Zoeken
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Kafue Nationaal Park, Zambia

Kafue National Park is één van de grootste en nog wilde reservaten van Afrika en is 2,5 keer zo groot als South Luangwa NP.
Kafue NP kent een grote variatie aan flora waardoor er ook een grote verscheidenheid aan fauna, waaronder veel antilopensoorten, kan leven. Hierdoor kunnen er ook veel roofdieren leven.
Het park wordt doorkruist door de Kafue rivier die het maken van bootsafari’s mogelijk maakt. Verder zorgt deze levensader met zijn zijrivieren voor een zeer gevarieerd landschap. Bossen, open gras- en moeraslanden zijn daarvan de belangrijkste van. In het centraal/westelijk gelegen park kunnen wandelsafari’s, reguliere (night)game drives worden gemaakt.
Kafue NP kent een uitbundig vogelleven waardoor Kafue NP ook voor vogelliefhebbers interessant is. Er maar één minpuntje. De giraffe komt hier niet voor.
Busanga Plains is een uitgestrekt moerasgebied gevoed door de Lufupa rivier en misschien wel één van de bekendere seizoensgebonden gebieden.
In de droge periode droogt Busanga op waardoor dit gebied minder toegankelijk wordt. Kafue NP is een park dat sterk in opkomst is.

Kafue NP is een park wat sterk in opkomst is.

5-daagse Kafue NP Musekese Camp experience **nieuw**

Jeffery & McKeith Safaris is een kleinschalig safaribedrijf helemaal gericht op Kafue NP en met twee fraaie bush camps. Musekese Camp is het basis camp en ligt langs de Kafue River met uitzicht over de vlakte tussen de rivier en het camp. €€


Lees meer »

Musekese Camp, Kafue National Park ***

Musekese Camp is een kleinschalig camp met een uitstraling van een bush camp. Daarmee gaat Musekese prachtig op in de omgeving van het centrale gedeelte van Kafue National Park. Met een ligging op een unieke plek op een heuvel beschikt Musekese Camp over een fraai uitzicht op de voorgelegen moeraslanden en de Kafue rivier.


Lees meer »

Ila Safari Lodge, Kafue National Park ****

Ila Safari Lodge beschikt over een prachtig uitzicht over de Kafue River met aan de overkant van de rivier Kafue National Park. Ila Safari Lodge ligt daarmee op een idyllische locatie aan de oever van de Kafue River.


Lees meer »

13-daagse Best management owned camps safari **nieuw**

Alle drie de camps zijn “owner runned” en liggen weg van de drukkere gebieden in de parken. De kleinschaligheid staat garant voor meer persoonlijke aandacht en daardoor ook extra kennisoverdracht. €€€€€


Lees meer »

Zambia lodge safari 13-daagse - Kafue, South luangwa en Lower Zambezi

Een unieke Zambia lodge safari waarin Mukambi in Kafue, South Luangwa en Lower Zambezi centraal staan. Tevens bezoekt de Victoria watervallen in Livingstone. "unieke safari" €€€€


Lees meer »

Zambia lodge safari - 8-daagse Kafue Mukambi experience

Beleef de ongerepte wildernis van Kafue national park met een grote diversiteit aan dieren in een van de meest vooraanstaande natuurparken van Zambia. Een combinatie safari met Mukambi lodge, Fig Tree Camp en Busanga plains camp. "dé Mukambi experience" €€€


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap