Sossusvlei, in Namibie

Bezoek Sossusvlei in Namibie met Going Africa Safaris

Sossusvlei

Sossusvlei, Sesriem Canyon.

Sossusvlei is misschien wel de populairste toeristische attractie van Namibië.

Of je nu het zuiden of het noorden van Namibië bezoekt, Sossusvlei maakt in bijna alle gevallen onderdeel uit van het reisschema. Sossusvlei is een grote witte klei-pan en ligt in het hart van de Namib-woestijn.

Sossusvlei is omgeven door enorme rode zandduinen waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn. Daarmee kent Sossusvlei de hoogste zandduinen van de wereld. Het gebied is erg droog. Alleen na een regenperiode waarin veel water is gevallen staat de klei-pan onder water.
De geschiedenis leert ons echter dat dit zelden voorkomt.

Voordat u Sossusvlei bereikt passeert u de al even bekende Duin 45 en Deadvlei. Tezamen vormen deze de drie belangrijkste bezienswaardigheden van de Namib-woestijn.

De Namib-woestijn heeft zich in de loop van vele miljoenen jaren gevormd. In het hart van Sossusvlei ligt Deadvlei, een opgedroogd zoutmeer aan de voet van hoge zandduinen.

Meer informatie op de pagina van Deadvlei op deze website.

Bezoek Sossusvlei in Namibie met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen

Deze privé kampeersafari Namibië – is een comfortabele en avontuurlijke kampeersafari waarbij u Etosha, Kaokoland, Cape Cross, Swakopmund en Sossusvlei bezoekt.

€€

Tijdens deze klassieke groepsreis Namibië verkent u de hoogtepunten van Namibië en overnacht u  4 nachten luxe avontuurlijk mobile camp en 7 nachten in een accommodatie.

€€€€

Deze guided lodge safari Namibië is een fraaie luxe lodge safari door zuidelijk en midden Namibië. U bezoekt de belangrijkste hoogtepunten van Namibië onder begeleiding van een gids

€€

Rondreis Namibië – Tijdens deze rondreis Namibië bezoekt u in een rustig tempo de meeste hoogtepunten van Namibië.  Een compleet fly-drive rondreis Namibië.

Deze self drive Namibië richt zich met name op centraal Namibië met belangsrijkste hoogtepunten Hardap Dam, Duwisib Kasteel, Sossusvlei, Cape Cross. de Himba’s, Etosha en Waterberg. “een top self drive door Namibië”

Namibië selfdrive – Deze 14-daagse hoogtepunten Namibië selfdrive is een fantastisch self drive avontuur naar de hoogtepunten van Namibië. “Een uitstekende keuze”

Deze Namibië self drive – 28-daagse self drive Allround Namibië is een complete self drive door Namibië waarin bijna alle hoogtepunten van Namibië zijn opgenomen. Na uw bezoek kent Namibië geen geheimen meer voor u. “U ziet het allemaal”

Deze self drive Namibië Botswana – 28-daagse self drive Cross Border is een self drive langs de hoogtepunten van Namibië en eindigend bij Chobe in Botswana met de mogelijkheid om Victoria Falls in Zimbabwe te bezoeken. “Een prima self drive combinatie”

€€

Familie kampeersafari Namibië – 17-daagse Namibië luxe kampeersafari  U bezoekt de hoogtepunten van Namibië in het ruige Damaraland en Kaokoland. “Kwaliteit en eigen vriendengroep of familie (max 6 pers.)”

€€€€

Met deze luxe groepssafari Namibië bezoekt u de hoogtepunten van Namibië in het ruige Damaraland en Kaokoland waarbij u ook 4 nachten luxe kampeert. “Kwaliteit en kleine groep”

€€€€

De Great Trans-African Lodge Safari is een complete safari met een groep langs de hoogtepunten van Namibië, Botswana en Zimbabwe waarin u in middenklasse lodges, resorts en tented camp verblijft. “goedkopere lodge optie”

€€

Deze populaire “Groepsreis Namibië Botswana – 21-daagse Desert and Delta is een kampeersafari met een vertrek en einde in Livingstone Zambia. U bezoekt hoogtepunten in zowel Namibie en Botswana met een kleine groep tot maximaal 12 personen.