Spitzkoppe, bezoek Namibie

Bezoek Spitzkoppe met Going Africa Safaris

Spitzkoppe

Spitzkoppe wordt ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd!

De granieten rotsen steken met een hoogte van 1728 meter boven de zeespiegel, indrukwekkend af tegen de platte woestijnomgeving.

Vanaf Swakopmund is Spitzkoppe eenvoudig te bereiken. Spitzkoppe kan vanuit de kustplaats ook gemakkelijk als dagexcursie worden bezocht. Voor de avontuurlijke kampeerder is Spitzkoppe een waar (wandel)paradijs. Na aankomst en inschrijving bij de gate kunt u zelf een kampeerplek zoeken.

De voorzieningen op de camping zijn simpel; sommige campsites zijn voorzien van toiletten, douches en plekken om te barbecueën. Andere campsite hebben geen faciliteiten. Zorg voor voldoende water!

Vooral op een route van Swakopmund naar bijvoorbeeld Brandberg is Spitzkoppe een ideale stop. Spitzkoppe doemt langzaam op naarmate u de vlakte vanaf Swakopmund volgt. Ook is er een Klein Spitzkoppe van 1572 meter hoog en het Pondok gebergte.

Naast de avontuurlijke wandelingen langs of over en door de bergen kunt u een wandeling maken naar de mooie rotstekeningen bij Bushman’s Paradise. Het laatste deel daarvan gaat via een ondersteunende ketting.

Durft u het niet aan om zelf deze wandeling te maken of wilt u gewoon meer uitleg over Spitzkoppe, dan zijn er gidsen beschikbaar die u kunnen begeleiden.

Wij hebben er tijdens onze studiereis één nacht gestaan en vonden het een zeer leuke afwisseling in ons reisschema. Het is fantastisch om vanaf de rots relaxed van de omgeving en de daarbij behorende stilte te genieten.

Bezoek Spitzkoppe in Namibië met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

Deze populaire “Groepsreis Namibië Botswana – 21-daagse Desert and Delta is een kampeersafari met een vertrek en einde in Livingstone Zambia. U bezoekt hoogtepunten in zowel Namibie en Botswana met een kleine groep tot maximaal 12 personen.