Printen | E-mail

Ngorongoro Crater, Tanzania

Ngorongoro Crater

Met een doorsnede van  18 kilometer, een oppervlakte van 260 km² en een 600 meter hoge kraterwand is de Ngorongoro Crater de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. De Ngorongoro Crater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area. Een uniek gebied waar dieren en mensen zoals de authentieke Masai en Hadza gezamenlijk leven.
De conservation Area is onderdeel van het unieke Serengeti ecosysteem, wat één van 's werelds grootste natuurspektakels is. Vanaf de rand van de krater, waar u overnacht, kijkt u uit over dit amfitheater met een imponerende en adembenemende schoonheid. Groene uitgestrekte vlaktes, kleine riviertjes, bossen, moerassen en het vaak witte Lake Magadi vormen een thuis voor ongeveer 30.000 dieren.
Veel mensen willen hier getuige van zijn. Hierdoor is het sinds kort niet meer toegestaan om meer dan één gamedrive van maximaal 6 uur per dag te maken. Voldoende overigens om de hele krater te ontdekken. Deze Ark van Noach is door de vruchtbare grond een ideale voedingsbodem voor dit unieke ecosysteem waar het wemelt van de wilde dieren. Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's maar ook olifanten, apen, zebra's, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier. De meeste van deze dieren kunnen, wanneer ze dat willen, naar behoefte de krater in en uit lopen via de steile kraterwanden. Niet zelden lopen er olifanten, hyena's of andere dieren over de campsite op de lippen van de krater.

13-daagse Tanzania Wilderness klassieke lodge safari

Deze unieke lode safari bestaat uit pure hoogtepunten. Je krijgt niet alleen de bekende parken te zien waar er lange game drives worden gemaakt, maar ook de meer afgelegen en stillere gebieden in Tanzania worden bezocht. 


Lees meer »

11-daagse Tanzania Masai en Wildlife lodge safari

Lodge safari Tanzania naar de Masai in Kambi ya Tembo en de Serengeti, Ngorongoro Crater, Lake Manyara en Tarangire. Een uitstekende Masai en wildlife combinatie lodge safari naar Tanzania.


Lees meer »

11-daagse kampeersafari naar o.a. de Hadzabe in Tanzania

Tijdens deze avontuurlijke budget kampeersafari bezoekt u naast de Serengeti, Ngoronogoro Crater, Lake Manyara en Tarangire ook Lake Eyasi waar de Hadzabe nog als een van de weinige stammen echt traditioneel leven.   


Lees meer »

11-daagse Tanzania Wildlife en Hadzabe safari

Deze lodge safari naar Tanzania is een uitstekende keuze wanneer u wildlife wilt combineren met cultuur. We hebben voor u deze fraaie combinatie lodge safari naar Tanzania tussen Hadzabe/Datog stammen en wildlife samengesteld.


Lees meer »

7-daagse korte lodge safari Tanzania Northern Highlights

Met deze 7-daagse korte lodge safari door het noorden van Tanzania bezoekt u de hoogtepunten van Noord Tanzania en reist u met eigen partner, familie of vrienden. Deze safari is ook in groepsverband te boeken. **nieuw**


Lees meer »

10-daagse Tanzania Leisure the North lodge safari

Tanzania lodge safari. Deze luxe lodge, tented camp safari laat u op een uitgebalanceerde manier vijf nationale parken in Tanzania zien. Met uw privé gids/chauffeur maakt u uw gamedrives en gaat u op zoek naar de wilde dieren die in de parken in grote aantallen voorkomen.


Lees meer »

9-daagse Elewana safari circuit luxe upmarket lodge safari

Met deze Elewana luxe lodge safari begint uw reis na aankomst in Arusha. U overnacht in een luxe suite van het eveneens luxe Arusha Coffee lodge, welke is gelegen op een koffieplantage. Vervolgens bezoekt Tarangire National Park, Lake Manyara, de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park.


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap