Printen | E-mail

Mikumi National Park, Tanzania

Mikumi National Park

Omringd door de Uluguru Mountains in het noorden en de Rubeho Mountains in het zuidoosten liggen de groene vlaktes Mikumi National Park. Mikumi National Park is het nationaal park dat het meest dichtbij Dar-es-Salaam ligt en grenst het aan het grootste wild reservaat van Afrika, Selous.
In Mikumi leven onder andere olifanten, giraffen, buffels, zebra’s, elanden, wildebeesten en leeuwen. Ook zijn er veel (380 soorten) vogels te spotten. Een hoofdweg dwars door het park verdeeld het park in een noordelijk en zuidelijk deel. Via deze weg is het park vanuit Dar es Salaam in vier uur te bereiken.
In het park is ook een wandelsafari te maken en heeft een uitstekende ligging om als 1 of 2 nachten als tussenstop te gebruiken wanneer u naar de zuidelijke parken Ruaha of Selous reist. De vlaktes hebben wel wat weg van de Serengeti en wanneer er voldoende water is, maken grote groepen buffels en wildebeesten er graag gebruik van.

Afstanden
De parken in het zuiden van Tanzania zijn over de weg lastiger te bereiken dan in het noorden van Tanzania. Reisafstanden zijn groter en vermoeiender. Daarom is het in de meeste gevallen zeer het overwegen waard om de afstanden per transfer vlucht te overbruggen. Dat scheelt veel tijd en op de plek van vertrek en aankomst blijft, afhankelijk van het tijdstip van de vlucht, die dag dan nog voldoende tijd over om deel te nemen aan een activiteit. Voor transfers over de weg is het niet mogelijk om rechtstreeks tussen Ruaha en Selous te rijden. De route moet dan via Mikumi gaan. 

Duur transfer over de weg
Dar es Salaam - Mikumi: 6 uur of meer afhankelijk van omstandigheden.
Mikumi - Ruaha: 6 uur of meer afhankelijk van omstandigheden
Mikumi - Selous: 9 uur of meer afhankelijk van omstandigheden (wel over een avontuurlijke route waarin veel te zien valt.)

Duur transfer per vlucht
Mikumi - Dar es salaam: 85 minuten
Mikumi - Ruaha: 65 minuten
Mikumi - Selous: 30 minuten

15-daagse Zuid Tanzania luxe fly-in lodge safari naar Mikumi, Udzungwa Mountains, Southern Highlands, Ruaha en Lazy Lagoon.

Met recht wordt dit een highlight fly-in lodge safari genoemd. Deze prachtige fly-in lodge safari brengt u naar de beste maar ook nog weinig bezochte gebieden in het midden en zuiden Tanzania, t.w. Mikumi, Udzungwa Mountains, Southern Highlands, Ruaha en Lazy Lagoon.


Lees meer »

15-daagse West en Zuid Tanzania fly-in lodge safari naar Mikumi, Udzungwa Mountains, Ruaha, Katavi en Swahili coast.

West en Zuid Tanzania fly-in lodge safari. Met deze prachtige fly-in lodge safari bezoekt u de nog niet drukbezochte parken in het westen en zuiden van Tanzania met een afsluiting bij Swahili coast. "The Best Kept Secret" is een passende naam voor deze geweldige fly-in lodge safari.


Lees meer »

11-daagse Fly-in lodge safari naar Zuid en West Tanzania naar Mikumi, Udzungwa Mountains, Ruaha en Katavi.

Met recht wordt dit ook wel een de ultieme safari genoemd. Deze prachtige en avontuurlijke fly-in lodge safari brengt u naar de beste maar nog weinig bezochte parken zoals Mikumi, Ruaha en Katavi NP in west en zuid Tanzania. Deze exclusieve fly-in lodge safari laat u de best bewaarde geheimen van Tanzania zien.


Lees meer »

11-daagse Zuid Tanzania luxe fly-in lodge safari

Deze "bush and beach" luxe fly-in lodge safari naar Zuid-Tanzania is een uitstekende combinatie voor het ontdekken van de nog weinig bezochte parken en misschien wel het meest rustige strand van Tanzania.


Lees meer »

9-daagse safari naar de hoogtepunten van Zuid Tanzania.

Met deze 9-daagse safarinaar de hoogtepunten van Zuid Tanzania reist u naar belangrijkste wildlife gebieden van Zuid-Tanzania. 


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap