Zoeken
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Majete Wildlife Reserve, Malawi

Majete Wildlife Reserve ligt in de Lower Shire vallei en daarmee in het zuidwesten van Malawi en op ongeveer 70 kilometer van Blantyre Chileka internationale luchthaven en op ongeveer drie uur van Lake Malawi.

Majete Wildlife Reserve is een uniek natuurgebied in Malawi en kent een succesvolle herstel van de bescherming van de hier levende bedreigde diersoorten. Daarmee is Majete Wildlife Reserve een van de meest populaire beschermde gebieden in Malawi geworden. Majete Wildlife Reserve was in het verleden een vruchtbaar beschermd gebied voor wildlife. Echter kende Majete Wildlife Reserve een onrustige periode waarin veel gestroopt werd onder andere soort wild zoals de olifanten uit het gebied waren verdwenen. Majete Wildlife Reserve kende in deze donkere periode slechts nog maar een paar populaties dieren die veerkrachtig genoeg waren om te overleven. Gelukkig is hierin weer verandering gekomen met behulp van African Parks Majete (APM).

In 2003 startte APM in samenwerking met de Malawische overheid en lokale gemeenschappen een project voor volledig herstel en beheer van het Majete Wildlife Reserve. Wilde dieren werden opnieuw uitgezet c.q. herintroduceerde men onder andere olifanten, zwarte neushoorns, luipaarden, buffels, sable antilopen, zebra, Lichtenstein's hartebeest en elanden. Nog niet al te lang geleden zijn er ook weer leeuwen in het Majete Wildlife Reserve. Daarmee is het Majete Wildlife Reserve BIG FIVE country.

Verder is er een positieve start gemaakt met het bevorderen van samenwerkingsrelaties met de omliggende gemeenschappen. Het Majete Wildlife Reserve is dan ook beslist een wildlife gebied wat op het lijstje met te bezoeken gebieden in Malawi moet staan.

Bezoek Majete Wildlife Reserve met Going Africa Safaris

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap