Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze groepssafari naar Kenia en Tanzania heeft vaste vertrekdatums.

Aantal deelnemers

Dit is groepssafari met maximaal 6 personen (window seat garantie) en een gegarandeerd vertrek.

U kunt de safari ook prive boeken met eigen familie of groep.

Vertrekdatum ~ prijs p.p. 2020

Prijzen zijn in USD p.p.

20-01 ~ $ 3.670,00
27-01 ~ $ 3.730,00
10-02 ~ $ 3.730,00
24-02 ~ $ 3.670,00
01-06 ~ $ 3.670,00
15-06 ~ $ 3.670,00
29-06 ~ $ 4.070,00
13-07 ~ $ 4.070,00
27-07 ~ $ 4.070,00
10-08 ~ $ 4.070,00
24-08 ~ $ 4.070,00
07-09 ~ $ 4.070,00
21-09 ~ $ 4.070,00
05-10 ~ $ 4.070,00
19-10 ~ $ 4.070,00
02-11 ~ $ 3.460,00
16-11 ~ $ 3.460,00
14-12 ~ $ 3.620,00

Kerst en Nieuwjaar suppl.
24, 25 en 31-12
$ N/A

Pasen supplement
$ N/A

Single toeslag

op aanvraag

Inbegrepen bij deze safari

Alle transfers, vervoer, accommodatie, maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema. Vervoer in 4x4 landrover of landcruiser tijdens de safari. gedurende de hele safari en eigen Engelstalige chauffeur/gids, gegarandeerde window seat, mineraal water tijdens game drives, lokale VAT.

Niet inbegrepen bij deze safari

Internationale vliegtickets, visum, verzekeringen, drankjes, maaltijden die niet hierboven vermeld staan, optionele activiteiten, fooien en persoonlijke aankopen.

In het geval een accommodatie niet beschikbaar is, vervangen we deze voor minimaal een gelijkwaardige accommodatie.
Verder behouden we het recht voor om in geval van overmacht (natuurgeweld of opgelegd door authoriteiten) van de route af te wijken. Is hier sprake van is dit ook altijd beter v.w.b. de veiligheid.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Nairobi en vertrek van Klimanjaro zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag bij de ambassade hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig.
Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig.
Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

12-daagse Kenia en Tanzania groepssafari **nieuw**

Kenia - Tanzania groepssafari. Deze groepssafari maakt u in een kleine groep van maximaal 6 personen en geeft u de garantie van een zitplaats bij het raam van de safariauto. U bezoekt de hoogtepunten van Zuidelijk Kenia en Noord Tanzania en u overnacht in goede middenklasse en middenklasse plus lodges en/of tented camps. Deze groepssafari heeft een gegarandeerd vertrek. Met uw gids maakt u uw game drives en gaat u op zoek naar de wilde dieren die in de parken in grote aantallen voorkomen. In verband met de migratie, maken we in de Serengeti game drives in gebieden die afhankelijk zijn van de periode van het jaar waarin u reist. Met deze combinatie van parken krijgt u een prachtig beeld van wat Zuidelijk Kenia en Noord Tanzania u te bieden hebben. Dat u dat in de vorm van een groepssafari doet, maakt het ook nog eens in financieel opzicht erg aantrekkelijk.

Deze safari is ook als prive safari te boeken.

Korte beschrijving

Dag 1 en 2 (maandag en dinsdag) Masai Mara GR
In de vroege ochtend vertrekt deze groepssafari vanaf Hilton Garden Inn naar de Masai Mara. Een afwisselende route naar het bekendste wildlifegebied van Kenia via onder andere de Great Rift Valley. Onderweg ziet u diverse landschappen en ziet u de Masai langs de kant van de weg hun vee hoeden. In de middag komt u aan bij de plek waar u de komende twee nachten verblijft. Na aankomst wordt u een lunch aangeboden en maakt u een eerste verkennende game drive waarna u terugkeert naar het camp en een diner krijgt aangeboden. De volgende dag staat in het teken van een volle dag game drive in Masai Mara GR en maakt u kans om meteen de “Big Five” te zien.
Overnachting: Ilkeliane Camp (dag 1: lunch/diner en dag 2: volpension)
 
Dag 3 (woensdag) Lake Nakuru NP
Na het ontbijt verlaat u de Masai Mara en vertrekt u naar Lake Nakuru NP. Omstreeks lunchtijd komt u aan bij Flamingo Hill Camp. Na de lunch staat er een game drive op het programma. In het park ligt een ondiep sodameer waar u honderdduizenden flamingo’s en pelikanen leven. Verder beschikt het park over een divers landschap met acaciabossen en grasvlakten. Hier ook heeft u kans om de neushoorn te zien, mocht dat in voorafgaande dagen nog niet zijn gelukt. Andere dieren die in dit relatief kleine park leven zijn de Rothschild’s giraffen, luipaarden, leeuwen, buffels, luipaarden en diverse soorten antilopen en apen.
Overnachting: Flamingo Hill Camp (volpension)

Dag 4 en 5 (donderdag en vrijdag) Amboseli NP
In de vroege ochtend vertrekt u na het ontbijt naar Nairobi waar u een lunch krijgt aangeboden. Na de lunch reist u verder naar Amboseli NP. Na aankomst maakt u een game drive en-route naar uw accommodatie. Amboseli ligt in de omgeving van de in het buurland gelegen Kilimanjaro. Wie kent niet de aansprekende foto’s van poserende olifanten of giraffes met de wolkenloze en besneeuwde top van de Kilimanjaro berg. De volgende dag staat volledig in het teken van game drives en de zoektocht naar de hier levende dieren.
Overnachting: Amboseli Serena Safari Lodge (volpension)
 
Dag 6 (zaterdag) Arusha
Vandaag is een wat langere transferdag. Na het ontbijt vertrekt u naar de Namanga grenspost.
Na de grensformaliteiten wordt u welkom geheten door de uw Tanzaniaanse gids en stapt u over in een Tanzania geregistreerde Landcruiser. U rijdt door naar Arusha
Overnachting: Karibu Heritage House (volpension)

Dag 7 (zondag) Lake Manyara NP
Na uw ontbijt rijdt u in alle rust in ongeveer 3 uur naar Lake Manyara NP. Na aankomst maakt u een game drive in Lake Manyara NP met een picknick lunch in het park. Olifanten treft u hier zeker aan. Verder leven hier onder andere giraffes, leeuwen, nijlpaarden, buffels, veel antilopensoorten en aan de rand van het meer veel watervogels.
Overnachting: Bougainvillea Safari Lodge (volpension)

Dag 8 (maandag) Serengeti NP
Na het ontbijt vertrekt u via het Ngorongoro krater gebied naar de Serengeti te rijden. Eenmaal in het kratergebied aangekomen zult u merken dat hoe hoger u komt, ook de vegetatie veranderdt. Aan de top heeft u een fraai panoramisch uitzicht in de krater. U daalt de kraterwand af om van een game drive te genieten. Met een doorsnee van 20 kilometer is het leefgebied relatief klein. Toch zult u versteld staan van het aantal dieren dat hier leeft. Roofdieren maken hier jacht op zebra's, gnoes en antilopen en het sodameer biedt flamingo's een goede voedingsbodem. Ook heeft u hier grote kans om de neushoorn te zien. Na de game drive en de lunch vervolgt u de weg naar de Serengeti. Via een game drive rijdt u naar uw accommodatie.
Overnachting: Thorn Tree Camp (volpension) 

Afhankelijk van de tijd van het jaar brengt u de meeste tijd door in de onderstaande gebieden.
december - maart: volle dag gamedrive zuidelijk Serengeti
april - mei: volle dag gamedrive centraal Serengeti
juni: volle dag gamedrive west Serengeti
juli - oktober: volle dag gamedrive noord Serengeti
november: volle dag gamedrive centraal Serengeti

Dag 9 (dinsdag) Serengeti NP
Uw camp is een permanent tented camp in centraal Serengeti en staat garant voor een waar “Out of Africa” gevoel om uw beleving in de Serengeti nog completer te maken. Serengeti NP is het beroemdste park van Tanzania en één van de wildrijkste van Afrika. Kenmerkend voor de Serengeti zijn de granieten rotsformaties ofwel kopjes die vaak als uitkijkposten worden gebruikt door de cheeta's en leeuwen. Vanaf hier hebben de roofdieren een goed uitzicht over de omliggende vlaktes. Vandaag staat in het teken van een volle game drive en het verder ontdekken van de Serengeti.
Overnachting: Thorn Tree Camp (volpension) 

Dag 10 (woensdag) Karatu

Na het ontbijt en een ochtend game drive verlaat u de Serengeti richting de Ngorongoro Crater. U gebruikt onderweg uw lunch en er is gelegenheid om een Masai boma te bezoeken. Met de 4x4 landcruiser beklimt u opnieuw het plateau van het Ngorongoro krater gebied. Nog eenmaal is er gelegenheid om op de lippen van de krater van het vergezicht in de krater te genieten. Vervolgens rijdt u door naar Karatu waar u overnacht.
Overnachting: Country Lodge. (volpension)

Dag 11 (donderdag) Tarangire NP
Vanmorgen vertrekt u naar Tarangire NP. Het landschap van Tarangire NP kenmerkt zich ook door de vele Baobab bomen. Verder leven er veel olifanten, naast de andere diersoorten zoals leeuwen, luipaarden, veel antilopensoorten en wildebeesten. Na aankomst maakt u een gamedrive. U gaat natuurlijk op zoek naar het grote wild en de vele vogels. Na de lunch vervolgt u de gamedrive. De zonsondergang steekt prachtig af tegen De vele baobab bomen.
Overnachting: Sangaiwe Tented Camp  (volpension)

Dag 12 (vrijdag) Vertrek
Na het ontbijt vertrekt u naar Arusha voor uw vlucht terug naar Nederland of misschien u verlenging naar een van de eilanden Zanzibar, Mafia of Pemba of misschien wel het Kilimanjaro gebied.

Boek uiterlijk 6 maanden voor aanvang van de safari.

Boek deze groepssafari uiterlijk 6 maanden voor datum van vertrek en de lokale organisatie biedt u het volgende gratis aan.

* 1 extra nacht bij aankomst in Nairobi bij Hilton Garden Inn op basis van logies/ontbijt.
* transfer van vliegveld naar Hilton Garden Inn.
* Welkom diner bij Carnivore restaurant (exclusief drankjes en inclusief transfers) onder de voorwaarde dat u uiterlijk om 14:00 uur aankomt op het vliegveld van Nairobi.

Bovenstaande heeft een waarde van ongeveer $ 200,00 p.p.

Verlenging

Wij adviseren u graag hoe u deze safari kunt verlengen naar bijvoorbeeld Mkomazi National Park, West Kilimanjaro of met een verblijf op het "spice eiland" Zanzibar of de nog minder ontdekte en bezochte eilanden Pemba of Mafia. Alle eilanden hebben fraaie stranden en staan bekend als snorkel- en duikbestemmingen.« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap