Welke landen hebben hun grenzen opengesteld voor toerisme?

Ons lijkt het weinig zinvol om reizen te laten doorgaan wanneer restricties en veiligheidsregels te veel invloed hebben op een geboekte reis. Denk daarbij aan verplichte quarantaines of verplichte coronatesten waardoor uw reisroute te veel geweld wordt aangedaan. Daarvoor gaat u niet op reis.

De landen waarvoor we op dit moment reizen aanbieden en waar de grenzen dus weer zijn opengesteld betreffen Botswana, Namibië, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Op dit moment geldt er voor Zuid-Afrika echter nog een inreisbeperking voor inwoners uit België en Nederland.

In de landen waar de grenzen weer open zijn, gelden overigens veiligheidsregels om verdere coronabesmetting tegen te gaan. Deze regels worden streng nageleefd en van u, als bezoeker van dit land, wordt verwacht dat u deze regels ook strikt naleeft. Het niet naleven van bedoelde regels wordt over het algemeen strenger bestraft dan in ons land en u bent verantwoordelijk om zorgvuldig deze regels na te leven.

Wilt u in de loop van 2021 reizen, dan kunnen we in principe al onze bestemmingen aanbieden. Veel zal ook afhangen van beschikbaarheid. Immers veel safari reizen zijn omgeboekt naar 2021. Safari’s en accommodaties zouden voor 2021 dus best wel eens eerdere volgeboekt kunnen zijn dan normaal het geval zou zijn. Maar we sturen u graag een offerte toe op basis van beschikbaarheid met daarbij uitleg over de flexibele corona boekingsvoorwaarden.

De meeste van onze reizen maken gebruik van kleinschalige accommodaties of u reist in kleine gezelschappen en in afgelegen gebieden. In Botswana, Namibië, Tanzania, Zambia en Zimbabwe is reizen momenteel dus mogelijk en houdt men zich goed aan de opgelegde veiligheidsmaatregelen. Het aantal besmettingen is relatief laag.

Zie overzicht. https://news.google.com/covid19/map?hl=nl&gl=NL&ceid=NL:nl