Printen | E-mail

Gombe Stream National Park, Tanzania

Gombe Stream National Park

Gombe Stream National Park ligt te midden van bergen en diepe dalen met dertien kenmerkende riviertjes die elk door een strook zeer oude bebossing naar Lake Tanganyika stromen.
Gombe Stream National Park was de locatie waar Dr. Jane Goodall haar internationaal hooggeprezen onderzoeken naar de chimpansees verrichte.
Gombe Stream National Park ligt ongeveer 16 kilometer ten noorden van Kigoma en strekt zich uit langs lake Tanganyika. Met 52km² Gombe Stream National Park het kleinste nationale park van Tanzania.

Momenteel leven er ongeveer 100 chimpansees in Gombe Stream National Park. De meeste bezoekers aan Gombe Stream National Park komen voor de chimpansees en om te zien hoe de chimpansees in een natuurlijke omgeving leven. Een unieke ervaring. Naast de chimpansees leven in Gombe Stream National Park ook andere apen zoals bavianen, vervet monkeys, blue Monkey en de red-tailed en red colobus monkey.

Naast het zeer schuwe luipaard leven hier geen andere roofdieren. Dit maakt Gombe Stream National Park ideaal om avontuurlijke wandelingen te maken en even verkoeling te zoeken in een van de dertien riviertjes. Verder leven er meer dan 200 vogelsoorten in het park waaronder de visarend en Palm Nut gier. Veel soorten zult u vanwege het dichte bos slechts horen.

Gombe Stream National Park bezoekt u het best in de droge periodes van mei tot oktober en de maanden januari en februari. Gombe Stream National Park ligt erg afgelegen en is het best per vlucht vanaf Dar es Salaam naar Kigoma te bereiken. Na een overnachting in Kigoma reist u verder per boot naar Gombe.

7-daagse Chimpansee tracking in Gombe Stream National Park

Chimpansees zijn de voornaamste redenen om Gombe Stream National Park te zoeken en de chimpansees krijgen dan ook de hoogste prioriteit tijdens deze reis. Wilt u graag chimpansees in hun natuurlijk leefomgeving zien en beleven hoe het is om dichtbij ze in de buurt te zijn?


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap