ZoekenNieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Stichting Spots
Printen | E-mail

Stichting Spots

Stichting Spots

SPOTS is een Nederlandse stichting die zich inzet voor de bescherming van wilde, bedreigde katachtigen.
Wereldwijd leven er 36 verschillende soorten katachtigen en velen daarvan worden met uitsterven bedreigd. Het is onmogelijk concreet iets te betekenen voor al die 36 kattensoorten. Vandaar dat de focus van stichting SPOTS op dit moment ligt bij het beschermen van de cheeta, de leeuw en de luipaard. Maar als "kattenstichting" gaat het lot van alle katachtigen hen aan het hart. Vandaar dat zij via de website www.stichtingspots.nl eveneens een platform vormen waar geïnteresseerden beschrijvingen van alle katachtigen terug kunnen vinden met, waar mogelijk, links naar beschermingsprojecten die zich voor die specifieke soort inzetten. Zij hopen op die manier een bijdrage te kunnen leveren in de bescherming van al deze schitterende dieren.

Belangrijke doelstellingen van stichting SPOTS zijn fondsenwerving, het geven van voorlichting en netwerken voor de door hen ondersteunde projecten. SPOTS ondersteunt met name projecten in Zuid Afrika, Namibië en Iran. Voor meer informatie over de projecten die zij ondersteunt, kijk op de site

De naam SPOTS
SPOTS staat voor Save and Protect Our TreasureS maar verwijst ook naar de vlekken die bij vele katachtigen voorkomen en naar "in de spots zetten". Daarnaast staat SPOTS voor "plekken". SPOTS probeert via voorlichting en haar website aandacht te vragen voor die plaatsen op de wereld waar daadwerkelijk iets gedaan wordt voor natuurbescherming. Te denken valt aan projecten die je als toerist kunt bezoeken of vrijwilligersprojecten. Te vaak worden mensen gelokt naar projecten die ethisch niet verantwoord zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde farms waar je als toerist of vrijwilliger kunt knuffelen met welpen. De vraag is wat dit bijdraagt aan natuurbescherming maar ook, waar die jonge welpen uiteindelijk terecht komen als ze volwassen zijn. SPOTS probeert zoveel mogelijk aandacht te geven aan die plekken op de wereld die wel iets bijdragen aan natuurbescherming.

Going Africa Safaris
Going Africa Safaris is de specialist voor safari reizen naar Oostelijk- en Zuidelijk Afrika. De oprichter van Going Africa Safaris, Paul Janssen, is enorm betrokken bij het wildleven van Afrika.

“Ik ben niet voor niets begonnen met het aanbieden van safaris. Omdat ik zelf zo getroffen was door de schoonheid van dier en natuur, wilde ik mijn ervaringen delen met anderen. Mijn expertise zet ik nu in voor mijn klanten. Door mijn regelmatige bezoeken aan Afrika zie ik zelf hoe de aantallen roofdieren achteruit gaan. Het mag duidelijk zijn dat me dit als reisorganisator zorgen baart. Immers, op safari gaan is de trekpleister om een reis naar Afrika te maken. Daarbij zijn roofdieren zoals de leeuw, cheeta en luipaard belangrijke componenten. Maar ook als mens word ik geraakt door de afname van deze schitterende dieren. Het zou zo ontzettend jammer zijn als we ze straks niet meer in het wild kunnen bewonderen of slechts op hele beperkte plaatsen. Vandaar dat ik besloten heb SPOTS te ondersteunen en daarmee de door hen ondersteunde projecten in Zuidelijk Afrika”.

Samenwerking
Going Africa Safaris en SPOTS slaan de handen dus ineen en vanaf 2012 staat Going Africa Safari een bedrag van elke boeking af aan stichting SPOTS.
SPOTS op haar beurt zal hiermee de door haar ondersteunde projecten Africat North en N/a'an ku sê ondersteunen. Africat North zet zich in N amibië in voor de leeuw en N/a'an ku sê heeft in Namibië, bij So litaire , een dependance waar cheeta’s worden klaargestoomd voor een leven terug in vrijheid.

BOEKT U DUS VIA GOING AFRICA SAFARIS UW SAFARI, DAN LEVERT OOK U EEN BIJDRAGE AAN HET INSTANT HOUDEN VAN DE GROTE KATACHTIGE IN AFRIKA.Voor meer informatie over: Stichting SPOTS  en PDF flyer

Canned Hunting & Knuffelfarms: PDF flyer


Going Africa Safaris verwijst op de website bij de diverse safari’s in bijvoorbeeld Botswana, Zimbabwe en Zambia naar alle c.q. de meeste excursie mogelijkheden bij de Victoria watervallen.
We doen dit uit puur informatieve overwegingen en we promoten geen enkele van deze excursies specifiek. Dit op de Anti poaching excursies na welke we van harte kunnen aanbevelen. We weten dat er ook wandelen met de leeuwen en elephant back safaris worden aangeboden in de onmiddellijke omgeving van de Victoria Watervallen.
Going Africa Safaris ondersteunt Stichting Spots met een jaarlijkse donatie en promoot Stichting Spots tijdens het boekingsproces en op deze website.
Net als Stichting Spots zijn we van mening dat de betreffende excursies niet zinvol zijn voor het welzijn van de dieren specifiek en in zijn algemeenheid. We beseffen dat hierover erg wisselend gedacht kan worden. Echter is Going Africa Safaris van mening dat dergelijke excursies meer een commerciële intentie hebben dan een daadwerkelijke bijdrage aan het voortbestaan van de betreffende dieren en zelfs schadelijk voor de betreffende dieren (kunnen) zijn.

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap