Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Namibië selfdrive safari kan op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers

Deze Namibië selfdrive safari kan met maximaal 4 personen per auto plaats vinden. 

Inbegrepen bij de prijs

Vervoer
. Airport transfers
. Autohuur (4X4 of sedan)
. Uitleg en oefenrit (bij 4X4)
. Volledige camping uitrusting (bij kampeerreis)
. Autoverzekering met standaard eigen risico
. Verzekering voor schade aan derden
. Onbeperkte kilometers
. 24‐uur service bij pechgevallen.

Accommodaties
Overnachtingen in middenklasse hotels, chalets of lodges (o.b.v logies of logies‐ontbijt) bij accommodatiereis, bij kampeerreis alle overnachtingen op campsites, afgewisseld met een aantal overnachtingen in middenklasse hotels, chalets of lodges (o.b.v logies of logies‐ontbijt), bijna alle campsites en accommodaties beschikken tenminste over een restaurant, merendeel heeft ook faciliteiten als zwembad, bar, tourdesk, etc., indien het bezoek Nationale parken betreft, dan zijn alle overnachtingen zoveel mogelijk in de parken zelf.

Informatie (inclusief)
. Uitgebreide reisbeschrijving
. Gedetailleerde routebeschrijving
. Wegenkaarten Namibië
. Plattegrond Windhoek
. Wegenkaart Etosha NP
. Beschrijving bezienswaardigheden
. Tips en informatie
. Entreebewijs Welwitchia‐route (indien onderdeel van route)

Niet inbegrepen bij de prijs

Vlucht naar Windhoek, brandstof, park fees, entree musea, etc (tenzij anders aangegeven), ontbijt, lunches en diners (tenzij anders aangegeven), reis- en annuleringsverzekering, eventueel lokaal te boeken excursies, gamedrives en boottochten, etc., uitgaven van persoonlijke aard.

Indien gewenst regelen we ook graag de vluchten voor u.Printen | E-mail

21-daagse Namibië selfdrive naar centraal Namibië € 1.059,00

Deze selfdrive route door met name centraal Namibië zit bijna alles wat deze gebieden te bieden hebben. Via Hardap Dam en Duwisib Kasteel gaat u naar de Sossusvlei en de kust inclusief Cape Cross. U trekt naar Opuwo waar de Himba's leven, vervolgens gaat u richting Kunene. Na een aantal dagen in Etosha NP bezoekt u de bosjesmannen, waarna u via het Waterberg plateau langzaam afzakt naar Windhoek.

Prijzen zijn afhankelijk van het soort vervoer, het accommodatietype, het aantal personen en het seizoen.
Voor een compleet overzicht van de prijzen kunt u een PDF-file downloaden. In de PDF-file staat ook meer informatie over het type vervoer, verzekeren, de mogelijkheid voor satelliettelefoon, GPS-navigatie en een volledige lijst met wat is inbegrepen en wat niet is inbegrepen.

Let op: Helaas hebben we de laatste jaren veel mensen teleur moeten stellen omdat de voorbereidingen voor een mooie selfdrive in Namibië te laat gestart worden waardoor auto’s en campsite/accommodaties niet meer beschikbaar waren.
We vragen u met klem om op tijd te boeken. Wilt u bijvoorbeeld in de periode juni t/m oktober reizen, dan is het aan te bevelen om voor februari de selfdrive geregeld te hebben.

Download de volgende nuttige documenten ter voorbereiding op uw selfdrive/autohuur. Algemene informatie Namibië
Tips en adviezen selfdrive.
Veel gestelde vragen

Informatie autoverzekering
Controle en veiligheid auto
Algemene Voorwaarden Europeesche

Informatie kampeeruitrusting
Overzicht kampeeruitrusting.

Korte routebeschrijving

Dag 0, Vertrek.

Dag 1, Windhoek
U wordt opgehaald vanaf het vliegveld en naar uw accommodatie in het centrum gebracht. Deze dag kunt u verder heerlijk relaxen.

Dag 2, Rehoboth
Een eerste ontmoeting met de Afrikaanse natuur en haar wild. Hardap Dam is een klein Nationaal Park rondom een stuwmeer met o.a. verschillende antilopen, zebra’s, struisvogels, maar ook een aantal neushoorns. Een leuk park om mee te beginnen.

Dag 3, Kalahari
De Namibische Kalahari is een bijzondere halfwoestijn. Geniet van de prachtige grassige rode zandduinen. Het is een gebied waar heerlijk kan worden gewandeld of een game / natuur drive kan worden gemaakt.

Dag 4 en 5 Sossusvlei
Een absoluut hoogtepunt van uw reis is een bezoek aan de Sossusvlei met haar metershoge rode/oranje zandduinen. De opgaande en ondergaande zon geeft de duinen iets magisch. Vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan de Deadvlei. Op de witte kleivlakte staan acacia bomen die lijken te zijn versteend, dit is echter niet het geval, ze zijn zwartgeblakerd door de zon. Doordat het gebied erg droog is, vergaan de bomen niet.

Dag 6, Kust
U bent aan de uitgestrekte Atlantische oceaan, waar vele zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen en zelfs pinguïns leven. Het strand lijkt gelijk op te gaan in het zand van de enorme woestijnduinen.

Dag 7, Kust
U verblijft in een echte gezellige oude Duitse stad. Hier vindt u nog traditionele bierstubes. Onderweg heeft u een grote kans dat u de Welwitschia plant ziet, een bijzondere 2-bladerige woestijnplant, die wel een doorsnee van 2 meter kan hebben en 1000 jaar oud kan worden.

Dag 8, Brandberg/Cape Cross
Na de kust gaat u naar Damaraland, u rijdt richting Brandberg waar de rotstekening van de "White Lady” te vinden is of de Numas ravijn met haar eigen tekeningen en een waterbron. Maak zeker een tussenstop bij Cape Cross. Cape Cross is befaamd voor zijn zeerobbenkolonie. U kunt uw oren en neus volgen op weg naar dit voortdurend in beweging zijnde spektakel. Zeerobben ziet u zo ver u kunt kijken.

Dag 9, Twijfelfontein
Ook bij Twijfelfontein in de buurt zijn rotstekeningen van de bosjesmannen te vinden. U maakt hier een stop om de volgende dag door te gaan naar het noorden. U zult op weg steeds meer gaan zien van het “echte” Afrika.

Dag 10, Kakaoland
Dit is een mooie rit naar een Duits fort in Damaraland, welke zich temidden van Afrikaanse hutten bevindt. In de koelte van dit fort kunt u heerlijk dineren of een drankje drinken in de gezellige bar. Het zou zo maar kunnen dat mensen uit het dorp spontaan een aantal Afrikaanse songs voor u zingen.

Dag 11, Himba’s
U rijdt deze dag door Kakaoveld. Het noorden van Namibië is werkelijk schitterend en lijkt nog iets onbedorven te hebben. U rijdt langs Himba dorpen, met haar bijzondere inwoners die uit een andere tijd lijken te komen. Ook zult u Herero dames zien met hun enorme jurken. Als toerist val je meer op dan de lokale bevolking in dit gebied.

Dag 12, Himba’s
Deze dag kunt u, indien u wenst, een lokaal Himbadorp in de buurt bezoeken, voor een informele ontmoeting met deze bijzondere bevolkingsgroep.

Dag 13, Kunene
Deze dagen brengt u door aan de Kunene rivier. Het is hier een waar vogelparadijs en zonder veel moeite, vanuit uw luie stoel, ziet u verschillende soorten voorbij komen. Zwemmen in de rivier is trouwens niet verstandig omdat er krokodillen leven.

Dag 14, 15 en 16 Etosha NP
Etosha National Parc heeft alles op gebied van wildlife. De grote roofdieren zijn zeer zeker vertegenwoordigd: leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s en de wil de honden. Ook zult u gegarandeerd de grote Afrikaanse o lifant, verschillende antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog veel meer diersoorten zien. Overdag kunt u door het park rijden, er zijn eindeloos veel loopjes en routes. ’s Avonds kunt u, vlakbij uw accommodatie, heerlijk dieren spotten die komen drinken bij de verlichte drinkplaats.

Dag 17, Bosjesmannen
Deze accommodatie waar u ook overnacht, biedt ook de mogelijkheid om met bosjesmannen op pad te gaan. Dit is het moment om kennis te maken met de cultuur en gebruiken van de San mensen.

Dag 18, Waterberg plateau
Waterberg Plateau is een zandstenen plateau wat 150 m uitsteekt boven het landschap. De verschillende boomsoorten en savanne bosjes maken het een mooie plek om te vertoeven. Te meer omdat het park ook nog eens bekend staat om zijn bijzondere en bedreigde diersoorten, zoals de sabelantilope, de roanantilope en de zwarte en witte neushoorn. Tevens zijn er verschillende korte wandelroutes.

Dag 19, Windhoek
Windhoek is een leuke stad om rond te wandelen, te winkelen, musea te bezoeken of de laatste souvenirs te kopen. Misschien dat u ’s avond in een van de vele leuke restaurants uw reis feestelijk wil afsluiten.

Dag 20, Vertrek
Vertrek uit Windhoek.

Dag 21, Aankomst thuis.

Meer informatie over deze selfdrive en de prijzen per persoon kunt u hier downloaden.

Prijzen 2019

LAAGSEIZOEN 01-01-2019 t/m 30-06-2019
aantal dagen * Aantal personen * Accommodatie ** kamperen***
Sedan **** 4x4**** Sedan**** 4x4****
21 2 aanvraag € 2.739,00 X € 1.499,00
3 aanvraag € 2.627,00 X € 1.289,00
4 aanvraag € 2.324,00 X € 1.089,00
           
HOOGSEIZOEN 01-07-2019 t/m 31-12-2019
aantal dagen* Aantal personen* Accommodatie** Kamperen*** 
Sedan**** 4x4**** Sedan**** 4x4****
21 2 aanvraag € 3.337,00 X € 1.982,00
3 aanvraag € 3.059,00 X € 1.622,00
4 aanvraag € 2.641,00 X € 1.376,00
           

* Afwijkende routes, periodes, personen en andere invullingen op aanvraag
** Afwisselend chalet, hotel of lodge (op basis van logies en soms incl. ontbijt)
*** Camping is merendeel campsites, afgewisseld met een aantal nachten in een chalet, hotel of lodge
**** Overige vervoersmiddelen (minibus, camper, etc) op aanvraag
x Niet beschikbaar« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap