ZoekenVeiligheid

Namibië is een veilig land waar weinig gewelddadige misdaad is. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Visum/paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig, bij een verblijf van minder dan drie maanden. Een paspoort is wel vereist. Het paspoort moet na terugkomst uit Namibië minstens nog 6 maanden geldig zijn.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Namibie gerelateerde links

- Wikipedia Namibia
- Wildlife Resorts
- CIA factbook Namibia
 

Beste reistijd

Namibië kan het hele jaar door bezocht worden. Eind maart t/m midden november zijn topmaanden.
Stichting SPOTS
Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nlWe werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Namibië kampeersafari van Swakopmund naar Victoria Falls is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze Namibië kampeersafari van Swakopmund naar Victoria Falls heeft minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

SafaristyleSemiparticipatie kampeersafari in een kleine groep

Accommodatie typesKamperen en accommodaties 
 

Prijzen 2018

€ 2.150,00 p.p. op basis van twee personen.
Plus lokale bijdrage van € 150,00. 

Single supplement € 219,00

Vertrekdata 2018
14 januari 
25 februari 
25* maart 
2 en 27 mei 
27** juni 
5 augustus 
17** september 
9* oktober
7 en 25 nov 
16* en 29 dec

* = incl. duitstalige gids
** = incl. franstalige gids
VET = gegarandeerd vertrek
 

Inbegrepen bij de prijs

Kampeerbenodigdheden (behalve slaapzak en kussen), maaltijden, vervoer en transfers volgens reisschema, accommodatie, activiteiten en game drives volgens reisschema.

Niet inbegrepen bij de prijs

Maaltijden niet volgens reisschema, optionele activiteiten, drankjes, wasgoed, verzekeringen, noodzakelijke vluchten.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Windhoek en victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zimbabwe heeft u wel een visum nodig en gelden dezelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

15-daagse Namibië Northern Adventurer kampeersafari.

De Northern Adventurer is een 15 dagen durende populaire kampeersafari door Namibië. De safari begint in Swakopmund, in Namibië en eindigt bij de Victoria watervallen in Zimbabwe. Deze populaire kampeersafari is een goede manier om al het spectaculaire van de drie landen tijdens één reis te zien. Geniet van het landschap, de wilde dieren, de cultuur en het avontuur.

Maatwerk: Hoewel deze safari gedurende het hele jaar vaste vertrekdatums heeft, is het ook mogelijk om deze safari met een eigen groep te maken en te vertrekken op aangepaste datums. Voor vrijblijvende informatie kunt u contact met ons opnemen.

Korte beschrijving

Dag 1, Swakopmund, Namibië.
U wordt ontvangen in Swakopmund en naar uw accommodatie. De avond brengt u door in een lokaal restaurant en met het verkennen van Swakopmund.

Dag 2, Swakopmund, Namibië.
U heeft nog een volle dag om deze oorspronkelijk Duitse stad te verkennen, Er zijn verschillende mogelijkheden voor optionele activiteiten. Surfen op het zand, quad biking, een vlucht over het gebied en vissen zijn er daar een paar van.

Dag 3, Cape Cross Seal Colony en Brandberg, Namibië.
Op u weg Swakopmund uit, volgt u de kustlijn van de Atlantische oceaan naar de grootste kolonie zeehonden van Afrika. Na de lunch laat u de koudere kustlijn achter u om het binnenland in te rijden over de woestijnvlaktes richting Brandberg. Hier ligt de hoogste berg van Namibië. Of nog deze middag of de volgende dag maakt u een wandeling naar Brandberg en bezoekt u de bekende 'White Lady' rock schilderingen.

Dag 4, Twyfelfontein, Petrified Forest & Himba Village, Namibië.
In de vroege ochtend vertrekt u vanaf Brandberg naar de eerste tussenstop bij Twyfelfontein en Petrified Forest. De eindbestemming van vandaag is Kamanjab. Afhankelijk van de tijd waarop u arriveert bezoeken we nog een traditioneel Himba dorp. Is er onvoldoende tijd, dan doen we dat morgenvroeg. Deze ontmoeting met de Ova-Himba is een culturele uitwisseling tussen twee geheel verschillende culturen.

Dag 5, Kamanjab naar Etosha National Park, Namibië.
Na uw culturele ontmoeting met de Ova-Himba in Kamanjab reist u af naar Etosha National Park in de hoop daar de –big five- te zien. Lunch gebruikt u onderweg dicht bij het plaatsje Outjo. Verder kunt u daar even relaxen en heeft u de mogelijkheid om een internetcafé te bezoeken voordat u doorreist naar uw eindbestemming van vandaag. Tijdens de zonsondergang en de nacht heeft u de mogelijkheid om de wilde dieren te zien drinken bij het aangrenzende waterhole.

Dag 6 en 7, Etosha National Park, Namibië.
De komende twee dagen zitten vol met gamedrives en nachtelijke bekijken van de wilde dieren bij de waterhole. In de vroege ochtend vertrekt u voor een ochtend game drive. In alle drie de kampen van Etosha, Namutoni, Okaukuejo en Halali is er de mogelijkheid om te zwemmen om de hitte van u af te spoelen. Wanneer het heetst van de dag weer voorbij is maakt u weer een avond gamedrive.

Dag 8, Etosha naar Kavango River, Namibië.
U verlaat Etosha National Park en rijdt richting Rundu en naar N'Kwazi River Camp. N'Kwazi River Camp ligt op de oever van de Kavango rivier en kijkt uit over Angolo. Een sunset cruise, paardrijden, traditionele dansen in de avond of een bezoek aan een lokaal dorpje zijn optionele mogelijkheden. Maar u kunt natuurlijk ook lekker met de voeten omhoog bij het zwembad gaan liggen om te genieten wanneer de zon aanstalten maakt om onder te gaan.

Dag 9 en 10, Kavango River naar Okavango Delta, Botswana.
Namibië laat u achter u voor een vertrek naar Etsha op de weste lijke oever van de Okavango Delta in Botswana. Tijdens de twee komende dagen ontdekt u de kristalheld ere water wegen, meertjes en lagunes van de Delta en gaat u op zoek naar de wilde dieren die er leven. Via een netwerk van waterwegen baant u zich met een mokoro (traditionele kano) een weg door de dichte vegetatie.

Dag 11, Oost Caprivi, Namibië.
Langs de Okavango Delta rijdt u richting het noorden en verlaat u Botswana. Weer in Namibië rijdt u door de Caprivi naar op de oever van de Kwando rivier gelegen kamp. Vanmiddag maakt u een game drive door het bekende Mudumo National Park. In Mudumo National Park leven onder andere grote groepen red lechwes en de zeldzame sitatunga. Maar ook de spotted-necked otter, nijlpaard en krokodil treft u aan in de waterwegen van dit m ooie park.

Dag 12 en 13, Chobe National Park, Botswana.
De volgende ochtend verlaat u het kamp. Door de Caprivi bereikt u Botswana om door Chobe National Park naar uw kamp langs de Chobe rivier. Vanmiddag kunt u heerlijk relaxen, de omgeving op eigen gelegenheid verkennen of deel te nemen aan optionele excursies. De volgende dag maakt u in de ochtend een game drive in Chobe NP en in de middag staat er een sunset cruise langs de oevers van de Chobe rivier op het programma met aan het einde een spectaculaire zonsondergang.

Dag 14, Chobe National Park naar Victoria Falls, Zimbabwe.
In de loop van de ochtend verlaat u Botswana om richting Victoria Falls in Zimbabwe te rijden. U maakt een guided tour bij de watervallen. De gids neemt vanavond afscheid van u.

Dag 15, Victoria Falls, Zimbabwe.
Na het ontbijt eindigt de tour. Optioneel kan er een transfer naar het vliegveld geregeld worden en hopen u op een ander Afrikaans avontuur weer terug te zien.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor het betreffende jaar 2018.


Uitleg local payment. Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan.
Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op het betreffende jaar van de reis en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

ACCOMMODATIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2018
Wildlife Breakaway (15) Zimbabwe/Botswana --- 2.900 --- 2018
Botswana Untouched (9) Botswana/Zimbabwe --- 2.195 --- 2018
Botswana Untouched (13) Zuid-Afrika/Bots/Zimbab. ---  2.970 --- 2018
Botswana Explorer (10) Botswana/Zimbabwe --- 2.290 --- 2018
Intimate Botswana/Zimb (15)  Botswana/Zimbabwe --- 4.530 --- 2018
Wonders Garden Route (7) Zuid-Afrika --- 999 --- 2018
World in one Country (20) Zuid-Afrika --- 2.240 --- 2018
Namibia Lodge Safari (11) Namibie --- 2.175 --- 2018
Delta & Desert Discovery (17)  Namibie/Botswana ---  3.410 ---  2018
Great Trans African (13) Kaapstad/Namibie ---  3.690 --- 2018
Southern Skies (15) Vict Falls - Swapopmunt  --- 2.690 --- 2018
Southern Experience (24) Victoria Falls - Kaapstad   --- 3.595 --- 2018
Northern Skies (15) Swapopmunt - Vict Falls  --- 2.690 --- 2018
Northern Explorer (22) Kaapstad - Victoria Falls  --- 2.665 --- 2018
Northern Experience (24) Kaapstad - Victoria Falls  --- 3.595 --- 2018
           
COMBI ACCOMMODATIE/KAMPEREN        
Northern Adventurer (15) Namibie/Botswana/Zimb  --- 2.150 --- 2018
           « Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap