Printen | E-mail

Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve ligt aan de oostkant van de Okavango Delta.
Is Botswana al ons favoriete safariland, Moremi is weer ons favoriete deel van Botswana om safari’s te maken. Daarmee willen we andere gebieden beslist niet tekort doen.

Moremi Game Reserve is met een oppervlakte van 5000 km² ongeveer een vijfde deel van de Okavango Delta. Moremi behoort samen met Chobe tot de wildrijkste gebieden van Botswana met honderden diersoorten.
Moremi Game Reserve is onder te verdelen in drie verschillende gebieden qua landschap en Moremi is daarom zeer afwisselend. Dit maakt Moremi Game Reserve tot een veelzijdige en indrukwekkende bestemming waarbij alle gebieden speciale aandacht verdienen. Zo is door heel Moremi de invloed van water merkbaar en van invloed op het gedrag van de dieren. De drie gebieden waar ik het dan over heb zijn Mboma Island, Khwai en Xakanaxa.

Mboma
Komend vanaf Maun en via South Gate rijdt u richting Third Brigde. Na Third Bridge begint Mboma Island. Daarmee ligt Mboma Island ten oosten het in de Okavango gelegen Chiefs Island. Op Mboma is een mokoro boot station vanwaar u een avontuurlijke tocht per mokoro over de uitloper van de Delta kunt maken. Verder leent dit gebied zich uitstekend om game drives te maken. kunt maken.

Xakanaxa
De Mopane woodlands en bossen zijn wel het meest aansprekende van dit gebied. Een overgang tussen Mboma naar Khwai met fantastische lagunes en veel wild. Dead Tree Island is ook een van de aantrekkingskrachten van dit gebied. Dit eiland is echter vanwege da waterstanden niet altijd bereikbaar. Een gebied met veel luipaarden en natuurlijk de Xakanaxa pride of Lions. Misschien wel de meest bekende leeuwen op dit moment in Botswana. Ooit waren dat natuurlijk de olifantendoders van Savuti. Maar sinds hun opdeling van de groep is de Xakanaxa pride een ware opvolger. Mede hierdoor worden ze ook gevolgd door Earth Touch 

Khwai
Dit gebied is genoemd naar de gelijkgenaamde rivier. Zeker in de droge periode is Khwai River van levensbelang voor de grote aantallen dieren in dit gebied. Khwai area grenst daarmee aan Chobe NP en de Khwai rivier wordt steeds smaller naarmate de rivier dieper Chobe NP ingaat. De waterstand is afhankelijk van het water uit de Okavango delta. Tijdens het droge seizoen verzamelt het wild zich rond de rivier. In de regenperiode is er natuurlijk op verschillende plekken meer water waardoor de dieren zich meer over het gebied verspreiden.

19-daagse Botswana speciale kampeersafari in september 2019

Speciale kampeersafari Botswana. Dit is een speciaal door Going Africa Safaris en Bush Ways samengestelde speciale kampeersafari naar de mooiste wildgebieden van Botswana in een rustig reistempo. Vertrek 1 x per jaar in september. "Beste keuze met meerdere nachten op een plek"


Lees meer »

15-daagse kampeersafari Botswana olifant kampeersafari avontuur

Olifant Kampeersafari Botswana. Met deze avontuurlijke olifant kampeersafari door Botswana en de Caprivi in Namibië bezoekt u het noorden van Botswana. Een rondje Okavango Delta waarmee u alle belangrijke parken bezoekt. 
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

15-daagse Bush Ways Botswana leeuw kampeersafari avontuur

Bush Ways kampeersafari Botswana. Deze leeuw kampeersafari door Botswana is een veelzijdig avontuur naar de belangrijkste wildgebieden in het noorden van Botswana.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

11-daagse Bushways visarend of fish eagle kampeersafari

Kampeersafari Botswana. Populaire visarend kampeersafari naar de hoogtepunten van Botswana. U bezoekt de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe met deze korte kampeersafari door Botswana.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

17-daagse unieke luipaard safari naar o.a. Central Kalahari GR

Kampeersafari Botswana. Een unieke en zeer complete en avontuurlijke kampeersafari door Botswana met Central Kalahari als prominent reisdoel. Natuurlijk ontbreken de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe niet.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

8-daagse korte buffel kampeersafari door Botswana

Kampeersafari Botswana. Een korte maar krachtige safari beleving van Moremi via Khwai en Savuti naar Chobe river front in Botswana. Een pure wildlife kampeersafari experience en goede combinatie met bijvoorbeeld een selfdrive in Namibie.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

9-daagse korte Rhino kampeersafari door Botswana

Kampeersafari Botswana. Een korte maar krachtige safari beleving van Moremi via Khwai en Savuti naar Chobe river front in Botswana. Een pure wildlife kampeersafari experience en goede combinatie met bijvoorbeeld een selfdrive in Namibië. "uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

9-daagse lodge safari focus on Botswana

Met deze 9-daagse lodge safari door Botswana verken je de top gebieden van Botswana op een betaalbare manier maar ook met diverse upgrade mogelijkheden. "€€" tot "€€€€€"


Lees meer »

Botswana lodge safari 11-daagse hoogtepunten

Deze lodge safari kent twee opties en is een mogelijkheid om voor een zachte prijs toch de hoogtepunten van noordelijk Botswana te bezoeken. "€€" 


Lees meer »

11-daagse authentieke lodge en luxe kampeersafari door Botswana

Een authentieke lodge safari in combinatie met avontuurlijk maar luxe kamperen in Chobe Savuti en Moremi. Tijdens de luxe kampeersafari heeft u een gegarandeerde window seat en een eigen en-suite tent. 
"door ons aangeraden" €€€


Lees meer »

15-daagse Botswana Wildlife Breakaway comfortabele safari

De Botswana Wildlife Breakaway is zeer populaire comfortabele safari naar de hoogtepunten van Botswana, Hwange NP in Zimbabwe en de Caprivi strip in Namibie. U reist in een kleine groep. "populaire keuze"


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap