Printen | E-mail

Mana Pools National Park

Mana Pools National Park is in 1984 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site en is synoniem met de Zambezi Rivier, olifanten, leeuwen, afgelegen wildernis en is een van de populairste parken van Zimbabwe. Mana Pools National Park is een van de grootste wildlife gebieden in Afrika van acacia en mahonie bossen in combinatie met spectaculaire Mopane bos.

Mana Pools National Park is 2.196 vierkante kilometer in omvang en loopt 80 kilometer langs de Zambezi rivier. Mana Pools National Park maakt deel uit van het 10.500 vierkante kilometer Parks and Wildlife Estate, dat loopt van de Kariba Dam in het westen tot de grens met Mozambique in het oosten.

Mana Pools National Park is voorbehouden om zo wild mogelijk te blijven met zoveel mogelijk “zero-impact”. Dus geen grote lodges, generatoren, elektrische hekken of andere blijvende structuren als gevolg van de aanwezigheid van safari kampen. Alle (semi-)mobiele kampen moeten worden afgebroken wanneer klanten vertrekken om zo weinig mogelijk schade aan het ecosysteem toe te brengen. Slechts in een aantal concessie gebieden van Mana Pools National Park staan kleinschalige lodges of permanente tented camps.

De naam “Mana” betekent in de lokale Shona taal "vier". Dit refereert naar de vier grote natuurlijke waterholes landinwaarts vanaf de Zambezi Rivier. Deze waterholes zijn overblijfsel van de Ox-Bow meren. Nijlpaard, krokodillen en watervogels worden geassocieerd met de waterholes. 'Long Pool', is de grootste van de vier waterholes en heeft een grote populatie van nijlpaarden en krokodillen en is een favoriet voor de grote kuddes olifanten.

Noordwaarts in Mana Pools National Park in de richting van de Zambezi Rivier van de bossen op de Karoo sedimenten, verandert de vegetatie in Faidherbia albida bossen op de oude rivier oevers. Deze vegetatie geeft een unieke uitstraling aan het gebied en een surrealistisch licht door de bomen geven Mana Pools National Park zijn karakteristieke kathedraalachtige sfeer met op de achtergrond de bergen van Lower Zambezi NP in Zambia. Leeuwen, luipaarden, wilde honden, gevlekte hyena en cheeta zijn aanwezig in het gebied. Het komt niet vaak voor dat de bezoeker van Mana Pools National Park dit prachtige en tot de verbeelding sprekende park verlaat zonder het zien van ten minste een van deze grote carnivoren.

Mana Pools National Park heeft in het noorden de Zambezi rivier als natuurlijke grens. Hier worden de bekende kanosafari’s gemaakt. De machtige Zambezi Rivier stroomt richting de Indische Oceaan. Deze nu vaak rustige rivier was een belangrijke route voor de handel in ivoor en slaven in het donker verleden.

Boek uw safari reis naar Mana Pools National Park bij Going Africa Safaris.

Safari reizen die Mana Pools National Park bezoeken zijn;

17-daagse luxe en comfortabele lodge en kano safari door Zimbabwe

Een 17-daagse luxe en comfortabele lodge safari door Zimbabwe waarbij alle facetten van het land ziet en proeft. €€€€€


Lees meer »

12-daagse Zimbabwe comfort lodge safari

12-daagse Zimbabwe comfort lodge safari naar Hwange NP, Matusadona NP en Mana Pools NP. In Mana Pools maakt u gebruik van de kennis en de kwaliteiten van de fameuze gids Stretch Ferreira eigenaar van Goliath Safaris. €€€€€


Lees meer »

11-daagse Best guided lodge en tented camp safari in Zimbabwe

Tijdens deze best guides lodge safari door Zimbabwe staan de beste gidsen die Zimbabwe te bieden heeft tot uw beschikking om het meest optimale uit uw safari te halen. €€€€€


Lees meer »

11-daagse Zimbabwe lodge safari naar de hoogtepunten van Zimbabwe.

Deze 11-daagse Hoogtepunten van Zimbabwe lodge safari is een luxe privé lodge safari naar de volgende hoogtepunten van Zimbabwe; Victoria Falls, Lake Kariba, Mana Pools en Hwange NP. €€€


Lees meer »

10-daagse Extravaganza safari naar Hwange NP en Mana Pools NP in Zimbabwe

Zimbabwe safari Extravaganza. Beleef de topparken, Hwange en Mana Pools, van Zimbabwe in een schitterende safari en in misschien wel de beste en meest fraai gelegen bush camps in Zimbabwe. €€€


Lees meer »

Zambezi luxe wandelsafari in mobile camps Mana Pools, 4 dagen

Zambezi luxe wandelsafari avontuurlijk en sportief wandelen met verblijf in mobile camps langs de Zambezi rivier in Mana Pools. Deze wandelsafari is goed te combineren met de Zambezi kanosafari.


Lees meer »

Camp Zambezi wandelsafari Mana Pools 4 dagen

Camp Zambezi wandelsafari in Mana Pools biedt u vier dagen avontuur in het mooiste park van Zuidelijk Afrika.


Lees meer »

Chitake Camp wandelsafari Mana Pools NP 4 dagen

Chitake Camp wandelsafari in het afgelegen zuiden van Mana Pools NP staat garant voor uitstekende en unieke wandelsafari mogelijkheden.


Lees meer »

Luxe Zambezi kanosafari langs de oevers van Mana Pools, 4 dagen

Luxe Zambezi kanosafari vier dagen op een luxe maar avontuurlijke en sportieve manier langs de oevers van Mana Pools in Zimbabwe. Deze kanosafari is eenvoudig te verlengen met een wandelsafari in Mana Pools.


Lees meer »

16-daagse ontdek Zimbabwe lodge safari

Zimbabwe in a budget lodge safari. Tijdens deze safari bezoekt u diverse aansprekende gebieden in Zimbabwe waarbij natuurlijk de kano safari naar en de wandelsafari's in Mana Pools avontuurlijke onderdelen vormen.
€€€€ 


Lees meer »

Zambezi kanosafari Kariba naar Kanyemba, 10 dagen

Zambezi kanosafari in tien dagen op een avontuurlijke en sportieve manier van Kariba naar Kanyemba per kano in Zimbabwe.


Lees meer »

Zambezi kanosafari Chirundu naar Kanyemba, 8 dagen

Zambezi kanosafari in acht dagen op een avontuurlijke en sportieve manier van Chirundu naar Kanyemba in Zimbabwe.


Lees meer »

Zambezi kanosafari Kariba naar Mana Pools, 6 dagen

Zambezi kanosafari op een avontuurlijke en sportieve manier in zes dagen van Kariba naar Mana Pools in Zimbabwe. Deze kanosafari is eenvoudig te verlengen met een wandelsafari in Mana Pools.


Lees meer »

Zambezi kanosafari Chirundu naar Mana Pools, 4 dagen

Zambezi kanosafari in vier dagen op een sportieve en avontuurlijke manier van Chirundu naar Mana Pools in Zimbabwe. Deze kanosafari is eenvoudig te verlengen met een wandelsafari in Mana Pools.


Lees meer »

Zambezi kanosafari Mana Pools naar Chawore, 4 dagen

Zambezi kanosafari van vier dagen op een sportieve en avontuurlijke manier van Mana Pools naar Chawore in Zimbabwe.


Lees meer »

Zambezi kanosafari Kariba naar Chirundu, 3 dagen

Zambezi kanosafari in drie dagen op een avontuurlijke en sportieve manier van Kariba naar Chirundu in Zimbabwe.


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap