West-Kaap, Zuid-Afrika

Bezoek West-Kaap in Zuid-Afrika met Going Africa Safaris

West-Kaap, Zuid-Afrika

West-Kaap is gelegen in het zuidwesten van de Zuid-Afrika. West-Kaap strekt zich uit van Lambert’s Bay via Kaapstad en de beroemde Tuinroute naar Plettenberg Bay.

Daarmee presenteert West-Kaap zich als een uiterst veelzijdige provincie met het hele jaar door een mild klimaat. West-Kaap grenst aan de Indische en de Atlantische Oceaan en heeft meer dan 1000 km prachtige kustlijn en zandstranden.

De provincie West-Kaap kan verdeeld worden in vijf regio’s. Elke regio van West-Kaap heeft zijn eigen charme. Dat maakt West-Kaap boeiend voor bezoekers en is het nauwelijks meer een cliché te noemen dat West-Kaap zo bijzonder mooi is.

Twee van de regio’s van West-Kaap zijn de prachtige Tuinroute en de wijngebieden rond Stellenbosch en mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan de West-Kaap. Beide regio’s bieden namelijk een adembenemend natuurschoon en ongerepte natuur.

Talrijke private en nationale natuur- en wildlife gebieden geven de bezoekers de gelegenheid om in de West-Kaap safari’s te ondernemen. In alle regio’s zijn verder indrukwekkende bezienswaardigheden te zien. Van grotten, lagunes, bizarre rotsformaties, indrukwekkende struisvogel boerderijen, historisch belangrijke gebouwen tot interessante musea, de West-Kaap kan op deze gebieden al uw wensen vervullen.

Ook zijn er in de West-Kaap actieve vakantiemogelijkheden waaronder onder andere raften, surfen en/of wandeltochten en hike mogelijkheden welke weer gecombineerd kunnen worden met een strandvakantie, familievakantie of studiereis.

Dan is er nog het bruisende nachtleven van Kaapstad met de Tafelberg als een baken. De botanische pracht die de provincie in een kleurrijke bloemenzee transformeert, de invloeden van verschillende culturen en de ongeëvenaarde prachtige juwelen zijn kenmerkend voor de provincie West-Kaap en geeft het hoofdstuk een onvergelijkbare sfeer die u zal betoveren.

West-Kaap is ook interessant door de verscheidenheid aan cultuur. Invloeden van de Europeanen en Aziaten en tevens de Khoikhoi en de Xhosa bevolking hebben gezorgd voor een diversiteit aan keukens, kerken en op het gebied van kunst.

Het klimaat van de West-Kaap kent droge en zonnige zomers waarbij de temperatuur gemiddeld op kan lopen tot een lekkere 28 graden. De wintertemperaturen liggen gemiddeld tussen de 5 en 17 graden en dat maakt het dus een stukje frisser met in de hogere bergen soms kans op sneeuw. Over het algemeen kan gesteld worden dat de noordelijkere gebieden droger zijn dan de regio’s die wat zuidelijker liggen.

Interessante routes voor West-Kaap zijn onder andere:
– Route via de westkust via Swartland, Sandveld, Olifants River Valley en de kust zelf
– Route 62 via Breede River Valley en Klein Karoo
– Route via de zuidkust via Overberg, Tuinroute, Klein Karoo, Breede River Valley en de wijnlanden om Stellenbosch.

Beste reistijd West-Kaap
De West-Kaap provincie is in elk seizoen goed te bezoeken. Afhankelijk van uw reisplannen kunt u rekening houden met warme, droge zomers en koelere, vochtige winters.

Bezoek West-Kaap in Zuid-Afrika met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen

Met deze West-Kaap en Noordkaap rondreis bezoekt u Kaapstad, West-Kaap, Noord-Kaap met Cederberg en Kgalagadi Transfrontier Park via een self drive.

Met deze Zuid-Afrika rondreis maakt u een combineert u natuur, wilde dieren én lekker eten in één rondreis? Misschien is deze voorbeeld Zuid-Afrika rondreis wel uw ideale reis.

€€

Deze 11-daagse fly-drive Zuid-Afrika safari combineert wilidfe in Madikwe Game Reserve, met Kaapstad en de wijnlanden. U start met een luxe verblijf in het Big-5 reservaat Madikwe.

Tijdens deze rondreis Zuid-Afrika maakt u kennis met onder andere de meest noordelijke provincie van Zuid-Afrika, zijnde Limpopo. Limpopo is een provincie die rijk is aan diverse wildlife gebieden, leuke en sfeervolle accommodaties en uiteenlopende landschappen. Tevens is er een rijke cultuur.