Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze avontuurlijke en comfortabele kampeersafari is niet meer als groepsreis met vaste vertrektijden beschikbaar. Echter kan deze safari wel als privé safari worden aangeboden.

Aantal deelnemers

Deze avontuurlijke en comfortabele kampeersafari kunt u privé boeken met minimaal 4 personen.

Safaristyle

Comfortabele non-participatie kampeersafari in een kleine groep. De tent wordt dus voor u opgezet.

Accommodatie types

12 nachten kamperen en 4 nachten in hotel/pension

Prijzen

De prijs voor een privé safari is op aanvraag.

Vertrekdata

 Omdat het om een privé safari gaat, kan de safari op elke gewenst moment beginnen zolang er een auto en gids beschikbaar zijn.

Inbegrepen bij de prijs

12 nachten kamperen met stretchers, matras en klein kussentje, maaltijden en 4 nachten accommodaties volgens reisschema. Gids, assistent gids en kok. Thee en koffie in het kamp. Transfers van vliegveld Windhoek op dag 1. Alle kampeergelden en entree gelden.

Niet inbegrepen bij de prijs

Heen- en terugvlucht, eventuele extra overnachtingen en/of eventuele verlenging van de safari. Enkele maaltijden zoals in het programma aangegeven. Visums, drankjes, slaapzak, verzekeringen, fooien en optionele excursies. Transfer naar vliegveld in Livingstone

Vliegtickets

Graag doen we u een voorstel voor de vluchten met aankomst in Windhoek en vertrek vanaf Livingstone in Zambia. Deze vluchten zijn niet inbegrepen.

Graag regelen we als service ook de vluchten voor u.

Visum en paspoort

Voor Namibie en Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor uw uitstap naar Zambia heeft u wel een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

17-daagse Namibie en Botswana luxe en comfortabele kampeersafari.

Een mooie combinatiesafari van hoogtepunten in Namibië en Botswana en een mooie mogelijkheid voor een prive safari met familie of vrienden. U kampeert in comfortabele koepeltenten waarin stretchers, matrassen en bed-rolls voor de nodige luxe en comfort zorgen. Het geheel wordt voor u opgezet. Omdat u in Botswana erg veel wildlife gaat zien slaan we in Namibië Etosha over maar staat de woestijn voorop. In Namibië zijn de hoogtepunten het spectaculaire Spitzkoppe, het kustplaatsje Swakopmund en de hoogste zandduinen van de wereld bij Sossusvlei. In Botswana bezoekt u de bosjesmannen bij Ghanzi en staat de rest van Botswana vooral in het teken van de dieren. Na de Bosjesmannen reist u door naar de Okavango Delta voor een mokoro experience. Van de dieren gaat u vooral genieten in Khwai area, Savuti en Chobe River Front. Deze luxe en comfortabele kampeersafari door Namibië en Botswana eindigt in Zambia in Livingstone en bij de Victoria watervallen. Een echt combinatie avontuur van woestijn en wildlife.  

Routebeschrijving

Dag 1: Windhoek
Na aankomst op het vliegveld wordt u ontvangen en naar uw accommodatie gebracht. Afhankelijk van de vlucht heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Windhoek bezit veel erfenissen van de Duitse architectuur en is zeker een bezoekje waard. Om ongeveer 18:00 uur is er een briefing in Hotel Safari of gelijkwaardig accommodatie waar vandaan deze comfortabele mobile kampeersafari vertrekt. Tijdens de briefing maakt u kennis met de gids en medereizigers. (-)

Dag 2: Spitzkoppe
Spitzkoppe wordt ook wel de Matterhorn van Afrika genoemd. Spitzkoppe is 1.784 meter hoog. Vanaf Swakopmund is Spitzkoppe eenvoudig te bereiken. Vooral op een route van Swakopmund naar bijvoorbeeld Brandberg is Spitzkoppe een ideale stop. Spitzkoppe met de opvallende contouren doemt langzaam op naarmate u de vlakte vanaf Swakopmund volgt. Hier is het mogelijk diverse avontuurlijke wandelingen te maken. (O,L,D)

Dag 3: Swakopmund
Swakopmund is een typisch kustplaatsje met een Duitse koloniale sfeer en tevens de belangrijkste badplaats van Namibië. In Swakopmund heeft u de tijd aan u zelf om van de charme van deze oude stad te genieten of om deel te nemen aan een van de vele optionele activiteiten die hier worden aangeboden. Een paar daarvan zijn een rondvlucht of ballonvaart boven de duinen, zand surfen, quad rijden, parachute springen of een dolfijn cruise. Overnachting in Bungalows (O)

Dag 4 en 5: Namib Desert - Sossusvlei
U vertrekt naar het hart van de Namib Desert richting Sossusvlei. De volgende morgen vertrekt u erg vroeg om het park in te gaan en een bezoek aan Sossusvlei te brengen. De weg voert langs het bekende Duin 45 en Deadvei. Geniet van de veranderende kleuren van deze hoogste zandduinen ter wereld. Beklim de duinen en neem de adembenemende uitzichten in u op die elke weer een unieke en fotogenieke omgeving vormen. Op de terugweg naar het kamp maakt u een korte wandeling door de Sesriem Canyon om vervolgens na alle inspanningen op de campsite nog even van het zwembad te kunnen genieten voordat de zon spectaculair onder gaat. (O,L,D)

Dag 6: Gobabis
Na het ontbijt vertrekt u richting Windhoek waar u ook luncht. Na de lunch rijdt u door richting het oosten naar het Gobabis gebied. Hier wordt het kamp opgezet en overnacht u. (O,D)

Dag 7: Ghanzi
Botswana here we come. U reist verder richting het oosten naar Ghanzi in Botswana. Het kamp wordt opgeslagen in de Kalahari bij een Bushman Village. U bezoekt een project van de Bosjesmannen. Inkomsten van dit project komen direct ten goede van de Bosjesmannen gemeenschap. De volgende dag maakt u voor vertrek een begeleide bush wandeling. Een lokale gids gee ft u verder uitleg over hoe de Bosjesmannen gemeenschap zichzelf in stand houdt in deze omgeving. (O,L,D)

Dag 8: Maun
Maun, toeristisch hoofdstad van Botswana is uw bestemming van vandaag. Uw gids voor Botswana stelt zich voor tijdens de lunch. Verder staat de dag ook in het teken van een nieuwe bevoorrading voor de komende dagen in de bush. Ook u bent in de gelegenheid inkopen te doen. Verder is het ook mogelijk een optionele vlucht boven de Delta te boeken. Een unieke ervaring om de prachtige Delta alvast vanuit de lucht waar te nemen. De komende dagen bezoekt u de Delta vanuit een geheel ander en lager perspectief. Overnachting in bungalows (O,L,D)

Dag 9 en 10: Okavango Delta
Na het ontbijt gaan we in de Delta, De Okavango Delta bezoekt u niet zonder een mokoro excursie te maken. Een mokoro is een uitgeholde boomstam waar de lokale bevolking de waterwegen mee bereist door zich met een lange stok voort te duwen. Die traditie is er nog steeds. Echter zijn vanwege het beschermen van de bomen, de meeste houten mok oro’s ingewisseld voor mokoro’s van polyester. Uw ervaring wordt er echter niet minder door. Laag boven het water wordt u door een poler, door het papyrus en door de smalle kanalen naar een afgelegen eiland geduwd. Bijna geruisloos geniet u van het landschap wat passeert. Het kamp wordt op een van de kleinere eilandjes opgeslagen en misschien ziet u tijdens uw verblijf in de Delta wel de olifanten, de zeldzame sitatunga of andere dieren, waaronder diverse vogelsoorten, die de Okavango Delta hun thuis noemen. (O,L,D)

Dag 11 en 12: Khwai
 U vertrekt vroeg in de ochtend uit de Okavango Delta richting Khwai Area. Khwai is misschien wel een van de mooiste en beste wildernis gebieden in Zuidelijk Afrika. Aangekomen in Khwai maakt u een game drive. De volgende dag staat in de ochtend nog een mokoro excursie op het programma. In de namiddag maakt u een game drive in dit fraaie gebied langs de Khwai rivier. (O,L,D)

Dag 13 en 14: Savuti
Via het pad langs de Khwai rivier vertrekken we voor een avontuurlijke tocht richting Savuti. Savuti ligt in Chobe National Park en is het eerste gebied om te verkennen. Voordat Savuti Channel en Savuti Marsh weer mater bevatten, was Savuti vooral populair door de olifantendoders van Savuti. Een groep leeuwen die zich aangeleerd heeft eens in de paar dagen een olifant te doden. Verder was Savuti vooral herkenbaar vanuit de vele documentaires die er gemaakt zijn. Denk hierbij vooral aan de Lions of Darkness en Eternal Enemies van Dereck en Beverly Joubert. Zelf zijn we ooit getuige geweest van een enorme rij van 16 drinkende leeuwen. Er is voldoende tijd om het gebied met de Savuti Marsh en de rotsformaties, waar regelmatig luipaarden worden gespot, te ontdekken. Savuti heeft de laatste jaren een gedaantewisseling ondergaan waardoor de verscheidenheid aan dieren is toegenomen. Zelfs enorme aantallen watervogels bevolken de Marsh. Savuti is een prachtige bestemming op weg naar Chobe River Front (O,L,D)

Dag 15: Chobe
Chobe NP is meer dan Savuti. Chobe River Front heeft misschien wel de meeste aantrekkingskracht voor dieren door de aanwezigheid van het permanente water van de Chobe rivier. Zeker het bezoeken waard dus. Vooral de wegen langs de rivier gebruikt u voor de game drive. De namiddag is altijd een goede gelegenheid om olifanten richting de rivier te zien lopen om daar te drinken en te badderen. In de late namiddag is er een fantastische zonsondergang te zien aan de kant van Namibië. Namibië ligt namelijk direct aan de overkant van de rivier. Laat u verrassen wat Chobe voor u in petto heeft. Wilt u er getuige van zijn om een olifant het water te zien oversteken naar een van de eilandjes waar vers gras is? De kans is nergens zo groot als hier. (O,L,D)

Dag 16: L ivingstone
Rustig wordt het kamp afgebroken om via een gam e drive en Kasane naar de grens met Zambia te rijden. Na de rivier per ferry over te zijn gestoken en de grensformaliteiten reist u door naar Livingstone. Hier heeft u gelegenheid om deel te nemen aan optionele activiteiten, de watervallen te bezoeken of om gewoon heerlijk te relaxen en na te genieten van de avonturen van de voorgaande twee weken. U heeft dus de tijd aan u zelf. Overnachting: Zambezi Waterfront of gelijkwaardige accommodatie. (O)

Dag 17: Livingstone
Na het ontbijt vertrekt u in de loop van de ochtend op eigen gelegenheid naar het vliegveld om richting Johannesburg te vliegen en van daaruit richting Amsterdam. Maaltijden: (O)

Route kaart

Desert and Delta Namibie en Botswana 

Belangrijk om te weten

Er kunnen altijd onvoorziene omstandigheden zijn waardoor het noodzakelijk is om van de geplande route af te wijken. Hiervoor vragen we uw begrip.

Vervoer

U reist in een safariwagen die speciaal voor deze vorm van reizen is ontworpen. Een auto biedt plaats aan 8 personen. Er gaan twee auto's per safari mee wanneer het aantal boekingen daartoe aanleiding geeft. Uitstekende mogelijkheden dus om de wilde dieren te ontdekken en om ze fotograferen of te filmen.

Hoe kampeert uDeze reis is een comfortabele mobile kampeersafari in een kleine internationale groep tot maximaal 16 personen en staat onder begeleiding van een gids en camp assistent en kok. Het camp wordt door voor u opgezet. De tenten zijn tweepersoons koepeltenten met de volgende afmetingen (L:250 cm x B:250 cm x H:180 cm).
U slaapt op stretchers met een matras van foam en een kussentje. De slaapzak is niet inbegrepen maar kan voor € 20,00 voor de duur van de safari gehuurd worden. Verder zijn er twee inklapbare stoeltjes bij elke tent aanwezig en is er een marquee  (5 x 5 meter) aanwezig om tijdens de heetste dagen schaduw te creëren.
 « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap