Printen | E-mail

Matobo National Park

Matobo National Park is 44.500 hectare  groot en werd in 1953 opgericht waarna het in 2003 op de lijst van UNESCO Cultureel Werelderfgoed is gekomen. In Matobo National Park is een “Intensive Protection Zone” opgenomen. Hier wordt een grote populatie van witte en zwarte neushoorns met succes gefokt. Matobo National Park is ook de plaats waar het graf van Cecil John Rhodes is. Hij is begraven op de top van Malindidzimu ofwel “de heuvel van welwillende geesten”. Hij verwees naar deze heuvel omdat je daar een 'View of the World' hebt.

Een andere en veel gebruikte naam voor deze mooie plek. Matobo National Park ligt in het prachtige Matobo Hills welke gevormd wordt door een scala aan koepels, torens en balancerende rotsformaties die zijn uitgehouwen in een massieve granieten plateau door de miljoenen jaren van erosie en verwering. Matobo  betekent “Kale koppen”. De naam voor dit park is gekozen door de grote Ndebele Koning, Mzilikazi, die is begraven in de Matobo Hills.
Het Matobo gebied heeft een grote spirituele en culturele betekenis voor de lokale bevolking en er zijn vele plaatsen in het park waar belangrijke ceremonies nog steeds plaatsvinden.

Matobo National Park is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder: zwarte en witte neushoorn, zebra's, gnoes, giraffen, kudu, eland, sable antilope, klipspringer, luipaard, hyena, cheeta, nijlpaard, wrattenzwijn, rots dassies, waterbokken, African wild cat, springhare , duiker, krokodillen, bavianen en apen. Dit naast een grote rijkdom aan verschillende soorten vogels waaronder een grote concentratie van zwarte adelaars, visarend, martial eagle, francolin, secretaris vogel, wevers, bonte kraai en Egyptische ganzen.

Matobo National Park heeft een gemengd type vegetatie variërend van mopane, acacia soorten, brachstegia, vijgenbomen, azanza soorten, zizphus soorten, strychnos soorten en Terminalia soorten.

Boek uw safari reis naar Matobo National Park bij Going Africa Safaris.

Safari reizen die Matobo National Park bezoeken zijn;

17-daagse luxe en comfortabele lodge en kano safari door Zimbabwe

Een 17-daagse luxe en comfortabele lodge safari door Zimbabwe waarbij alle facetten van het land ziet en proeft. €€€€€


Lees meer »

10-daagse Zimbabwe budget lodge safari naar Victoria Falls, Hwange en Matobo NP

Deze 10-daagse Zimbabwe budget lodge safari is een privé safari waarbij Victoria Falls, Hwange NP en Matobo NP in het reisschema zijn opgenomen. Een aantrekkelijk geprijsde, leuke en afwisselende lodge safari. €€€


Lees meer »

16-daagse kampeersafari naar Kruger NP, Zimbabwe en Botswana in een kleine groep

16-daagse kampeersafari naar Kruger NP, Zimbabwe en Botswana in een kleine groep. Een hernieuwde kennismaking met cultuur en wildife in Zimbabwe en wildife in Botswana met een aantrekkelijke prijs.


Lees meer »

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap