Vertrek

Deze kampeersafari naar Kruger NP en door Zimbabwe en Botswana is een leuke en voordelige kampeersafari in de vorm van een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Internationaal gezelschap van maximaal 12 personen. De reis kent een gegarandeerd vertrek op de vetgedrukte datums en op de andere datums vanaf 4 personen.

Vertrekdata 2020

Met Engelstalige gidsen
04-01, 01-02, 22-02, 14-03, 04-04, 11-04, 25-04, 09-05, 06-06, 27-06, 11-07, 18-07, 08-08, 29-08, 19-09, 10-10, 31-10, 21-11 en 12-12. 

Prijzen t/m 2020

€ 1.790,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment USD 300,00

Single tent supplement € 115,00

Korting

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting ter waarde van € 30,00 p.p. op aanvullende transfers en/of accommodaties.

Flexibiliteit

Deze kampeersafari heeft soms het karakter van een expeditie. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit en participatie verwacht. Hoewel het toe steken van de helpende hand niet beslist een must is, zorgt het er wel voor dat alles vlotter kan verlopen en u dus snel kunt doen waarvoor u gekomen bent. Namelijk op zoek gaan naar de wilde dieren.

Inbegrepen bij de prijs

Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie uitgebreide reisschema), kampeeruitrusting (behalve slaapzak en kussen), professionele begeleiding, entree nationale parken, genoemde niet optionele activiteiten en transfers volgens programma.

Niet inbegrepen bij de prijs

De benodigde vluchten, transfers niet volgens reisschema (bijv. van en naar de luchthaven, souvenirs, fooien en overige persoonlijke uitgaven zoals optionele excursies.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Zuid-Afrika en Botswana heeft u geen visum nodig. Voor Zimbabwe heeft u wel een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

16-daagse kampeersafari naar Kruger NP, Zimbabwe en Botswana in een kleine groep

Zimbabwe en Botswana kampeersafari. Een kampeersafari die de landen Zimbabwe en Botswana combineert en waar u een leuke kennismaking heeft met beide landen. Voor dat u Zimbabwe in gaat, bezoekt u eerst nog Kruger National Park. In Zimbabwe bezoekt u de historische Great Zimbabwe Ruins, het zeer fraaie Matobo Hills, het vermaarde Hwange NP en natuurlijk de Victoria watervallen. In Botswana bezoekt u Chobe, de Okavango Delta en Khama Rhino Senctuary. Een kampeersafari door Botswana en het her te ondekken Zimbabwe in een kleine groep tot maximaal 12 personen voor een zeer aantrekkelijke prijs. 
(zie ook het downloadbare pdf bestand op deze pagina)

Routebeschrijving

Dag 1-2 Kruger National Park
U vertrekt vroeg vanuit Johannesburg en reist naar het noordoosten naar het wereldberoemde Kruger National Park. U bezoekt het afgelegen en minder bezochte noordelijke deel van Kruger van Letaba naar Pafuri. U geniet een volle dag in het park op dag 2 met diverse game drives in een safarivoertuig en in de hoop leeuwen, olifanten, neushoorns en andere dieren te spotten.

Dag 3 Great Zimbabwe
Bij BeitBridge grenspost gaat u de grens over naar Zimbabwe en reist u naar de stad Masvingo en de Great Zimbabwe Ruins. Deze goed bewaarde ruïnes zijn enkele van de oudste en grootste stenen structuren in Zuidelijk Afrika en werden gebouwd tijdens de 11e tot 14e eeuw. U verkent te voet de ruines. Verwonder u over de mysteries van deze oude stenen structuren en de beschaving die hen gebouwd en bewoont hebben.

Dag 4-5 Matobo National Park
U reist door naar Bulawayo en Matobo National Park. Na aankomst wordt u camp opgezet aan de rand van het park. De volgende dag staat in het teken van een bezoek aan Matopos. U bezoekt de granieten Koppies en beboste valleien, maakt u een wandeling naar de San Bushman rotstekeningen, bezoekt “ World’s View” en het graf van Cecil John Rhodes. De ongewone rotsformaties in dit gebied zijn ook het leefgebied van neushoorns. Tijdens een begeleide wandeling in het nationaal park hopen we de neushoorns te spotten.

Dag 6-7 Hwange National Park
Hwange National Park is het grootste park in Zimbabwe en vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief, Hwange is ongeveer 14.650 vierkante kilometer groot en is gelegen in het noordwesten van het land. Hwange is beroemd om zijn grote olifantenpopulatie. U kampeert in een game management area dat grenst aan Hwange. Samen met een lokale gids verkent u Hwange tijdens een volle dag game drive. In een open 4WD safari voertuig.

Dag 8-9 Victoria Falls
U reist naar het plaatsje Victoria Falls en naar de gelijknamige watervallen. U kampeert twee nachten in Victoria Falls en bent in de gelegenheid om de watervallen te bezoeken en deel te nemen aan diverse optionele excursies en activiteiten. Er zijn mogelijkheden om te white water raften op de machtige Zambezi Rivier, Bungee jumpen, wandelen met de leeuwen, flight of Angels boven de watervallen en nog veel meer activiteiten welke u lokaal kunt boeken.  

Dag 10 Chobe National Park
Vandaag verlaat u Zimbabwe om de grens over te gaan naar Botswana. U kampeert op een campsite in Kasane aan de oevers van de Chobe Rivier. De Chobe rivier stroomt langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt enorme aantallen dieren aan. Een hoogtepunt is het maken van een "sundowner" cruise op de Chobe rivier. U ziet dieren die zich op de oevers tegoed doen aan de vegetatie en de kans is groot om overstekende olifanten te zien die van het verse gras op ee n van de eilandjes van de Chobe rivier willen genieten en hun dorst lessen. 

Dag 11 Gweta
Vanochtend is het mogelijk om nog een optionele game drive in Chobe NP te boeken. Na de game drive reist u naar het zuiden via d e Kasane Forest Reserve Gweta waar u overnacht bij eeuwenoude Baobab bomen.

Dag 12 - 14 Okavango Delta
Een vroeg vertrek voor een transfer naar Maun. Vanaf Maun wordt in een open 4WD voertuig naar de rand van de Delta gebracht. Onze lokale gidsen (de poolers van de mokoro’s) nemen u dieper de Okavango Delta in. Via een labyrint van kanalen en zachtjes en bijna geruisloos glijdt u door het water en tussen het riet. Een ervaring die u niet mag missen. De Okavango Delta wordt gevormd door het regenwater uit de Angolese hooglanden waardoor een delicate, groene oase voor vogels en wilde dieren kan ontstaan in de vlakke Kalahari woestijn. U kampeert wild op een van de afgelegen eilandjes i n dit ongelooflijk dynamische gebied. U geniet van wandelingen door de bush en van de vogels die hier talrijk zijn. Tijdens de uurtjes om het kampvuur kunt u van de gidsen leren over hun (oorspronkelijk) levensstijl en cultuur. Op dag 14 keert u in de middag terug naar Maun. Optioneel is het mogelijk om in Maun een vlucht boven de Delta te boeken. U ervaart dan vanuit een geheel andere dimensie waar u de afgelopen dagen heeft doorgebracht. 

Dag 15 Khama Rhino Sanctuary
Vandaag reist u verder naar het zuiden. Via de open vlaktes van de Kalahari woestijn bereikt u Khama Rhino Sanctuary. Dit is een community based project voor wilde dieren die in 1992 is opgericht. Vooral is het project opgericht om te helpen bij het redden van de verdwijnende neushoorn en om het gebied, wat vroeger vol met wilde dieren was, in zijn eerdere natuurlijke staat te herstellen. Door het toerisme en het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen levert het economische voordelen op voor de lokale Batswana gemeenschap. Tijdens de afsluitende game drive is de hoop er natuurlijk op gevestigd dat er neushoorns gespot worden.

Dag 16 Johannesburg
U reist terug naar Zuid-Afrika en Johannesburg waar deze Zimbabwe en Botswana combinatie safari in de late namiddag eindigt. 

Kijk voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor het jaar 2020.

Uitleg local payment

Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Andere reizen van deze lokale organisatie.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan. Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op het betreffende jaar van de reis en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

KAMPEERSAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2021 2020
Wildside (14) Botswana   1.790   2020
Wildside (korter) (13) Botswana   1.740   2020
Wildside (kort) (10) Botswana   1.480   2020
Desert and Delta (21) Namibie/Botswana   2.480   2020
Desert and Delta (kort) (15) Namibie/Zambezi   1.980   2020
Game Trail (16) Zimbabwe/Botswana   1.790   2020
Zimbabwe & Kruger (10) Zimbabwe/Kruger   1.330   2020
Explorer (21) Kaapstad - Vict. Falls   2.590   2020
Desert Tour (14) Kaapstad - Namibie   2.090   2020
Trade Route (22) Zambia/Malawi/Mozamb.   2.490   2020
           
ACCOMMODATIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2021 2020
Wildparks (14) Botswana   2.740   2020
Wildparks (kort) (13)  Botswana    2.640   2020
Southern Circkel (21)  Namibie/Botswana    3.380   2020
Southern Circkel (kort) (15)  Vict. Falls naar Windhoek    2.620   2020
Game Tracker (16)  Zimbabwe/Botswana    2.490   2020
SA Walking (14)  Zuid-Afrika     1.950   2020
Rainbow Route (17)  Zuid-Afrika/Swaziland    2.240   2020
Grand Explorer (21)  Kaapstad - Vict. Falls    3.490   2020
Desert Tour (13)  Kaapstad/Namibie    2.400   2020
Livingstone Trail (16)  Zambia/Malawi    2.840   2020
Beach & Bush (14)  Zuid-Afrika/Mozambique    1.990   2020
           
KLASSIEKE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2021 2020
Ivory Route (15) Botswana/Zimbabwe   4.180   2020
Wild Kingdoms (8) Zuid-Afrika   1.590   2020
Elephant Track (15) Windhoek - Vict. Falls   3.450   2020
Baobabs (9) Botswana   3.290   2020
           
EXPEDITIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2021 2020
Three countries (20) Zimbabwe/Zambia/Malawi    3.350   2020
Northern Zambia (13) Zambia    2.290   2020
Western Zambia/Liuwa (21) Zambia    3.090   2020
Botswana Trans Kalahari (14) Botswana    2.990   2020
           « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap