Een safari boeken tijdens coronatijd

Sinds 2007 zijn we specialist in safari’s naar het bijzondere Afrika. Het coronavirus heeft daarin geen verandering gebracht. Het verzorgen van perfecte maatwerksafari’s of andere safarivormen is nog steeds onze expertise en dat zal ook altijd blijven. Persoonlijke reiswensen en voorkeuren zijn in deze coronatijd nog meer van belang.

We zeggen het eerlijk, een safari boeken in deze tijd is ook niet meteen het eerste waar wij aan denken. Toch kan het goed. Zeker wanneer de vertrekdatum wat verder in de toekomst ligt.

Met persoonlijke aandacht, advisering en meedenken, hebben we bijna alle safari’s, die vanwege corona geen doorgang konden vinden, in goed overleg kunnen uitstellen naar 2021. Zonder extra kosten voor de reiziger in het geval de safari gelijk blijft qua route, accommodaties en reisperiode; zelfs in die gevallen waarin sprake was van een prijsverhoging als gevolg van het omboeken van vluchten.

Een enkele reiziger hebben we van een voucher kunnen voorzien en nog minder reizigers wilden om legitieme of persoonlijke redenen annuleren. In deze laatste gevallen hebben we binnen een week het te restitueren bedrag overgemaakt. Service en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Die service en klantvriendelijkheid willen we in de toekomst en zeker ook in 2021 voortzetten. Daarom denken we – wel onder een aantal (flexibele) voorwaarden, dat wij in deze coronatijd prima in staat zijn u een safari aan te bieden. Vanzelfsprekend alleen indien zowel u als wij er zeker van zijn dat dit ook kan en dat ook de financiële risico’s voor ons maar zeker ook voor u, beperkt zo niet nihil zullen zijn.

We hanteren dan graag flexibele voorwaarden. Voorwaarden die afhankelijk kunnen zijn van welke safarivorm en land van bestemming u kiest. Door de jarenlange samenwerking en goede contacten en netwerken, ontvangen wij vaak ook voordelige boekingscondities. Bij een offerte ontvangt u ook de flexibele (maatwerk) voorwaarden.

Omboekgarantie
We hebben er begrip voor indien u twijfelt om in deze coronaperiode een reis te boeken voor 2021. Hoewel ons motto is, “bij twijfel niet doen”, zijn er misschien toch redenen om nu wel te boeken.
Voor sommige safari’s kunnen we momenteel flexibele boekingsvoorwaarden hanteren. Mocht er tot 5 weken vóór uw vertrekdatum vanuit de overheid nog een reisadvies van code oranje of rood voor uw reisbestemming/land gelden, dan kunt u kosteloos omboeken naar een latere datum in 2021 (uitgaande van hetzelfde seizoen en gelijk reisschema). Omdat elke lokale aanbieder eigen voorwaarden kan hanteren, weet u bij boeking direct welke omboekgarantie er gehanteerd kan worden. Maatwerk dus!

Lagere aanbetaling
Een aanbetaling hebben we nodig om beschikbaarheid van uw safari en/of accommodaties te garanderen. De hoogte van deze aanbetaling kan ook weer afhankelijk zijn van de lokale organisatie. Maar net als wij, begrijpen ook de meeste lokale organisaties/accommodaties dat u in deze onzekere tijd liever een zo laag mogelijke aanbetaling wilt doen.

Helaas kunnen we de aanbetaling niet terugbrengen naar 0%. Dat zult u begrijpen.
Waar we conform onze reisvoorwaarden normaal een aanbetaling voor het safarideel vragen van 30%, kunnen we deze (tot nader order) terugbrengen tot minimaal 10%. Omdat ook hier elke lokale aanbieder eigen (meer of mindere) flexibele voorwaarden kan hanteren blijft ook dit maatwerk en weet u bij boeking welk percentage voor de aanbetaling voor u van toepassing is. Het bedrag van de aanbetaling blijft onder de garantie van de SGR vallen waardoor uw aanbetaling dus gedekt is en blijft tegen een eventueel faillissement.

Aangepaste annuleringsvoorwaarden en geld-terug-garantie
Natuurlijk bent u er zich van bewust dat het nog niet zeker is wanneer safari’s weer als normaal uitgevoerd kunnen worden. Ook wij en onze lokale collega’s en partners leven met deze onzekerheid. Samen met heel veel onze lokale partners is er in de achterliggende periode ook veel werk verricht aan het ontwikkelen van gunstigere annuleringsvoorwaarden. Waren onze voorwaarden vóór de coronaperiode al erg gunstig, nu kunnen we er nog een schepje bovenop doen. Dit is mogelijk omdat we langdurige relaties onderhouden met onze lokale partners en een breed en goed netwerk hebben. Elkaar wat gunnen en vertrouwen zijn hierbij de belangrijkste sleutelwoorden. Natuurlijk zijn er soms reisonderdelen die zijn uitgezonderd van de verbeterde voorwaarden. Net als bij de bovenstaande punten, zijn deze, wanneer hiervan sprake is, dit duidelijk in de offerte vermeld. “U krijgt wat u ziet!”.