Zoeken
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Malawi, het warme hart van Afrika

Ervaar Malawi met Going Africa Safaris. Malawi is natuurlijk vooral bekend door Lake Malawi. Lake Malawi fungeert voor zowat het hele oosten van Malawi als oostgrens. Lake Malawi is met bijna 560 kilometer lengte en 75 kilometer breedte een langgerekt meer met kristalhelder water. Verder is Malawi omsloten door de landen Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Mozambique.

De bevolking van Malawi staat bekent als vriendelijk en gastvrij. Niet alleen door de temperaturen die in het warme seizoen op kunnen lopen tot tegen de 40 graden, heeft Malawi ook wel de naam het “Warme hart van Afrika” te zijn. Malawi is voor toeristen een onderschat land. Eerlijk gezegd gold dat eerst ook voor Going Africa Safaris.

Maar Malawi heeft zoveel te bieden en een enorme diversiteit aan toeristische attracties. Natuurlijk is Lake Malawi met haar indrukwekkend aantal soorten kleurrijke vissen een paradijs voor snorkelaars en duikers. Daarnaast bieden de accommodaties langs Lake Malawi nog diverse wateractiviteiten aan. De Rift Vallei, die het Afrikaanse continent en ook Malawi (de grote slenk) van zuid naar noord doorsnijdt, zorgt voor diverse klimatologische omstandigheden.

Rond Lake Malawi valt gemiddeld genomen weinig neerslag en kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 40 graden. Het hoger gelegen plateau kan daarentegen een meer verfrissend klimaat met in de droge periode kans op lichte vorst. De droge periode is van mei tot oktober. De regentijd is van november tot april.

Hoewel Malawi niet meteen de naam heeft van een safari land, kent Malawi toch verrassende en nog rustige nationale parken. Nyika NP, Kasungu NP, Lengwe NP en Liwonde NP zijn er daar een paar van en zoals aangegeven zeer verschillend van elkaar. Als geen ander land kunt u in Malawi een zeer afwisselende reis maken. Een combinatie van safari, cultuur en strand zijn in Malawi eenvoudig op elkaar aan te sluiten. Voeg daar nog eens de gastvrijheid van de warme bevolking aan toe, en u heeft de garantie een fantastische reis te maken.

Een "unique selling point" van Malawi zijn wel de vogels. Vogelliefhebbers kunnen volop genieten van wat Malawi heb te bieden heeft.

Unieke en complete safari reizen naar Malawi starten bij Going Africa Safaris.


  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap