Printen | E-mail

Matusadona National Park

Matusadona National Park ligt aan de oevers van Lake Kariba en op 7 november 1958 uitgeroepen tot beschermd gebied. Dit was al voordat Kariba dam werd gebouwd.

De naam Matusadona komt van de Tonga bevolking die in de Zambezi vallei woonden voordat het meer ontstond vanwege de dam. De directe vertalingen van Matusadona is "constant druppelen van mest". De reden dat deze naam werd gegeven is dat alle dieren die hier kwamen drinken voortdurend hun mest hier dropten. In 1963 werd Matusadona National Park een game reserve en vervolgens in 1975 een nationaal park.

Matusadona National Park is ongeveer 1400 vierkante kilometer groot en bestaat uit diverse soorten flora en fauna. Voordat Lake Kariba tot stand kwam, was Matusadona een grote ruige wildernis met beperkte toegang.

Met Lake Kariba kwamen ook de ecologische veranderingen. In het bijzonder heeft het ontstaan van de oevers van Lake Kariba bijgedragen aan de toename van grote populaties van zoogdier in dit gebied waaronder vooral olifanten en buffels.

Matusadona National Park is vooral bekend om zijn olifanten die vaak voor de helft ondergedompeld in het water staan. Matusadona National Park beschikt ook over een beschermingszone wat als thuisbasis dient van een aantal neushoorns. Er zijn enkele successen geboekt met het fokprogramma waarbij met succes enkele neushoorns weer zijn uitgezet.

Andere dieren die kunnen worden gezien in dit park zijn de kudu, buffel, zebra, waterbok, roan- en sable antilope, impala's, bavianen, cheeta, luipaard en leeuw. Matusadona National Park is een prachtig park voor degenen die de dieren te voet en per gamedrive willen benaderen. Verder ontkomt u er haast niet aan om van een fraaie zonsondergang boven het meer te genieten.

Boek uw safari reis naar Matusadona National Park bij Going Africa Safaris.

17-daagse luxe en comfortabele lodge en kano safari door Zimbabwe

Een 17-daagse luxe en comfortabele lodge safari door Zimbabwe waarbij alle facetten van het land ziet en proeft. €€€€€


Lees meer »

16-daagse ontdek Zimbabwe lodge safari

Zimbabwe in a budget lodge safari. Tijdens deze safari bezoekt u diverse aansprekende gebieden in Zimbabwe waarbij natuurlijk de kano safari naar en de wandelsafari's in Mana Pools avontuurlijke onderdelen vormen.
€€€€ 


Lees meer »

9-daagse Focus lodge safari Zimbabwe **nieuw**

9-daagse Focus lodge safari Zimbabwe van Victoria Falls naar Hwange National Park en afsluitend naar Matusadona NP. €€€


Lees meer »

12-daagse Zimbabwe comfort lodge safari

12-daagse Zimbabwe comfort lodge safari naar Hwange NP, Matusadona NP en Mana Pools NP. In Mana Pools maakt u gebruik van de kennis en de kwaliteiten van de fameuze gids Stretch Ferreira eigenaar van Goliath Safaris. €€€€€


Lees meer »

11-daagse Best guided lodge en tented camp safari in Zimbabwe

Tijdens deze best guides lodge safari door Zimbabwe staan de beste gidsen die Zimbabwe te bieden heeft tot uw beschikking om het meest optimale uit uw safari te halen. €€€€€


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap