Vrijstaat, Zuid-Afrika

Bezoek Vrijstaat in Zuid-Afrika met Going Africa Safaris

Vrijstaat, Zuid-Afrika

Vrijstaat is gelegen in het hart van Zuid-Afrika en vormde in het verleden de Oranje Vrijstaat.

De meeste landbouwproducten en een groot aandeel van de goudproductie komen uit Vrijstaat. Geniet van de warme gastvrijheid op een van de boerderijen van Vrijstaat en/of beleef in de prachtige canyons en valleien met diverse outdoor-activiteiten.

Ooit hebben de boeren de Vrijstaat opgericht, omdat gevreesd werd voor hun nationale identiteit, toen de Kaapkolonie onder de Britse heerschappij kwam. Zo werden de boeren gedwongen om richting het binnenland te vluchten.

Vrijstaat is voor een groot deel een agrarische provincie waar het volop genieten is en een hartelijke gastvrijheid bestaat. De meeste tarwe en maïs wordt hier geteeld. Vrijstaat is een tamelijk rijke provincie en er zijn belangrijke goudmijnen waar ongeveer 30% van het goud uit heel Zuid-Afrika wordt gewonnen.

Er zijn in Vrijstaat ideale vakantieoorden langs de oevers van Oranje rivier en de Val rivier te vinden waar tal van outdoor-activiteiten te maken zijn in prachtige canyons en valleien. Om vogels en wilde dieren van dichtbij te observeren, moet u de lokale natuur en wildparken bezoeken. Daar zijn overigens ook zeer goede mogelijkheden tot wandelen.

In het QwaQwa National Park, is het mogelijk om de nationale cultuur van de lokale Basotho te ervaren. In Vrijstaat is ervoor zowel de cultureel geïnteresseerde natuurliefhebbers als de meer avontuurlijke liefhebber altijd een passend reisaanbod.

Interessante routes voor Vrijstaat zijn onder andere:
– De Bloemfontein – N1 – Zuid route met Bloemfontein, Edenburg, Gariep stuwmeer en Nature Reserve, Bethulie en Tussen die Riviere Nature Reserve.
– De diamant en wijnroute van Boemfontein naar Kimberley via Jagersfontein, Jacobsdal, de zoutpannen bij Petrusburg en Emmaus.
– De Bloemfontein – Aliwal-Noord route
– De Hoogland – Paradijs route van Harrissmith via onder andere Sterkfontein Dam Naure Reserve, Golden Gate Highlands NP,

Beste reistijd Vrijstaat
Vrijstaat bezoekt u het beste tijdens de maanden september (lokale lente) tot mei (lokale herfst). In de zomer kan het erg heet worden. De winterdagen in Vrijstaat zijn zacht, met koude avonden. In de oostelijke hooglanden van Vrijstaat sneeuwt het dan geregeld

Bezoek Vrijstaat in Zuid-Afrika met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
Helaas, uw selectie heeft geen voorbeeld safari opgeleverd. Dat houdt echter niet in dat we u, als safari specialist, niet kunnen helpen bij het organiseren van een passende safari. Maatwerk is immers waar we goed in zijn. Neem gerust contact met ons op.