Tarangire National Park

Bezoek Tarangire National Park met Going Africa Safaris

Tarangire National Park

Tarangire National Park ontleent de naam aan de rivier die zich een weg baant door het National Park dat bekend staat om de beroemde baobabbomen in het noorden.

Verder kenmerkt het noorden zich door acacia- en palmbomen. Tarangire is anders dan andere parken. Een geheel eigen karakter en een geheel eigen verscheidenheid aan wild met vooral de grote populatie olifanten.

Het zuiden kenmerkt zich weer door een geheel ander landschap. Vooral in de drogere periode is dit een aanrader. Dieren verzamelen zich bij de moeraslanden.

In deze periode, tussen juni en november, trekken duizenden dieren, voornamelijk grote kuddes olifanten, wildebeesten, zebra’s, gazellen en antilopen van de droge steppe naar het zuiden van Tarangire voor vers en verkoelend water.

Met heel veel geluk bestaat de kans om wilde honden te zien. Verder heeft u kans om leeuwen, luipaarden, en andere roofdieren te zien die van de gelegenheid gebruik maken om de dorstige dieren te verrassen.

Ook de Tarangire rivier trekt vele migranten die in de droge periode in de verre omgeving vaak geen ander water kunnen vinden. Over het algemeen trekt Tarangire minder toeristen dan de andere parken in het noorden van Tanzania.

Bezoek Tarangire National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Tanzania.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

Tanzania lodge safari – Met deze 7-daagse Tanzania lodge safari door het noorden van Tanzania bezoekt u de hoogtepunten van Noord Tanzania en reist u met eigen partner, familie of vrienden.

€€

Safari Tanzania. Deze luxe lodge, tented camp safari laat u op een uitgebalanceerde manier vier nationale parken in Tanzania zien. Met uw privé gids/chauffeur maakt u uw game drives en gaat u op zoek naar de wilde dieren die in de parken in grote aantallen voorkomen.

€€

Tanzania rondreis. Deze Tanzania rondreis is een uitstekende keuze wanneer u wildlife wilt combineren met cultuur. We hebben voor u deze fraaie combinatie lodge safari naar Tanzania tussen Hadzabe/Datog stammen en wildlife samengesteld.

€€

Groepssafari Tanzania.  Tijdens deze korte 7-daagse groepssafari reist u naar de hoogtepunten van Noord-Tanzania. U reist in een kleine groep (max. 6 personen) met een gegarandeerd vertrek en window seat.

€€

Tanzania safari – tijdens deze Tanzania safari bezoekt u Mount Kilimanyaro voor een Masai experience waarna u doorreist naar de noordelijke wildlife gebieden van Tanzania.

€€€

Lodge safari Tanzania. Deze unieke “lode safari Tanzania” bestaat uit pure hoogtepunten. Je krijgt niet alleen de bekende parken te zien waar er lange game drives worden gemaakt, maar ook de meer afgelegen en stillere gebieden in Tanzania worden bezocht.

€€€

Groepsreis Kenia-Tanzania. Deze unieke groepsreis Kenia-Tanzania bestaat uit pure hoogtepunten. Je krijgt de bekende parken te zien, waar erg lange of “full day” game drives worden gemaakt.

Kampeersafari Tanzania – Deze avontuurlijke budget privé kampeersafari in het noorden van Tanzania kenmerkt zich door de speciale avontuurlijke manier van kamperen.

Tanzania kampeerreis. Tijdens deze avontuurlijke budget Tanzania kampeerreis bezoekt u naast de Serengeti, Ngorongoro Crater, Lake Manyara en Tarangire ook Lake Eyasi waar de Hadzabe nog als een van de weinige stammen echt traditioneel leven.

€€€€

Luxe Elewana lodge safari. Met deze 9-daagse Elewana safari circuit bezoekt u de belangrijkste gebieden in Noord-Tanzania en verblijft u in de meeste luxe accommodaties.