Printen | E-mail

Matobo National Park

Matobo National Park is 44.500 hectare  groot en werd in 1953 opgericht waarna het in 2003 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed is gekomen.

In Matobo NP is een “Intensive Protection Zone” opgenomen. Hier wordt met succes een grote populatie witte en zwarte neushoorns met succes gefokt. Matobo NP is ook de plaats waar het graf van Cecil John Rhodes is. Hij is begraven op de top van Malindidzimu ofwel “de heuvel van welwillende geesten”. Hij verwees naar deze heuvel omdat je daar een 'View of the World' hebt. Een veel gebruikte naam voor deze plek.

Naast een grote verscheidenheid aan wildlife is Matobo NP vooral ook bekend door de grote aantallen koepels, torens, balancerende rotsformaties en het miljoenen jaren oude massieve granieten plateau. Matobo  betekent “Kale koppen”.

Het Matobo gebied heeft voor de lokale bevolking een grote spirituele en culturele betekenis, maar is tevens de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder de zwarte en witte neushoorn.

Boek uw safari reis naar Matobo National Park bij Going Africa Safaris.

Safari reizen die Matobo National Park bezoeken zijn;

17-daagse luxe en comfortabele lodge en kano safari door Zimbabwe

Een 17-daagse luxe en comfortabele lodge safari door Zimbabwe waarbij alle facetten van het land ziet en proeft. €€€€€


Lees meer »

10-daagse Zimbabwe budget lodge safari naar Victoria Falls, Hwange en Matobo NP

Deze 10-daagse Zimbabwe budget lodge safari is een privé safari waarbij Victoria Falls, Hwange NP en Matobo NP in het reisschema zijn opgenomen. Een aantrekkelijk geprijsde, leuke en afwisselende lodge safari. €€€


Lees meer »

16-daagse kampeersafari naar Kruger NP, Zimbabwe en Botswana in een kleine groep

16-daagse kampeersafari naar Kruger NP, Zimbabwe en Botswana in een kleine groep. Een hernieuwde kennismaking met cultuur en wildife in Zimbabwe en wildife in Botswana met een aantrekkelijke prijs.


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap