Printen | E-mail

Hwange National Park

Hwange National Park is genoemd naar een lokale Nhanzwa opperhoofd, Hwange National Park is met 14.650 vierkante kilometer het grootste park in Zimbabwe. Dat is net zo groot als Noord-Ierland. Hwange National Park is gelegen in de noordwestelijke hoek van Zimbabwe op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Victoria Falls.

Hwange National Park werd in het begin van de 19e eeuw Koninklijke jachtgebied van de Ndebele warrior-king Mzilikazi en werd tot Nationaal Park uitgeroepen in 1929. Hwange heeft een geweldige variëteit aan wilde dieren met meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten. De olifanten van Hwange zijn wereldberoemd en de populatie is een van de grootste in de wereld, er leven meer dan 35 000 olifanten.

Andere dieren die gezien kunnen worden zijn leeuwen, luipaarden, cheeta's, neushoorns, buffels, impala's, kudu, sable antilope, eland, waterbok, zebra, giraffe, baviaan en wrattenzwijn. Vanwege de enorme omvang van het park varieert het landschap van diep Kalahari zand in het zuiden tot een rotsachtige heuvelland in het noorden. De open savanne bossen in het zuidoosten maakt plaats voor de dikke teak bossen, die op termijn weer Mopane bos wordt.

Hwange National Park ligt in een zeer droge regio en in aangelegde waterholes word het water opgepompt om de dieren van voldoende water te voorzien. Bij sommige waterholes zijn er comfortabele hides waar vanuit de dieren goed gespot kunnen worden.

Hwange NP is ook een van de laatste gebieden waar de bedreigde zwarte neushoorn leeft. Voor de avontuurlijke onder u zijn er wandelingen mogelijk om de tracks van de neushoorn te vinden. Een must wanneer u Hwange National Park bezoekt. Daarmee is Hwange National Park een van de beste parken om een aantal fantastische avonturen te beleven.

Boek uw safari reis naar Hwange National Park bij Going Africa Safaris.

Safari reizen die Hwange National Park bezoeken zijn;

17-daagse luxe en comfortabele lodge en kano safari door Zimbabwe

Een 17-daagse luxe en comfortabele lodge safari door Zimbabwe waarbij alle facetten van het land ziet en proeft. €€€€€


Lees meer »

Leon Varley fully backed-up wandelsafari in Hwange

Hwange fully back-up wandelsafari programma Tijdens de fully backed-up wandelsafari van Leon Varley overnacht u in grote comfortabele tenten met bush en-suite voorzieningen en goede bedden en beddengoed.


Lees meer »

16-daagse ontdek Zimbabwe lodge safari

Zimbabwe in a budget lodge safari. Tijdens deze safari bezoekt u diverse aansprekende gebieden in Zimbabwe waarbij natuurlijk de kano safari naar en de wandelsafari's in Mana Pools avontuurlijke onderdelen vormen.
€€€€ 


Lees meer »

12-daagse Zimbabwe comfort lodge safari

12-daagse Zimbabwe comfort lodge safari naar Hwange NP, Matusadona NP en Mana Pools NP. In Mana Pools maakt u gebruik van de kennis en de kwaliteiten van de fameuze gids Stretch Ferreira eigenaar van Goliath Safaris. €€€€€


Lees meer »

11-daagse Best guided lodge en tented camp safari in Zimbabwe

Tijdens deze best guides lodge safari door Zimbabwe staan de beste gidsen die Zimbabwe te bieden heeft tot uw beschikking om het meest optimale uit uw safari te halen. €€€€€


Lees meer »

11-daagse Zimbabwe lodge safari naar de hoogtepunten van Zimbabwe.

Deze 11-daagse Hoogtepunten van Zimbabwe lodge safari is een luxe privé lodge safari naar de volgende hoogtepunten van Zimbabwe; Victoria Falls, Lake Kariba, Mana Pools en Hwange NP. €€€


Lees meer »

11-daagse in de voetsporen van de olifanten in Botswana en Zimbabwe

Deze 11-daagse privé lodge safari volgt spreekwoordelijk de voetsporen van de olifanten. U bezoekt Hwange NP en Victoria Falls in Zimbabwe en Chobe NP en Khwai/Moremio of de Okavango Delta in Botswana. "€€€" tot "€€€€€" 


Lees meer »

10-daagse Extravaganza safari naar Hwange NP en Mana Pools NP in Zimbabwe

Zimbabwe safari Extravaganza. Beleef de topparken, Hwange en Mana Pools, van Zimbabwe in een schitterende safari en in misschien wel de beste en meest fraai gelegen bush camps in Zimbabwe. €€€


Lees meer »

10-daagse Zimbabwe budget lodge safari naar Victoria Falls, Hwange en Matobo NP

Deze 10-daagse Zimbabwe budget lodge safari is een privé safari waarbij Victoria Falls, Hwange NP en Matobo NP in het reisschema zijn opgenomen. Een aantrekkelijk geprijsde, leuke en afwisselende lodge safari. €€


Lees meer »

9-daagse Focus lodge safari Zimbabwe **nieuw**

9-daagse Focus lodge safari Zimbabwe van Victoria Falls naar Hwange National Park en afsluitend naar Matusadona NP. €€€


Lees meer »

16-daagse kampeersafari naar Kruger NP, Zimbabwe en Botswana in een kleine groep

16-daagse kampeersafari naar Kruger NP, Zimbabwe en Botswana in een kleine groep. Een hernieuwde kennismaking met cultuur en wildife in Zimbabwe en wildife in Botswana met een aantrekkelijke prijs.


Lees meer »

15-daagse Botswana Wildlife Breakaway comfortabele safari

De Botswana Wildlife Breakaway is zeer populaire comfortabele safari naar de hoogtepunten van Botswana, Hwange NP in Zimbabwe en de Caprivi strip in Namibie. U reist in een kleine groep. "populaire keuze"


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap