Vertrek

Deze safari in Zimbabwe is vanaf april tot en met november beschikbaar.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis. Tijdens de activiteiten deelt u wel de auto met andere gasten van de accommodaties. 

Kanosafari
De kanosafari kent vaste vertrekdagen (ma, di en do) en op dit onderdeel kunnen ook andere gasten gelijktijdig het kanotraject met u afleggen.

Seizoenen

Laagseizoen
April

Tussenseizoen
mei

Hoogseizoen
Juni - Oktober

Inbegrepen bij deze safari

Alle transfers, maaltijden, drankjes en activiteiten, 
professionele gidsen en auto zoals omschreven in de reisbeschrijving. 

Niet inbegrepen bij deze safari

Vluchten en transfers niet vallende onder het reisschema, aanvullende activiteiten in Victoria Falls, persoonlijke uitgaven, drankjes waar niet inbegrepen, visums, annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten) en premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn. Park entree fees voor de kano safari USD 110,00 p.p.

Vliegtickets

De heenvlucht naar Bulawayo en de terugvlucht vanaf Harare zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Visum en paspoort

Voor Zimbabwe heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

17-daagse luxe en comfortabele lodge en kano safari door Zimbabwe

Luxe en comfortabele lodge safari door Zimbabwe waarbij alle facetten van het land ziet en proeft. Wandelsafari’s, game drives, een avontuurlijke kanosafari en relaxen. Wat wil iemand nog meer. Werkelijk alles zit in deze safari door Zimbabwe.

Routebeschrijving

Dag 1 en 2, Matobo National Park
Vandaag wordt u ontvangen op vliegveld van Bulawayo en Camp Amalinda in Matobo NP gebracht. Matobo National Park beslaat een totale oppervlakte van 44.500 hectare en is opgericht in 1953. In juni 2003 kwam Matobo op de Wereld erfgoedlijst van Unesco te staan. Het park omvat een intensieve beschermingszone waar een grote populatie van zwarte en witte neushoorns met succes fokken. Matobo NP ligt in de prachtige Matobo Hills bestaande uit een reeks massieve granieten rotsblokken en plateaus waarbij rotsblokken soms als een toren op elkaar balanceren. Matobo is vrij vertaald 'kale koppen'. Een naam gekozen voor het gebied door de grote Ndebele King, Mzilikazi. Hij werd begraven in de Matobo Hills, slechts op een korte afstand van het park. Matobo NP is ook de plaats waar Cecil John Rhodes is begraven. Hij werd begraven op de top van Malindidzimu 'heuvel van welwillende geesten'. Tijdens zijn leven verwees hij naar deze plek en noemde het 'View of the World'. Een korte wandeling vanaf een parkeerplaats in het park brengt u naar zijn graf en bijzondere plek lijkend op een natuurlijke amfitheater van enorme rotsblokken. Het Matobo gebied heeft nog steeds een grote spirituele en culturele betekenis voor de lokale bevolking en in het park zijn er veel plaatsen waar nog steeds belangrijke ceremonies plaatsvinden. Het park is thuishaven van veel verschillende dieren waaronder dus de zwarte en witte neushoorns. Maar ook zebra's, gnoes, giraffen, kudu, eland, sable antilope, klipspringer, luipaard, hyena, cheeta, nijlpaard, wrattenzwijn, rock dassies, waterbok, de wilde kat, springhare, de duiker, krokodillen, bavianen en apen leven hier. In het park zijn een groot aantal rotstekeningen welke gemaakt zijn door de San. De rotstekeningen in de Nswatugi Cave zijn misschien wel de mooiste van het land en bevatten prachtige vertolkingen van de giraf, eland en kudu. Er zijn nog andere gebieden waar mooie rotstekeningen te vinden zijn zoals Bambata Cave, Inanke Cave en Silozwane Cave. Matobo National Park heeft ook een gemengd type aan vegetatie die varieert van mopane, acacia soorten, vijgenbomen en nog een paar andere boomsoorten.
Overnachting: Camp Amalinda of vergelijkbaar (fully inclusive)

Dag 3 en 4: Hwange National Park
Na het ontbijt wordt u opgehaald en via Bulawayo naar Ivory Lodge bij Hwange NP gebracht. U verblijft twee nachten bij Ivory Lodge. Ivory Lodge ligt op een eigen concervancy die grenst aan Hwange National Park. Hwange is altijd een van de beste plekken in Zimbabwe geweest om wild te spotten. Ivory Lodge wordt vaak aangemerkt als "big game country". Leeuwen, olifanten, luipaarden en buffels worden vaak vanuit de lodge en in Hwange gespot. Ivory Lodge is gebouwd tussen de boomtoppen van reusachtige teak bossen. De diverse habitats trekken een verscheidenheid van wilde dieren en vogels aan. Persoonlijke aandacht voor maximaal 12 gasten staat voorop. De en-suite kamers liggen verhoogd en bieden een prachtig uitzicht op de verlichte waterhole. Nachtelijke geluiden van insecten en dieren vormen een mysterieuze kakofonie. Het centrale gedeelte van de lodge bestaat uit een restaurant, bar en bibliotheek en liggen om het diep blauwe zwembad dat een prima toevluchtsoord is tijdens de heetste uren van de dag.
Overnachting: Ivory Lodge (fully inclusive)

Dag 5 en 6: Victoria Falls
Via een trans fer over de weg wordt u naar Ilala Lodge gebracht waar u de komende twee nachten verblijft. U bezoekt een van de zeven wereldwonderen, de Victoria watervallen en de omliggende gebieden. Ilala Lodge ligt vlak bij de Victoria watervallen. Er worden r egelmatig dieren gespo t bij de lodge omdat deze gren st aan het nationale park. De ruime kamers zijn allen en-suite. Er is een à la carte restaurant waar u onder een rijke sterrenhemel kunt genieten van het diner en met het donderend geluid van de watervallen op de achtergrond. Via de receptie kunt u diverse optionele activiteiten boeken.
Overnachting: Ilala Lodge (halfpension)

Dag 7, 8 en 9 Matusadona NP
U verlaat Victoria Falls per vlucht en vliegt naar Rokari Airstrip bij Lake Kariba. Na aankomst op de airstrip wordt u via een boottransfer naar Rhino Safari Camp gebracht. U verblijft hier drie nachten. Rhino Safari Camp is een rustiek kamp en is gelegen aan de oevers van Lake Kariba, binnen de Matusadona NP, een afgelegen wildernis gebied dat is aangewezen als een beschermd gebied voor een kleine, succesvolle populatie van bedreigde zwarte neushoorns. Lake Kariba is een unieke plek en een plaats van buitengewone schoonheid bestaande uit een groot meer wat genesteld ligt in de omringende bergen en omzoomd is door enorme reservaten waar dieren vrijelijk leven. De game drives worden uitgevoerd onder begeleiding van een professionele gids en die u veel kan vertellen over de dieren, bomen, planten, insecten en de geschiedenis en geografie van dit wildernis gebied. De zwarte neushoorn, olifant, leeuw, luipaard en buffel zijn hier allemaal hier te vinden. Tijdens uw verblijf bij Lake Kariba is er ook genoeg tijd om te ontspannen en tot rust komen van de ervaringen die u de eerste week heeft opgedaan. Maar natuurlijk staan er ook de activiteiten op het programma. Ook is het mogelijk om te wandelen.
Overnachting: Rhino Island Safari Lodge (fully inclusive)

Dag 10 Kariba
Via een bootsafari wordt u naar Karibu (Marineland) gebracht. Per auto wordt u naar Hornbill Lodge gebracht waar u zich kunt voorbereiden op de komende kano excursie naar Mana Pools.
Overnachting: Hornbill Lodge (Ontbijt)

