Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze luxe mobile kampeersafari in Botswana is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze luxe mobile kampeersafari heeft geen minimum aantal deelnemers en er gaan maximaal 9 deelnemers mee.  

Vertrekdata / prijzen 2019

Prijzen zijn in Amerikaanse Dollar

$ 2.490,00 (laag seizoen)
5, 11* en 26 maart 
1*, 9, 15* en 30 april
6*, 21  en 27* mei 
11 en 17* juni
12 en 18* november
10 en 16* december

$ 2.640,00 (hoogseizoen)
2, 8*, 16, 22* en 30 juli
5*, 13, 19* en 27 aug.
2*, 10, 16*, 24 en 30* sept. 
8, 14*, 22 en 28* oktober

Single supplement $ 500,00 of bij het niet willen delen van een tent.

*) Op deze vertrekdatums is de route in tegenovergestelde richting. 

Vertrekdata / prijzen 2020

Prijzen zijn in Amerikaanse Dollar

$ volgt (laag seizoen)
03, 09*, 24 en 30* maart 
07, 13* en 28 april
04*, 19  en 25* mei 
02, 08*, 16 en 22* juni
02*, 10 en 16* november
08 en 14* december

$ volgt (hoogseizoen)
07, 13*, 21 en 27* juli
04, 10*, 18 en 24* aug. 
01, 07*, 15, 21* en 29 sept. 
05*, 13, 19* en 27 oktober 

Single supplement $ 500,00 of bij het niet willen delen van een tent.

*) Op deze vertrekdatums is de route in tegenovergestelde richting. 

Flexibiliteit

Deze luxe mobile kampeersafari in Botswana kan, ondanks dat het een "fully serviced" safari is, het karakter van een expeditie krijgen door omstandigheden die niet beïnvloedbaar zijn. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een non-participatie reis. Dit houdt in dat u zelf niet uw tent opzet en afbreekt en ook niet verwacht wordt dat u een helpende hand toesteekt.

Inbegrepen bij de prijs

Alle accommodaties (ruime boog tenten met veldbed en beddengoed en met en-suite bush faciliteiten), alle transfers en activiteiten volgens het reisschema, alle maaltijden die zijn aangegeven (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), thee / koffie, frisdranken, lokale alcoholische drankjes, mineraalwater, diensten van een professionele gids en Camp Assistants, alle Botswana park fees voor activiteiten opgenomen in de route en het vervoer in de gespecialiseerde safari voertuigen.

Niet inbegrepen bij de prijs

Visa, vluchten, luchthaven transfers, tips, curiosa, optionele excursies (mooie vlucht over de Delta en de activiteiten in Livingstone / Victoria Falls), verzekeringen, overige persoonlijke uitgaven.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het zit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

7-daagse luxe mobile kampeersafari Botswana

Deze korte luxe mobile kampeersafari in Botswana is perfect voor diegenen die de beste wildernis gebieden in Botswana wil bezoeken. En dit op een zeer comfortabele manier waarbij u toch optimaal betrokken blijf bij de bush.
Deze korte luxe mobile kampeersafari start in Maun en eindigt in Kasane. Ideaal voor mensen die meer uit de bush willen halen. Deze luxe mobile kampeersafari is een “fully serviced" mobile kampeersafari en dus een non-participatie safari. Non-participatie houdt in dat u niet uw eigen tent hoeft op te zetten en ook niet hoeft om te kijken naar de andere (kleine) klusjes in het camp. Dit werk wordt u allemaal uit handen genomen door de (assistent) gids. Alle tijd in de bush kunt u dus prima investeren in het genieten van de natuur om u heen.
De canvas koepeltenten zijn 3 x 3 meter groot en voorzien van bedden, beddengoed en eigen bush toilet en douche. De auto biedt maximaal 16 zitplaatsen. Hiervan worden er echter maar maximum 9 gebruikt. Daarmee heeft u gegarandeerd een plek aan de zijkant van de auto en veel plaats om de bagage, die u bij de hand wilt houden, bij u kwijt te kunnen.
Ideaal om te fotograferen dus.

Verder zijn alle frisdranken, mineraalwater en lokaal alcoholische drankjes bij deze luxe mobile kampeersafari door Botswana inbegrepen.
Deze luxe mobile kampeersafari door Botswana is prima te verlengen met een paar lodge accommodaties in bijvoorbeeld de Okavango Delta, Central Kalahari, Nxai Pan of Kasane.
Ook een verlenging naar de Victoria Watervallen in zowel Zambia of Zimbabwe is uitstekend te regelen.

We helpen u graag bij uw keuze voor een eventuele verlenging.

HOOGTEPUNTEN:
• 2 nachten Moremi Game Reserve
• 2 nachten Savuti Chobe National Park
• 2 nachten Chobe River Front
• Riviercruise op de Chobe rivier
• Mokoro excursie

Let op: Omdat de luxe mobile kampeersafari door Botswana op dag 1 om 07.30 uur begint, heeft u een pre-night in Maun nodig. We helpen u graag deze extra overnachting te regelen.
 

Routebeschrijving

Semi luxe kampeersafari Botswana

Dag 1 en 2: Moremi Game Reserve
Op dag 1 wordt u door uw gids u om 07:30 uur in Maun opgehaald. Vanuit Maun rijdt u naar Moremi Game Reserve. Moremi is een van de beste, zo niet de beste, wildernis gebieden van Botswana en misschien wel geheel zuidelijk Afrika. Moerasgebieden, uitlopers van de Okavango Delta en droge gebieden wisselen elkaar af. Dit heeft natuurlijk aantrekkingskracht op een grote verscheidenheid van wilde dieren en dat verklaart weer het succes van Moremi. De komende twee dagen gaat op zoek naar deze grote verscheidenheid in flora en fauna en geniet u van de geluiden van de bush om u heen. Een mokoro excursie voert u langs een kanaal van de rivier Khwai. Vanuit de mokoro ervaart u via het bijna geluidloze vervoer de omgeving weer uit een geheel ander perspectief. De game drives in de ochtend en in de middag worden de norm voor deze luxe mobile kampeersafari door Botswana. U kampeert op speciaal aangewezen privé plekken in de bush met uw eigen privé sanitair. (O, L, D)

Dag 3 en 4: Savuti in Chobe National Park
Chobe National Park bezit gevarieerde en opvallende landschappen en is uw volgende bestemming. De weg naar uw volgende overnachtingsplek is een grote game drive. Overal is het mogelijk dat u wilde dieren tegen komt. De weg voert ook dwars door de drogere regio van Savuti waar grote bull-olifanten te bewonderen zijn. Verder is Savuti zeer goed bekend om zijn roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's en zelfs de Afrikaans e wilde hond. Savuti Channel is weer begonnen met stromen na droge periode van 30 jaar. De komst van het water heeft het landschap doen veranderen en verschillende dieren, die hier vanwege de droogte niet meer konden leven, zijn weer terug gekomen. Verder is Savuti Channel met water er nu de oorzaak van dat de roofdieren hun jachttactiek weer hebben moeten aanpassen. Ook op de populaties buffels en olifanten heeft de aanwezigheid van het nu permanente water invloed. Grotere kuddes als voorheen bezoeken nu dit fraaie gebied. U kampeert op speciaal aangewezen privé plekken in de bush met uw eigen privé sanitair. (O, L, D)

Dag 5 en 6: Chobe River Front in Chobe National Park
Vandaag rijdt u verder noordwaarts naar de Chobe rivier. Chobe River Front heeft vanwege het permanente water ook veel aantrekkingskracht op de dieren. De enorme aantallen zijn ook afhankelijk van de aanwezigheid van water in de omliggende gebieden. Maar Chobe River Front heeft haar populariteit vooral te danken aan de aanwezigheid van veel wildlife. Tijdens de game drives langs de rivier, rijdt u in een rustig tempo langs de oevers met een regelmatig terugkerende roep van de majestueuze Afrikaanse zeearend die hier volop aanwezig is. De aantrekkingskracht van dit gebied trekt verder grote kuddes buffels, olifanten, zebra's en veel antilopen aan. Als gevolg van de aanwezigheid van de vele prooidieren, zijn roofdieren ook veel aanwezig. De ondergaande zon in de Chobe rivier is spectaculair biedt verbluffende fotografische mogelijkheden. Ook een hoogtepunt is de bootsafari op de Chobe rivier. Vanuit dit perspectief is het adembenemend om families olifanten de rivier over te zien steken naar het verse gras op de vele eilandjes in de rivier. Verder biedt deze ervaring u een fraaie gelegenheid om waterdieren en vogels tot op korte afstand te benaderen. U kampeert op speciaal aangewezen privé plekken in de bush met uw eigen priv&e acut e; sanitair. (O, L, D) 

Dag 7
De safari eindigt officieel om 12.00 uur op dag 7 in Kasane en met een game drive Chobe National Park uit. Zoals eerder aangegeven regelen we graag de verlenging van uw verblijf in Afrika. De benodigde accommodaties, activiteiten en transfers na ar diverse luchthavens of lodges regelen we graag voor u. Voor deze extra’s sturen we u graag een aanvullende prijsopgave. (O)

Deze luxe kampeersafari verkopen we het meest in combinatie met twee extra nachten in Victoria Falls in een lodge en met twee extra nachten Okavango Delta. Voor de echte liefhebbers kunnen we daar ook nog 3 nachten Central Kalahari Game Reserve of Nxai Pan NP. Daarmee krijgt u wel een zeer complete indruk van wat Botswana te bieden heeft. Vraag ons naar de prijs van een dergelijke verlenging. « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap