Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze lodge safari door Botswana en Zimbabwe is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze lodge safari heeft een minimum aantal deelnemers van 4 en een maximum. Er gaan maximaal 11 deelnemers mee.

 

Vertrekdata / prijzen 2020

€ 3.185,00 (laagseizoen)
17 april
22 mei
17 juni
29 oktober
18 november

€ 3.485,00 (hoogseizoen)
04, 16*) en 29 juli
19*) augustus
01 en 15*) september
05 en 17* oktober

Single supplement € 585,00 of bij het niet willen delen van een kamer.

*) vertrekdatum waarop de safari in tegenovergestelde route plaats vindt.

Introductiekorting

Boekt u met twee personen, dan kunnen we u een introducitekorting geven van € 150,00 p.p. 

Benodigde extra overnachting en transfers

Mogelijk heeft u om het vertrek van de safari te halen een overnachting in Victoria Falls nodig. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Inbegrepen bij de prijs

Alle accommodaties, maaltijden (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner), transfers, vervoer en activiteiten volgens het reisschema, mineraalwater in flessen tijdens transfers, professionele Engelstalige gids, entree fees parken.

Niet inbegrepen bij de prijs

Entree fees Victoria Watervallen, visum, luchthaventransfers, fooien, souvenirs, optionele excursies in de lodges (rondvlucht over de Delta, activiteiten in Victoria Falls, extra game drives, enz.), drankjes, verzekering (annulering, medisch, bagage, noodevacuatie) en eventuele verhoging van de kosten van de nationale parken.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Victoria Falls hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zimbabwe heeft u wel een visum nodig en gelden dezelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

12-daagse lodge safari Botswana en Zimbabwe in een kleine groep **nieuw**

Deze groepssafari vormt een cirkelvormige route in het noordelijk deel van Botswana met een combinatie met Hwange NP in Zimbabwe. U overnacht in eenvoudige doch goede accommodaties. Deze groepssafari begint en eindigt in Victoria Falls. Accommodaties in Victoria Falls zijn niet inbegrepen, maar regelen we graag voor u.
Met deze groepssafari is getracht zoveel mogelijk aan activiteit aan te bieden tegen een zo gunstig mogelijke prijs.
Ontdek de diversiteit van het noorden van Botswana in combinatie met een glimp van de schoonheid van Zimbabwe.

Vervoer

Het vervoer tijdens de transfers van Maun naar Zimbabwe vindt plaats in een minibus met airconditioning. Het vervoer op het traject van Chobe tot en met Maun vindt plaats in een op maat gemaakte open safarivoertuig. Houd er rekening mee dat alle transfers tussen Maun en Victoria Falls worden gedaan in een open safarivoertuig welke is uitgerust met een kleine koelkast en voldoende ruimte voor die perfecte fotografische momenten.

Accommodatie

Tijdens deze groepssafari overnacht u in eenvoudige 2/3 sterren lodges, pensions en tentenkampen.

Hoogtepunten

  • 2 nachten in het Hwange National Park – Zimbabwe)
  • Bezoek aan Nata Bird Sanctuary
  • 2 nachten Makgadikgadi Pans
  • Optionele panoramische vlucht over de Delta
  • 2 nachten Khwai Concession / Moremi Game Reserve
  • Bootsafari Chobe River
  • 2 dagen bezoek aan Chobe National Park
  • Optioneel bezoek aan Victoria Falls, Zimbabwe

Reisbeschrijving

(Op sommige vertrekdatums wordt de route in omgekeerde gemaakt.)
 
Dag 1 en 2: Hwange National Park, Zimbabwe
De safari begint in Victoria Falls om ongeveer 14:00 uur. De gids ontmoet u bij uw hotel of op het vliegveld van Victoria Falls. Wilt u al een nacht in Victoria Falls verblijven voorafgaande aan de safari, dan adviseren wij u graag welke accommodatie voor deze safari het meest handig is om te verblijven. Dit om te voorkomen dat iedereen helemaal verspreid over Victoria Falls opgehaald moet worden.
U ontvang een korte briefing en de safari start met een transfer naar Hwange NP waar u twee nachten verblijft. De middag is vrij te besteden. Eventuele kunt u nog een optionele game drive maken. Maar dat zal afhangen van de tijd waarop we in Hwange NP arriveren. Na het inchecken kunt u ook even heerlijk relaxen bij het zwembad en de eerste geluiden van de bush tot u nemen.
De tweede dag in Hwange staat in het teken van het zoeken naar wildlife. Hwange is een aansprekend park met een rijke populatie aan (roof)dieren. Hwange NP was een van de eerste wildreservaten in zuidelijk Afrika. Game drives en wandelsafari’s kunnen vanuit de accommodatie gemaakt worden
Overnachting: Robins Camp of vergelijkbaar (O, L, D)
Victoria Falls – Robins Camp: 340 km,  ± 3 uur rijden
 
Dag 3: Nata, Botswana
Na het ontbijt vertrekt u naar de grens met Botswana en door richting Nata. Nata ligt aan de rand van de Magkadikgadi Pans. U arriveert op tijd voor uw lunch in het restaurant van de lodge. Na te hebben ingecheckt is het tijd om Nata Bird Sanctuary te ontdekken. Afhankelijk van de tijd van het jaar zijn hier grote zwermen flamingo's en pelikanen op de zoutpannen te zien.
Overnachting: Nata Lodge of vergelijkbaar. (O, D)
Robins Camp - Nata: 300 km, ± 5 uur
 
Dag 4: Makgadikgadi Pans 
Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Tiaan’s  Camp dat is gelegen aan de rand van Makgadikgadi Pans nabij Khumaga. De lunch gebruikt u in het camp en vanmiddag brengt u een bezoek aan het dorp Khumaga. Khumaga is een klein dorp van ongeveer 1000 mensen. U krijgt hier inzicht in hun manier van leven en de lokale cultuur.
Overnachting: Tiaans Camp of vergelijkbaar. (O, L, D)
Nata - Tiaan's kamp of vergelijkbaar: 200 km, ± 3 uur
 
Dag 5: Makgadikgadi Pans 
Vandaag bezoekt u Nxai Pan als dagactiviteit. In dit Nationale park leven onder andere olifanten, giraffes, zebra’s, leeuwen, luipaard, de cheeta en nog veel meer wilde dieren. Naast het verkennen van de vlaktes van Nxai Pan bezoekt u ook Baines Baobabs welke zijn vernoemd naar schilder en ontdekkingsreiziger, Thomas Baines, die hun schoonheid vastlegde in zijn in 1862 gemaakte schilderij. Er wordt een lunchpakket meegenomen om zoveel mogelijk tijd doorbrengen in dit prachtige gebied.
Overnachting: Tiaans Camp of vergelijkbaar. (O, L, D)
 
Dag 6: Maun 
Via de verharde weg rijdt u naar Maun alwaar u rond het middaguur aankomt. U bent hier vrij om inkopen te doen en te lunchen (niet inbegrepen). De rest van de dag is vrij om te besteden. Zo kunt u ervoor kiezen om in de namiddag een scenic flight boven de Okavango Delta te maken. Deze Scenic flight duurt ongeveer 45 minuten.
Deze magische ervaring biedt u een geheel ander perspectief op de Okavango Delta en diens waterwegen. Tijdens de vlucht is het zelfs mogelijk om grote dieren te zien zoals olifante n, buffels, giraffes en nijlp aarden te zien.
Overnachting: Maun Lodge of vergelijkbaar. (O, D)
Tiaans Camp - Maun: 290 km, ± 3 uur
 
Dag 7 en 8: Khwai/Moremi
Vanaf vandaag vinden de transfers plaats in een open safari auto.
Vanaf Maun rijdt u via het Khwai River gebied naar uw volgende accommodatie. Khwai community area gr enst aan het Moremi Wildreservaat en vormt tezamen een van de beste wildernisgebieden van Botswana met een zeer hoge concentraties wild vanwege het permanente water van de Khwai rivier.
Deze twee dagen staan in het teken van het zoeken naar de grote verscheidenheid aan dieren en vogels waar dit gebied bekend om staat. Geniet van game drives in de vroege ochtend als de zon opkomt en in de late namiddag als de zon ondergaat. Ook staat er een mokoro excursie op het programma om de wilde dieren vanuit de mokoro in het water te zien.
Overnachting: Khwai Guesthouse. (O, L, D)
Maun - Khwai: 150 km, ± 3,5 uur  (inclusief gameviewing)
 
Dag 9: Kavimba
Vanuit Khwai rijdt u via de zuidelijke delen van Chobe National Park en het Savuti-gebied door naar het noorden van Chobe NP.  Hoewel er een afstand moet worden overbrugd rijdt u door merendeel wildlifegebieden en zal er voor bijzondere encounters zeker gestopt worden. De lunch gebruikt u onderweg op een door de gids gekozen plek in de bush.    
In de tweede helft van de middag komt u op de plaats van bestemming aan. De rest van de middag kunt u genieten van de omgeving van de accommodatie.
Overnachting: Mwandi View of vergelijkbaar (O, L, D)
Khwai -Kavimba, Mwandi View: 200 km, ±  8 uur rijden
 
Dag 10: Kavimba
De tijd wordt doorgebracht in het noorden van Chobe NP langs de Chobe rivier. Chobe River Front is rijk aan wilde dieren omdat de Chobe rivier het hele jaar door water levert.
Grote kuddes olifanten worden vaak gezien als ze van en naar de rivier lopen. Vanwege de hoge dichtheid aan herbivoren in dit gebied zijn er ook veel roofdieren, zoals leeuwen en luipaarden en zelfs ook wilde honden, te vinden. Tijdens uw verblijf in dit gebied bestaan de activiteiten uit een gamedrive en een bootcruise in het Chobe National Park.
Overnachting: Mwandi View of vergelijkbaar (O, L, D)
 
Dag 11: Victoria Falls
U verlaat Botswana en wordt naar Victoria Falls gebracht waar u omstreeks de middag aankomt. Vanmiddag bezoekt u de Victoria Watervallen en is het mogelijk om op souvenirjacht te gaan.
Bij Victoria Falls zijn er veel activiteiten om aan deel te nemen. Uw gids kan u helpen bij het organiseren van een activiteit.
Overnachting: Phezulu Lodge of vergelijkbaar (O)
Kavimba - Victoria Falls: 170 km, ± 2,5 uur rijden (plus grensovergang)
 
Dag 12: Vertrek
De safari eindigt officieel op om 8.00 uur. We regelen graag uw transfers naar de luchthaven of aanvullende accommodatie wanneer u langer in Victoria Falls (of ergens anders) wilt blijven. (O)

Verlengingsmogelijkheden

Wilt u voorafgaande aan de safari al een dag in Victoria Falls overnachten, dan regelen we dat graag voor u. Ook wanneer u na de safari een extra nacht in Victoria Falls wilt blijven of nog een aansluitend programma georganiseerd wi hebben, laat het ons gerust weten.

Bagage limiet

Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 18 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap