WAYO Africa Green Camps

WAYO Africa Green Camps Serengeti en Lake Manyara

Green Camps WAYO - Naabi Hills

De Green Camps Wayo volgen, zoals eerder aangegeven, de migratie in de Serengeti.

Vandaar dat in de periode december t/m maart het camp bij Naabi Hills staat.Naabi Hills is gelegen op de rand van de Serengeti en het Ndutu gebied en is omgeven door prachtige acaciabomen. Na zonsondergang wordt dit gebied frequent bezocht door hyena’s. De kans is groot dat gedurende deze periode de wildebeest migratie zich voor u op de vlakte begeeft. De geluiden van de wildebeesten zullen u niet ontgaan. De roofdieren zijn dan ook niet ver weg. Vanuit het camp zijn er diverse game drive mogelijkheden.

Green Camps WAYO, Naabi Hills beschikt over 10 tenten/20 bedden Elke tent is en-suite met een “open-air” bucket shower en toilet. Er is een aparte mess-tent met bar waar de maaltijden opgedient worden.
Vanuit Green Camps WAYO – Naabi Hills worden game drives gemaakt. Een wandelsafari kan alleen maar in een van de wandelzone’s van de Serengeti gemaakt worden. Vanuit Naabi is Kogatende daarvoor de enige geschikte zone.

Boek u verblijf bij Green Camps WAYO, Naabi Hills bij Going Africa Safaris.

Reisadvies Tanzania

WAYO Green Camp - Banagi

Green Camps WAYO, Banagi is gelegen aan een zijriviertje van de Grumeti rivier. Net als bij Naabi Hills geven grote acaciabomen ook hier de nodige schaduw.

Green Camps WAYO, Banagi kan het hele jaar door bezocht worden vanwege de aanwezigheid van permanent water wat gefilterd kan worden. De locatie in centraal Serengeti is fantastisch om ook de niet migrerende dieren te spotten. In de maanden juli t/m oktober wordt het camp ook gebruikt als tussenstop voor het meer noordelijk gelegen Green Camp WAYO Kogatende.

Green Camp WAYO Banagi beschikt over 10 tenten/20 bedden. Elke tent is en-suite met een “open-air” bucket shower en toilet. Er is een aparte mess-tent met bar waar de maaltijden opgedient worden.
Vanuit Green Camp WAYO Banagi worden game drives gemaakt. Een wandelsafari kan alleen maar in een van de wandelzone’s van de Serengeti gemaakt worden. Vanuit Banagi is Kogatende daarvoor de enige geschikte zone.

Boek u verblijf bij Green CampWAYO – Banagi bij Going Africa Safaris.

Green Camp WAYO - Kogatende

WAYO Green Camp Kogatende beschikt over een prachtige ligging onder de groenblijvende acaciabomen.

Vanuit WAYO Green Camp Kogatende heeft u uitzicht op de vlaktes van Serengeti. WAYO Green Camp Kogatende is geopend van juli tot medio oktober/november.

Wanneer WAYO Green Camp Kogatende wordt afgebroken is afhankelijk van de migratie. Vanuit WAYO Green Camp Kogatende is de kans om de migratie te zien het grootst wanneer de miljoenen wildebeesten de Mara River over steken. WAYO Green Camp Kogatende ligt wat dat betreft erg gunstig op twintig minuten van de Mara River en aan de rand van de “Wilderness zone” in het noorden van de Serengeti.

WAYO Green Camp Kogatende is het vertrekpunt van veel wandelsafari’s. In de “Wilderness zone” voelt u zich weg van de massa en hoeft u “sightings” maar met weinig anderen te delen.

Boek uw verblijf bij WAYO Green Camp Kogatende bij Going Africa Safaris.

Green Camp WAYO - Walking

Green Camp WAYO -walking

Een meer avontuurlijke manier om van de fraaie landschappen te genieten is het Walking Green Camp. U wordt nog verder van de gebaande paden gebracht. Zoals de naam al suggereert wordt het Walking Green Camp gebruikt voor de WAYO wandelsafari’s in de Serengeti. Meer informatie over de WAYO wandelsafari kunt u vinden bij de WAYO voorbeeld safari’s op onze website.

Afgelegen gebieden in Serengeti
De Walking Green Camps liggen in zeer afgelegen gebieden in de wandelzones van de Serengeti. U overnacht op een comfortabele manier midden in de bush en afgelegen van de drukkere gebieden. Gebieden welke ontoegankelijk zijn voor auto’s maar wel voor de dieren. Reden waarom u ongestoord kunt genieten van de serene rust en de dieren, welke u doorgaans alleen met uw eigen gezelschap ziet.

Comfortabele koepeltenten
De koepeltenten bieden plaats voor maximaal twee personen. Hoewel u op een matras op de grond slaapt, ligt u toch comfortabel. De matras is voorzien van katoenen lakens en een deken en worden voor u opgemaakt. Een safari stijl bush douche en toilet worden nabij uw tent geplaatst.

Volg de massale migratie
De Walking Green Camps bestaan uit een enkele canvas koepeltenten, een mess-tent en de staf die alle maaltijden verzorgt. Het hele camp is al voor u opgezet voordat u het camp te voet bereikt. Zo volgt het camp, en daarmee ook u, de migratie. Dit is een unieke manier om zo dicht mogelijk bij de migratie te blijven.

WAYO Green Camp Manyara

WAYO Green Camp Manyara ligt in het rustige deel van Lake Manyara NP.

De meeste reizigers bezoeken het noordelijk deel van Lake Manyara NP en daar kan het dus ook erg druk zijn. In het zuiden van Lake Manyara NP is het veel minder druk en daar is ook een gate om het park in te komen. De Endabash River ligt onder in het centrale deel van het park.

Bij WAYO Green Camp Manyara verblijft u in de droge rivierbedding in de buurt van een waterval in een bosrijke omgeving. Ideaal voor olifanten om van het frisse water van de waterval te genieten terwijl u op korte afstand van de rust en onder het genot van een drankje en het diner privé van de omgeving geniet.

WAYO Green Camp Manyara beschikt over 8 tenten/16 bedden. Elke tent is en-suite met een “open-air” bucket shower en toilet. Er is een aparte mess-tent met bar waar de maaltijden opgediend worden.

Vanuit WAYO Green Camps Manyara kunnen diverse activiteiten ondernomen worden. Naast de (night) gamedrives zijn er ook mogelijkheden voor een treetop walk experience, een (meerdaagse) Ngorogoro Crater Rim walk, en wandelingen of mounteinbiken in de omgeving van Lake Manyara NP en het leuke plaatsje Mto Wa Mbu.

Boek uw verblijf bij WAYO Green Camp Manyara bij Going Africa Safaris.

WAYO kaart Serengeti

WAYO Africa Safaris

WAYO kaart Lake Manyara

WAYO kaart Manyara