook de kleine roofdieren zoals de jakhals en de serval.

Bezoek Serengeti National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Tanzania.
Serengeti Trek

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

Tanzania lodge safari – Met deze 7-daagse Tanzania lodge safari door het noorden van Tanzania bezoekt u de hoogtepunten van Noord Tanzania en reist u met eigen partner, familie of vrienden.

€€€

Wayo safari Tanzania – 8-daagse Green Eco safari. Een safari waar u de kans krijgt om Tanzania niet alleen vanuit de gamedrive auto te verkennen, maar waarbij u zich volledig kunt onderdompelen in alles wat het landschap te bieden heeft.

€€

Safari Tanzania. Deze luxe lodge, tented camp safari laat u op een uitgebalanceerde manier vier nationale parken in Tanzania zien. Met uw privé gids/chauffeur maakt u uw game drives en gaat u op zoek naar de wilde dieren die in de parken in grote aantallen voorkomen.

€€

Tanzania rondreis. Deze Tanzania rondreis is een uitstekende keuze wanneer u wildlife wilt combineren met cultuur. We hebben voor u deze fraaie combinatie lodge safari naar Tanzania tussen Hadzabe/Datog stammen en wildlife samengesteld.

€€

Groepssafari Tanzania.  Tijdens deze korte 7-daagse groepssafari reist u naar de hoogtepunten van Noord-Tanzania. U reist in een kleine groep (max. 6 personen) met een gegarandeerd vertrek en window seat.

€€

Tanzania safari – tijdens deze Tanzania safari bezoekt u Mount Kilimanyaro voor een Masai experience waarna u doorreist naar de noordelijke wildlife gebieden van Tanzania.

€€€

Lodge safari Tanzania. Deze unieke “lode safari Tanzania” bestaat uit pure hoogtepunten. Je krijgt niet alleen de bekende parken te zien waar er lange game drives worden gemaakt, maar ook de meer afgelegen en stillere gebieden in Tanzania worden bezocht.

€€€

Tanzania groepssafari. Deze groepssafari is ontworpen door een team van safari-experts om u het beste te bieden wat het noorden van Tanzania te bieden heeft. U bezoekt de hoogtepunten van het noorden van Tanzania op een unieke en avontuurlijke manier vol met activiteiten die niet veel andere bezoekers maken en waarbij we zoveel mogelijke de drukke gebieden mijden.

€€€

Groepsreis Kenia-Tanzania. Deze unieke groepsreis Kenia-Tanzania bestaat uit pure hoogtepunten. Je krijgt de bekende parken te zien, waar erg lange of “full day” game drives worden gemaakt.

Kampeersafari Tanzania – Deze avontuurlijke budget privé kampeersafari in het noorden van Tanzania kenmerkt zich door de speciale avontuurlijke manier van kamperen.

Tanzania kampeerreis. Tijdens deze avontuurlijke budget Tanzania kampeerreis bezoekt u naast de Serengeti, Ngorongoro Crater, Lake Manyara en Tarangire ook Lake Eyasi waar de Hadzabe nog als een van de weinige stammen echt traditioneel leven.

€€€€

Luxe Elewana lodge safari. Met deze 9-daagse Elewana safari circuit bezoekt u de belangrijkste gebieden in Noord-Tanzania en verblijft u in de meeste luxe accommodaties.