Zoeken
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Kafue Nationaal Park, Zambia

Kafue National Park is één van de grootste en wildste reservaten van Afrika en is 2,5 keer zo groot als South Luangwa NP.

Kafue NP kent een grote variatie aan flora waardoor er ook een grote verscheidenheid aan fauna, waaronder veel antilopensoorten, kan leven. Hierdoor kunnen er ook veel roofdieren leven.

Het park wordt doorkruist door de Kafue rivier die het maken van bootsafari’s mogelijk maakt. Verder zorgt deze levensader en haar zijrivieren voor een landschap dat zeer gevarieerd is. Bossen en open gras- en moeraslanden zijn daar de belangrijkste van.

In het centraal/westelijk gelegen park kunnen wandelsafari’s, reguliere gamedrives en night-gamedrives gemaakt worden.

Kafue NP kent een uitbundig vogelleven waardoor ook voor vogelliefhebbers Kafue interessant is. Eigenlijk is er maar één minpuntje. De giraffe komt hier niet voor.

Busanga Plains is een uitgestrekt moerasgebied gevoed door Lufupa rivier en misschien wel één van de bekendere gebieden in Kafue. Vaak droogt Busanga plains in de droge periode geheel op, wat grote problemen oplevert voor de daar levende nijlpaarden.

Kafue NP is een park wat sterk in opkomst is.

Musekese Camp, Kafue National Park ***

Musekese Camp is een kleinschalig camp met een uitstraling van een bush camp. Daarmee gaat Musekese prachtig op in de omgeving van het centrale gedeelte van Kafue National Park. Met een ligging op een unieke plek op een heuvel beschikt Musekese Camp over een fraai uitzicht op de voorgelegen moeraslanden en de Kafue rivier.


Lees meer »

Ila Safari Lodge, Kafue National Park ****

Ila Safari Lodge beschikt over een prachtig uitzicht over de Kafue River met aan de overkant van de rivier Kafue National Park. Ila Safari Lodge ligt daarmee op een idyllische locatie aan de oever van de Kafue River.


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap