Printen | E-mail

Gonarezhou National Park

Gonarezhou National Park ligt in het zuidoostelijke laagveld van Zimbabwe en heeft een oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante kilometer. "Gonarezhou" betekent "Plaats van de vele olifanten" en is een zeer mooie park vol ruige en prachtige landschappen. Drie grote rivieren, de Save, de Runde en de Mwenezi, stromen door Gonarezhou National Park en vormen natuurlijke oases van waaruit honderden vogelsoorten, wilde dieren en vissen zich verzamelen om te voeden en te drinken.
Zoals de naam al impliceert, Gonarezhou is beroemd om zijn olifanten. Veel olifanten met de grootste slagtanden in de regio zijn te vinden in Gonarezhou National Park.

Gonarezhou National Park maakt deel uit van het Great Limpopo Transfrontier Park (GLTP).  Great Limpopo Transfrontier Park is een enorm Pan African Park dat tezamen met Great Limpopo Transfrontier Park het beroemde Kruger National Park en Mozambique's Gaza omvat. Dit enorme gebied is een van de mooiste "Peace Parks" in de wereld en is gewijd aan het behoud, de biodiversiteit en de economische ontwikkeling van de omliggende lokale gemeenschappen. Het uitgestrekte en gevarieerde karakter van het Great Limpopo Transfrontier Park trekt eco-toerisme aan en er wordt gestreefd naar herstel van de historische migratie van dieren en van het fragiele regionale ecosystemen.

Gonarezhou National Park heeft meer dan 500 soorten vogels, 147 soorten zoogdieren, tenminste 116 soorten reptielen, 34 soorten kikkers en 49 vissoorten. De leeuw, luipaard, cheeta (waaronder de zeldzame koning cheeta), buffels, giraffen, zebra's en veel grote soorten antilopen zijn ook aanwezig in Gonarezhou National Park. De zeldzame nyala en kleinere suni zijn twee van de hoogtepunten om te zien.

Boek uw safari reis naar Gonarezhou National Park bij Going Africa Safaris.

Safari reizen die Gonarezhou National Park bezoeken zijn.

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap