Printen | E-mail

Harare hoofdstad van Zimbabwe

Harare is de hoofdstad van Zimbabwe. Harare, is een mooie, lichte, open stad met een ligging hoog op de centrale plateaus van het land. Het is een stad van moderne gebouwen, brede wegen, talrijke parken en tuinen. Een stad waarvan de straten vol staan met bloeiende bomen en Harare heeft een heerlijk en verkwikkende klimaat. Het culturele en historische erfgoed van de stad wordt sterk gewaardeerd en een aantal van de oudere gebouwen zijn bewaard gebleven.

De National Gallery herbergt niet alleen een waardevolle en interessante nationale collectie, maar geeft ook onderdak aan reizende internationale tentoonstellingen en heeft een permanente tentoonstelling van een aantal lopende Shona soft-stenen beelden. De onschatbare collectie van Rhodesiana en Africana in de vorm van dagboeken, notebooks en verslagen van diverse oorsprong, zijn ondergebracht in het Nationaal Archief. Andere instellingen die een bezoek waard zijn de Queen Victoria Museum en de Queen Victoria Nationale Bibliotheek. 

Harare werd aangelegd met behoud van grote open ruimtes zoals de 68 hectare grote Nationale Plantentuin met meer dan 900 soorten wilde bomen en struiken uit het hele land. De Mukuvisi Woodlands is 277 hectare groot, en is een opmerkelijk goed geconserveerd natuurlijk bos op de oevers van de kleine Mukuvisi stroom. Een verscheidenheid aan vogels en de wilde diersoorten zoals giraffen, zebra's, impala's, tsessebe, gnoes, bushbuck, steenbuck, riet buck en elanden kunnen hier nog steeds worden gezien.

Als u wilt ervaren hoe er traditioneel gewinkeld wordt in veel Afrikaanse landen, moet u op de open vlooienmarkt op Mbare rondlopen. Hier kijken toeristen hun ogen uit op een kleurrijke serie van manden, voedsel, kleding en andere items. Het Kopje, een granieten heuvel die boven de zuidwest hoek van het centrum van Harare uitsteekt, is een geweldige plek om een mooi uitzicht over de stad te hebben.

Boek uw reis naar Harare bij Going Africa Safaris

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap