Victoria Falls, Zimbabwe

Bezoek Victoria Falls in Zimbabwe met Going Africa Safaris

Victoria Falls

Victoria Falls ligt aan de zuidelijke oever van de Zambezi rivier en aan het oostelijke einde van de Victoria Falls.

Het is een mooie toeristische stad die gemakkelijk te voet te verkennen is en heeft een breed scala aan activiteiten o.a. de uitdaging van white water rafting en bungy jumpen, cruises bij zonsondergang, anti poaching excursie en nog veel meer…… Victoria Falls heeft voor ieder wat wils.

De Victoria watervallen zijn een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld en beschikt over grootste geheel van vallend water op aarde en is daarmee een fascinerend en betoverend spektakel.

De enorme massa van het water valt 100 meter naar beneden en maakt een donderend geraas wat zorgt voor een prachtige nevel van water. Vandaar de lokale naam ‘Mosi oa Tunya’ wat betekend ‘de rook die dondert’. Toegang tot de watervallen is eenvoudig en op loopafstand van het stadscentrum.

De waterstroom over de watervallen varieert gedurende het jaar. Gedurende de periode februari – mei kan de nevel een spectaculaire hoogte bereiken van meer dan 400 meter. Dit heeft als nadeel dat de watervallen door de hoeveelheid nevel moeilijk te zien zijn.

De hoeveelheid water wordt in augustus minder en is zijn laagst in de periode oktober – december. In deze laatste periode valt een groot deel van de waterval droog.

De Victoria watervallen zijn ook voor een deel vanaf de Zambia kant zichtbaar en in tijden van laag water kan er zelfs naar de rand van de Victoria watervallen worden gelopen of een duik worden genomen in Devils Pool. Vanaf de Zimbabwe kant kunnen de Victoria watervallen in de volle breedte verkent worden.

Bezoek Victoria Falls in Zimbabwe met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Zimbabwe.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen

Voordelige Zimbabwe Botswana kampeersafari waarbij u zeker twee keer goede kans heeft om de neushoorn te spotten. U reist in een kleine groep van maximaal 12 personen.