Dag 11 (18 kilometer) (start van de kano safari is op ma, di of do)
U wordt van uw accommodatie opgehaald en verzameld zich ongeveer om 07:30 uur in het kantoor. Er wordt een korte briefing gegeven om uitleg te geven wat u de komende dagen mag verwachten en tevens is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook wordt aan u een indemnity form gegeven om te ondertekenen. Na de briefing wordt u naar de winkels gebracht om uw persoonlijke inkopen te doen voor deze Zambezi kanosafari. Denk dan aan drankjes en versnaperingen die niet zijn inbegrepen. Betaling met creditcards wordt niet aanbevolen in Zimbabwe. Via een transfer in een open 4x4 voertuig wordt u naar Chirundu gebracht. Na aankomst om ongeveer 11:30 uur krijgt u eerst een veiligheidsinstructie en wordt uitgelegd hoe u het beste kunt peddelen. Daarna gaat u van start. De lunch gebruikt u op de rivier terwijl u langzaam met de stroom mee drijft. De planning is dat u om ongeveer 17:00 uur het eilandje Kakomarara aankomt en daar het camp opslaat. Een eerste nacht na een heerlijk ontbijt. Na een korte uitleg over de veiligheid op de campsite en een heerlijk diner ervaart u de eerste nacht bij de rivier. (Volpension)

Dag 12 (27 kilometer)
Voordat u een paar uur gaat peddelen is het eerst weer bij zonsopgang tijd voor thee, koffie en koekjes. Het ontbijt krijgt u als beloning na e en paar uur peddelen waarna u na de lunch weer even door peddelt om op het heetst van de dag te genieten van e en welverd iende lunch en siësta. Vanmiddag, nadat de temperatu u r al weer wat daalt vaart u door tot Lone Acacia Island waar u overnacht. (Volpension)

Dag 13 (23 kilometer) Het programma van vandaag is gelijk aan de voorgaande dag. U overnacht op Trichelia Island. (Volpension)

Dag 14, 15 en 16 (7 kilometer)
Vanochtend is er een rustige start onder het genot van de gebruikelijke thee, koffie en biscuits. Na het ontbijt wordt het kamp afgebroken en de planning is om tegen 08:00 uur de start te maken van de laatste kilometers. Aankomst bij Mana Pools is om ongeveer 10:00 uur. Hier eindigt de Zambezi kanosafari en wordt al het materiaal ingeladen. Via een transfer door Mana Pools wordt u naar Kanga Camp gebracht waar u even heerlijk kunt douchen. Vanmiddag staat er nog een game drive op het programma. De komende drie nachten overnacht u in dit luxe bush camp. Kanga Camp ligt in een afgelegen privé concessie in het hart van Mana Pools NP. Kanga Camp beschikt over slechts 6 en-suite tenten. Ook heeft elke tent van Kanga Camp een buitendouche en allen hebben ze uitzicht op een waterhole. De waterhole bij Kanga Camp is de enige waterbron in de omgeving en dieren komen hier dan ook regelmatig hun dorst lessen. Olifanten, buffels, veel antilopensoorten en natuurlijk ook de grote katachtige en misschien wel de wilde honden worden hier gespot. Maar ook het rijke vogelleven valt hier te bewonderen. Een van de zes tenten van Kanga Camp is een familietent. Hier beschikt u over een privé zit- en eetgedeelte. U verblijft 3 nachten in dit fantastische camp en via gamedrives en wandelsafari’s (video) ontdekt u ook dit gebied waar u geen andere toeristen zult zien. Kanga Camp is werkelijk een fantastisch camp en waardig om uw safari door Zimbabwe af te sluiten.
Overnachting:
Kanga Camp (fully inclusive)

Dag 17 Einde
U word naar de airstrip gebracht en vliegt naar Harare waar u doorvliegt naar Nederland.

Zambezi kanosafari

De Zambezi kanosafari is een semi-participatie kanosafari. Dit houdt in dat de campsite bij aankomst nog niet is opgezet en dat iedereen even helpt bij het opzetten van de campsite.
DIT IS EEN AVONTUURLIJK EN SPORTIEVE KANOSAFARI EN GEDURENDE DE KANOSAFARI ZIJN ER GEEN VASTE FACILITEITEN OM U TE WASSEN. VAN HET AANGEGEVEN REISSCHEMA EN DE GENOEMDE TIJDEN TIJDENS DEZE KANOSAFARI KAN WORDEN AFGEWEKEN WANNEER ER ZICH ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN VOORDOEN.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

De prijs vanaf € 6.165,00 (laagseizoen) tot € 6.790,00 (hoogseizoen).

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Luxe en comfortabele Zimbabwe safari

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Bagage limiet

Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en een stuk ha ndbagage van maximaal 5 kg. 

Routekaart

De route kaart kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje "Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?"« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap