Printen | E-mail

Himba of Ovahimba stam

Himba stam en de Ovahimba bevolking in Namibië.

De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leven. De Himba leeft voor een groot deel in de Kunene regio, ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland.
De Himba zijn erg goed te bezoeken in de omgeving van Opuwo. Opuwo kan weer prima als tussenstop dienen voor een bezoek aan de Kunene of Kaokoveld regio of uw reis verder naar Etosha of naar de Twyfelfontein regio.
De Himba stam is een nomadische bevolking die rondtrekt in de eerder genoemde regio. De Himba is nauw verwant aan de Ovezamba en de Herero bevolking en spreken nagenoeg dezelfde taal.

De Himba is goed te onderscheiden van elke andere lokale stam. Het uiterlijk is voor de Himba erg belangrijk. Aan het uiterlijk van de verschillende Himba valt veel af te lezen.
Vraag tijdens uw bezoek aan de Himba naar deze gebruiken en gewoontes. Maar de meest bekende is wel de rode huidskleur van de Himba vrouwen en de haardracht.
De rode huid van de Himba vrouwen krijgen ze door een otjize mengsel van geiten vet en kruiden en oker op hun lichaam te smeren.

In onderstaande video ziet u onderdelen van dit proces dat begint met het smelten c.q. koken van het vet door een oude Himba vrouw. Het otjize mengsel beschermt de Himba vrouw ook tegen de felle zon.
Ook de sieraden van de Himba worden er mee ingesmeerd.

Wilt u ook een bezoek brengen aan een Himba stam! Vraag ons naar de mogelijkheden.
 

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap