Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze luxe mobile kampeersafari in Botswana is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze luxe mobile kampeersafari heeft geen minimum aantal deelnemers en er gaan maximaal 9 deelnemers mee.  

Flexibiliteit

Deze luxe mobile kampeersafari in Botswana kan, ondanks dat het een "fully serviced" safari is, het karakter van een expeditie krijgen door omstandigheden die niet beïnvloedbaar zijn. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een non-participatie reis. Dit houdt in dat u zelf niet uw tent opzet en afbreekt en ook niet verwacht wordt dat u een helpende hand toesteekt.

Inbegrepen bij de prijs

Alle accommodaties (ruime boog tenten met veldbed en beddengoed en met en-suite bush faciliteiten), alle transfers en activiteiten volgens het reisschema, alle maaltijden die zijn aangegeven (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), thee / koffie, frisdranken, lokale alcoholische drankjes, mineraalwater, diensten van een professionele gids en Camp Assistants, alle Botswana park fees voor activiteiten opgenomen in de route en het vervoer in de gespecialiseerde safari voertuigen.

Niet inbegrepen bij de prijs

Visa, vluchten, luchthaven transfers, tips, curiosa, optionele excursies (mooie vlucht over de Delta en de activiteiten in Livingstone / Victoria Falls), verzekeringen, overige persoonlijke uitgaven.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het zit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

7-daagse luxe mobile kampeersafari Botswana

Deze luxe mobile korte kampeersafari in Botswana is perfect voor diegenen die op een comfortabele manier de beste wildernis willen bezoeken en tegelijkertijd toch optimaal betrokken willen blijven bij de bush. De safari is een “fully serviced" mobile kampeersafari. Dit houdt in dat u niet uw eigen tent hoeft op te zetten en ook niet hoeft om te kijken naar klusjes in het camp. Dit werk wordt u allemaal uit handen genomen door de (assistent) gids. Alle tijd dus om in de bush te kunnen genieten van de natuur om u heen.

De canvas koepeltenten zijn 3 x 3 meter groot en voorzien van bedden(goed) en met uw eigen privé sanitair. U kampeert op speciaal aangewezen privé plekken in de bush. Hoewel de safariauto beschikt over in totaal 16 zitplaatsen, worden hiervan maximaal 9 van benut. Daarmee heeft u gegarandeerd een plek aan de zijkant van de auto en dus voldoende ruimte ook voor uw eigen (hand-)bagage. Ideaal ook om te fotograferen. Verder zijn alle frisdranken, mineraalwater en lokale alcoholische drankjes bij deze luxe mobile kampeersafari inbegrepen. Deze luxe mobile kampeersafari is prima te verlengen met een lodge accommodatie in de bijvoorbeeld de Okavango Delta of bij de Victoria watervallen. We helpen u graag bij uw keuze voor een eventuele verlenging.

HOOGTEPUNTEN:
• 2 nachten Moremi Game Reserve
• 2 nachten Savuti Chobe National Park
• 2 nachten Chobe River Front
• Riviercruise op de Chobe rivier
• Mokoro excursie

Let op: Omdat de luxe mobile kampeersafari door Botswana op dag 1 om 07.30 uur begint, heeft u een pre-night in Maun nodig. We helpen u graag deze extra overnachting te regelen.

Routebeschrijving

Semi luxe kampeersafari Botswana

Dag 1 en 2

U wordt door uw gids om 07:30 uur opgehaald en rijdt vanuit Maun naar Moremi GR. Moremi is één van de beste, zo niet de beste, wildlife gebieden van Botswana en misschien wel van geheel Zuidelijk Afrika. Moerasgebieden, uitlopers van de Okavango Delta en droge gebieden wisselen elkaar af. Dit heeft aantrekkingskracht op een grote verscheidenheid aan dieren en dat verklaart weer het succes van Moremi. De komende twee dagen gaat u op zoek naar deze verscheidenheid in flora en fauna en geniet u van de geluiden van de bush. Een mokoro excursie voert u langs een kanaal van de Khwai rivier. Vanuit de mokoro ervaart u de omgeving weer vanuit een geheel ander perspectief. De game drives in de ochtend en in de middag worden de norm voor deze safari. Maaltijden: O - L - D

Dag 3 en 4
Chobe NP met zijn gevarieerde en opvallende landschappen is uw volgende bestemming. De weg naar uw volgende overnachtingsplek is één grote game drive. Het is mogelijk dat u overal wilde dieren tegenkomt. De weg voert ook dwars door de drogere regio van Savuti waar grote bull olifanten te bewonderen zijn. Verder is Savuti zeer goed bekend om zijn roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's en zelfs de Afrikaanse wilde honden. Het verkennen van Savuti staat deze dagen centraal. Maaltijden: O - L - D

Dag 5 en 6
U rijdt verder noordwaarts naar de Chobe rivier. Chobe River Front heeft vanwege het permanente water ook veel aantrekkingskracht op de dieren. Chobe River Front heeft haar populariteit vooral hieraan te danken. Tijdens de game drives rijdt u in een rustig tempo langs de oevers met een regelmatig terugkerende roep van de majestueuze Afrikaanse zeearend die hier volop aanwezig is. Het gebied heeft grote aantrekkingskracht op kuddes buffels, olifanten, zebra's en antilopen. Als gevolg van de aanwezigheid van de vele prooidieren, zijn ook roofdieren in groten getale aanwezig. De ondergaande zon in de Chobe rivier is spectaculair en biedt verbluffende fotografische mogelijkheden. Ook een hoogtepunt is de bootsafari op de Chobe rivier. Vanuit dit perspectief is het adembenemend om families olifanten de rivier te zien oversteken op weg naar het verse gras op de vele eilandjes. Verder biedt deze ervaring u een fraaie gelegenheid om waterdieren en vogels tot op korte afstand te benaderen. Maaltijden: O - L - D

Dag 7
De safari eindigt officieel om 12.00 uur in Kasane en met een game drive Chobe NP. We regelen graag een eventuele verlenging van uw verblijf in Afrika. De benodigde accommodaties, activiteiten en transfers naar diverse luchthavens of lodges regelen we graag voor u. Maaltijd: O

VERTREKDATUMS 2020

Laag seizoen 
03, 09*, 24 en 30* maart 
07, 13* en 28 april
04*, 19  en 25* mei 
02, 08*, 16 en 22* juni
02*, 10 en 16* november
08 en 14* december

Hoogseizoen 
07, 13*, 21 en 27* juli
04, 10*, 18 en 24* aug. 
01, 07*, 15, 21* en 29 sept. 
05*, 13, 19* en 27 oktober 

*) Op deze vertrekdatums is de route in tegenovergestelde richting. 

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

De prijs € 2.195,00 (laag seizoen) en € 2.350,00 (hoogseizoen).

Single supplement $ 500,00 of bij het niet willen delen van een tent.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO 
# Reisperiode

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Deze luxe kampeersafari verkopen we het meest in combinatie met twee extra nachten in Victoria Falls in een lodge en met twee extra nachten Okavango Delta. Voor de echte liefhebbers kunnen we daar ook nog 3 nachten Central Kalahari Game Reserve of Nxai Pan NP. Daarmee krijgt u wel een zeer complete indruk van wat Botswana te bieden heeft. Vraag ons naar de prijs van een dergelijke verlenging. « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap