Zoeken




Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Lower Zambezi nationaal park, Zambia

Lower Zambezi National Park ligt in het zuiden van het land aan de Zambezi rivier, stroomafwaarts van Lake Kariba en tegenover het beroemde Mana Pools wildreservaat in Zimbabwe. Het Lower Zambezi National Park heeft een oppervlakte van 4.092 km2. Hiervan ligt 120 kilometer aan de noordelijke oever van de Zambezi rivier. Deze ligging aan de rivier met de vele eilandjes maakt het Lower Zambezi national park speciaal. Op de achtergrond in het park domineren de heuvels als andere grens van Lower Zambezi.

Maar liefst drie habitats telt het Lower Zambezi national park. Als eerste zie je de begroeide rivieroever. Daar achter ligt de gemengde mopane- en winterdoornbossen en op de heuvels groeien loofbomen. De Zambezi rivier is de levensader van het park en hier komen naast de hier levende nijlpaarden en krokodillen ook andere dieren hun dorst lessen. Kuddes van honderden olifanten of buffels zijn geen uitzondering naast de diverse soorten antilopen.

Ook leeuwen en luipaarden maken gebruik van het permanente water. Verder leven hier ongeveer 350 verschillende vogelsoorten en het geluid van de African Fish Eagle is onlosmakelijk verbonden aan de geluiden van de bush. De rivier wordt ook gebruikt voor tochten per kano of motorboot. Een unieke manier om het wild, wat zich weinig van deze vervoermiddelen aantrekt, van dichtbij te bekijken, terwijl de ontelbare nijlpaarden en krokodillen u van dichtbij in de gaten houden.

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap