Printen | E-mail

Great Zimbabwe Ruins

Great Zimbabwe Ruins ligt op iets minder dan 30 kilometer buiten Masvingo in het zuid-oosten van Zimbabwe.

Great Zimbabwe Ruins is gevormd van regelmatige, rechthoekige granieten stenen welke voorzichtig op elkaar zijn geplaatst en tezamen een geweldige complexe ruïne vormen. De structuren van Great Zimbabwe Ruins werden gebouwd door een inheemse Afrikaanse bevolkingsgroep tussen het jaar 1250 en 1450 en welke als voorouders van de moderne Zimbabwanen worden beschouwt.

Great Zimbabwe Ruins bood in zijn glorietijd plaats aan misschien wel 18.000 inwoners. Andere bronnen zijn wat voorzichtiger en schatten 10.000. De ruïnes liggen verspreid over een groot gebied en kent drie centrale gebieden. Het Hill complex, het Valley complex en de beroemde grote omheining (The Great Enclosure).

De Great Enclosure is ca 0,4 hectare groot en bevat meer dan 300 structuren. De Great Zimbabwe Ruins zijn opmerkelijk, verheven, majestueus, ontzagwekkend en eigenlijk ook tijdloos. De kwaliteit van de bouw is op sommige plekken uitstekend te noemen. De twee belangrijkste gebieden van Great Zimbabwe Ruins zijn de Hill Complex welke ligt op een lange en steile granieten heuvel en het gebied waar de Valley Enclosure en de Great Enclosure zich bevinden.

Twee hoge muren vormen een smalle parallelle passage van 60 meter lang en bieden direct toegang tot de conische toren van het complex. The Great Enclosure is een in ovale vorm gebouwde muur, ongeveer 225 meter in omtrek en 10 meter hoog. Op sommige plaatsen is de muur tot 6 meter dik.

De muur is tegen de klok in gebouwd. Het begin van de muur is niet zo fraai gebouwd, maar naarmate de techniek van de bouwers meer ervaren werd, is de muur mooier afgewerkt. Dit allemaal zonder gebruik van mortel.

Net als bij het Hill complex wordt aangenomen dat er niet echt een bouwplan was. De muur wordt op het eind wel steeds dikker en hoger. Er wordt vanuit gegaan dat de Great Enclosure bedoeld was als woningcomplex voor de koning, zijn vrouw en de oudste vrouwen van de stam. In de stad zijn een aantal stenen huizen te vinden.

In het Shona worden grote stenen huizen vertaald als dzimba dza mabwe. Vermoedelijk de oorsprong is van de naam Zimbabwe.

Boek uw safari reis naar Great Zimbabwe Ruins bij Going Africa Safaris.

16-daagse kampeersafari naar Kruger NP, Zimbabwe en Botswana in een kleine groep

16-daagse kampeersafari naar Kruger NP, Zimbabwe en Botswana in een kleine groep. Een hernieuwde kennismaking met cultuur en wildife in Zimbabwe en wildife in Botswana met een aantrekkelijke prijs.


Lees meer »

10-daagse Zimbabwe budget lodge safari naar Victoria Falls, Hwange en Matobo NP

Deze 10-daagse Zimbabwe budget lodge safari is een privé safari waarbij Victoria Falls, Hwange NP en Matobo NP in het reisschema zijn opgenomen. Een aantrekkelijk geprijsde, leuke en afwisselende lodge safari. €€€


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap